صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رژیم نژادپرست صهیونیستی مبتنی بر بردگی و تجارت برده فعالیت می‌کند/ رفتار پلیس آمریکا گونه‌ای از برده داری نوین محسوب می‌شود

۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵:۵۲
کد خبر: ۷۵۱۴۳۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر به واقع رژیم صهیونیستی یک رژیم نژادپرست است که مبتنی بر بردگی و تجارت برده فعالیت می‌کند، گفت: رفتار پلیس امریکا با سیاهپوستان از مصادیق برده داری به شمار می‌رود.
- شورش بردگان در ۲۳ آگوست سال ١۷۹١ در جزیره هیسپانیولا در دریای کارائیب، جنبشی را به جریان انداخت که سرانجام به لغو برده داری منجر شد. علی رغم اینکه در حال حاضر برده داری امری منسوخ شده و ناپسند به شمار می‌رود؛ اما در دنیای جدید شاهد نوعی جدید از برده داری تحت عنوان «برده داری نوین» هستیم که عموما این نوع از برده داری توسط کشور‌هایی صورت می‌گیرد که ادعای حقوق بشر دارند.

در این راستا، احمد مومنی راد، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با میزان و به مناسبت این روز عنوان کرد: اولین بار در اعلامیه وین ۱۸۱۵ به منع برده داری و تجارت برده اشاره شد و بر این اساس برده داری ممنوع اعلام شد.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در ادامه، کنوانسیون جلوگیری از برده داری و تجاره برده در سال ۱۹۲۶ تشکیل شد که در بند اول این کنوانسیون آمده است که هر گونه شرایطی که منجر به حق مالکیت بر یک شخص شود، ضد حقوق بشر تلقی می‌شود و این کنوانسیون نیز بر منع تجارت برده و برده داری اشاره می‌کند.

وی تصریح کرد: در اعلامیه حقوق بشر ۱۹۴۸ نیز به این موضوع پرداخته شده و در ماده چهار این اعلامیه، برده داری ممنوع اعلام شده است.

مومنی راد ضمن تعریف برده داری اظهار کرد: در حالتی که یک انسان از آزادی و اعمال اراده و ابتکار عمل خلع می‌شود و شخصیت انسانی آن نقض می‌شود و توسط دیگران مورد بهره برداری قرار می‌گیرد، برده داری می‌گویند؛ اما سئوال اینجاست که اکنون که برده داری در ظاهر منسوخ شده، آیا شاهد برده داری به شکل مدرن آن هستیم یا خیر؟

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران عنوان کرد: زمانی که به دنیا نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که اگرچه ظاهرا برده داری و تجارت برده را نداریم؛ اما عملا برده داری به شکل غیر رسمی در بخش‌هایی از جهان در حال وقوع است.
 
بیشتر بخوانید:


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *