صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چهار خوراکی برای کنترل دیابت

۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۵۱۵۸۳
متخصصان می‌گویند رژیم غذایی مناسب برای متعادل نگهداشتن قند خون در سطح متعادل ضروری است.

_ خبر آنلاین نوشت: با روش‌های مختلف از جمله، دارو، ورزش، سبک زندگی سالم و رژیم غذایی مناسب می‌توان دیابت را کنترل و حتی درمان کرد. چند ماده غذایی زیر برای افراد دیابتی عالی هستند:

گندم کامل

بیشتر انواع نان‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند و به‌سرعت قند خون را افزایش می‌دهند. در نتیجه اگر به دیابت مبتلا هستید، نباید از این نوع نان‌ها مصرف کنید. اما شاخص گلوکز (گلیسمی) گندم کامل کم و از ۱۰۰ در حد ۵۵ است. زیرا این نوع گندم کمتر فرآوری شده است. هنگام فرآوری گندم و غلات پوسته‌های بیرونی فیبری دانه‌های آن‌ها برداشته می‌شود. فیبر از سرعت هضم می‌کاهد و مقدار قند خون را تثبیت می‌کند.

بیشتر میوه‌ها

بیشتر میوه‌ها به جز آناناس و انواع خربزه و هندوانه، شاخص گلیسمی ۵۵ یا کمتر دارند. از آنجایی‌که میوه‌ها حاوی مقدار بسیار زیادی آب و فیبر هستند می‌توانند قند طبیعی‌شان به نام فروکتوز را در حد متعادل نگهدارند. البته میوه‌های خیلی رسیده و آبمیوه برای افراد مبتلا به دیابت مضر هستند. زیرا شاخص گلیسمی میوه‌های بسیار رسیده زیاد است و فیبر و دانه‌های میوه‌ها هنگام آبگیری دور ریخته می‌شوند و فقط آب و قند آن باقی می‌ماند. در بررسی‌ها مشخص شده افرادی که به اندازه کافی میوه، به‌ویژه زغال اخته آبی، سیب و انگور مصرف می‌کنند در خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع۲ هستند.

سیب‌زمینی شیرین

سیب‌زمینی معمولی شاخص گلیسمی بالایی دارد، اما این شاخص در سیب‌زمینی‌های شیرین کم است و در عین حال این ماده خوراکی بسیار مغذی است. بررسی‌ها نشان داده که فیبر گوشت سیب‌زمینی شیرین بسیار بیشتر از پوست آن است. مصرف این نوع سیب‌زمینی از برخی علایم دیابت می‌کاهد و قند خون را تثبیت می‌کند.

جوی دوسر و سبوس جوی دوسر

شاخص گلیسمی جوی دوسر و سبوس آن کمتر از ۵۵ است و از قند خون می‌کاهد. در ضمن جوی دوسر حاوی بی-گلوکان (B-glucan) است و از مقدار قند و واکنش به انسولین پس از مصرف غذا کم کرده و حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد. همچنین جوی دوسر به حفظ کنترل قند خون کمک می‌کند و از چربی خون می‌کاهد.

البته برخی پزشکان به افراد دیابتی توصیه می‌کنند جوی دوسر به مقدار کم مصرف کنند، زیرا هر فنجان جوی دوسر ۲۸گرم کربوهیدرات دارد.

از دیگر مواد خوراکی که برای افراد دیابتی مناسب هستند می‌توان به انواع دانه‌ها، حبوبات، سیر، ماست و ماهی آب‌های سرد اشاره کرد. ماهی‌های آب سرد بهتر از هر نوع گوشتی می‌توانند از دیابت پیشگیری کرده یا آن را کنترل کنند.

 


برچسب ها: تغذیه دیابت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *