صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر خارجه پاکستان روز پنجشنبه به ایران سفر می‌کند/ تسریع روند افول آمریکا در نظام بین‌الملل

۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۱:۱۴
کد خبر: ۷۵۱۴۲۵
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر وزیر خارجه پاکستان به درخواست خودشان به ایران خبر داد و گفت: این سفر روز پنجشنبه انجام خواهد شد و موضوع اصلی از سفر حتماً مسئله دوجانبه به ویژه مسئله افغانستان خواهد بود.

- سعید خطیب‌زاده امروز در نشست خبری هفتگی از سفر وزیر امور خارجه پاکستان به ایران خبر داد و گفت: سفر وزیر خارجه پاکستان به درخواست ایشان در روز پنجشنبه انجام خواهد شد و یک سفری را به چند کشور دارند و درخواست دارند که در تهران هم با همتای خودشان و مقامات ایران ملاقات داشته باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در تشریح نظر جمهوری اسلامی ایران درخصوص تحولات افغانستان، بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران ضمن دعوت همه طرف‌‎ها به خویشتن داری، برقراری صلح و ثبات در افغانستان را آرزوی تمام مردم این کشور و کشور‌های منطقه دانسته و امیدوار است مردم و جناح‌‎های افغانستان از فرصت خروج نیرو‌های فرامنطقه‌‎ای برای تشکیل دولتی فراگیر، شفاف و پاسخگو که بازتاب همه گروه‌های قومیتی افغانستان و دارای روابط نیک با همسایگان باشد، نهایت استفاده را ببرند.

وی اضافه کرد: تاریخ افغانستان نشان می‌‏دهد بحران این کشور راهکار نظامی نداشته، همانطور که اشغال راه حل نجات این کشور نبود، هیچ راه حل نظامی برای حل و فصل مسائل وجود ندارد. جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری برای تسهیل در روند توافق بین طرف‌های مختلف افغانستانی است.

خطیب‌زاده در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته همواره در کنار مردم افغانستان بوده و این برهه خطیر نیز در کنار مردم افغانستان خواهد ماند. یران به همه اقوام و گروه‌ها ضرورت حفظ جان، مال، ناموس مردم و حفظ اموال و ابینه تاریخی و دستاورد‌های علمی را تأکید می‎‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارج اضافه کرد: موضوع اصلی از سفر حتماً مسئله دوجانبه به ویژه مسئله افغانستان خواهد بود و طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان رکن رکین توسعه صلح و امنیت در این منطقه و به عنوان کشوری که تمام تلاشش را کرده است که با تسهیل گفت‌وگوهای بین‌الافغانی راستای ایجاد صلح و ثبات پایدار، طبیعی است که ارتباط و رایزنی‌های خود را داشته باشد.

وی درباره مذاکرات وین نیز تصریح کرد: طبیعی است که در این تغییر و تحولاتی که در قوه مجریه جمهوری اسلامی ایران در حال وقوع است، برخی تغییرات صورت بگیرد. البته مواضع حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران همان موضعی است که ما بارها اعلام کردیم. طرف‌ها نباید به‌هیچ‌وجه دچار سوء محاسبات باشند و باید بدانند که مواضع ما تغییر نکرده است. رفع مؤثر تمام تحریم‌هایی که ایالات متحده بر ضد ملت ایران اعمال کرده و همچنین طرف‌های دیگر برجامی به صورت قابل راستی‌آزمایی آن‌ها را رفع کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اعلام دبیرکل حزب‌الله لبنان مبنی بر خرید نفت از ایران، اظهار داشت: تجارت عادی در حوزه مشروع مثل تجارت انرژی، یک تصمیم حاکمیتی و یک تصمیم عادی بسیار مرسوم است. من قبلا هم گفتم بر اساس تصمیم خودمان و اعلام نیازی که توسط دوستانمان انجام می‌شود ما نفت و فرآورده‌های خودمان را فروختیم و باز هم می‌فروشیم.

وی در ادامه اضافه کرد: قطعاً ما نمی‌توانیم درد و رنج طراحی شده بر مردم لبنان را ببینیم. مردم لبنان مردم پرغروری هستند که در برخی زد و بند‌های سیاسی در پشت پرده عناصر صهیونیستی، دچار این مشکلات شدند در حالیکه هم ملتی ثروتمند هستند و هم توانایی دریافت محموله‌های انرژی را دارند.

خطیب‌زاده در ادامه گفت: ما به عنوان کشوری که از سال‌ها تحت تحریم تحریم‌های یکجانبه فراسرزمینی ایالات متحده قرار داشتیم می‌دانیم که برخی از این کشور‌ها دچار اعتیاد به تحریم هستند و از درد و رنج ملت‌های دیگر استفاده‌های نامشروع و سیاسی خودشان را دارند و قطعاً جمهوری اسلامی ایران در میان کشور‌هایی است که اجازه نمی‌دهند نظام سلطه چنین برخورد‌هایی را با مردم منطقه داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آنچه که خریده شده با آنچه فروخته شده طبیعی است، گفت: اعلام آمادگی می‌کنیم اگر دولت لبنان هم مایل باشد در هر میزانی که بخواهد ما به آن‌ها برای رفع این معضل و مشکل که حق مردم ما بنا نیست کمک خودمان را داشته باشیم.

این دیپلمات کشورمان درباره ورود پناهندگان افغانستانی به ایران، افزود: جمهوری اسلامی ایران طی ۴۰ سال گذشته میزبان چندین میلیون مردم افغانستان بوده است. مردم افغانستان همسایه ما هستند و در حوزه تمدنی و فرهنگی ما قرار دارند و پیوند‌های عمیقی با هم داریم؛ لذا ما همواره شرط همسایگی را به جا آورده‌ایم.

وی ادامه داد:طبیعی است که الان انتظار ما از تمامی طرف‌های افغانستان این است که جان، مال و ناموس مردم را رعایت کنند و فضا را برای حضور مردم افغانستان فراهم کنند؛ قطعاً ما تمام تلاشمان را خواهیم کرد. البته همه کمک‌ها باید به سمتی برود که مردم در محل زندگی خودشان شرایط آرامی داشته باشند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: آنچه که ما امروز در حوزه افغانستان می‌بینیم و طی دو دهه گذشته بعد از تجاوز ایالات متحده در افغانستان می‌بینیم یک درس بزرگ برای همه آن‌هایی است که فکر می‌کنند می‌توانند امنیت خودشان را به ایالات متحده گره بزنند.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه تاکید کرد: واشنگتن این بار هم ثابت کرده است که حتی منافع کشور‌ها کمترین اهمیتی برایش ندارد و جز منافع داخلی کوتاه بینانه خودش، هیچ منفعتی را برای هیچ کشوری قائل نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه ایالات متحده به عنوان یک نیروی تجاوز به افغانستان وارد شد، ابراز داشت: حضور رژیم آمریکا مصیبت و نکبت بود و دیدید که خروجش هم با چه ذلتی همراه بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: یک درس تاریخی برای همه است که ایالات متحده برای همه غیرقابل اعتماد است و به هر کجا رفته ویرانی با خود به همراه داشته است. جمهوری اسلامی ایران تلاش خودش را کرده و باز هم تلاش خواهد کرد به رغم تمامی تجاوز‌ها و میراث شومی که حضور کشور‌های فرامنطقه‌ای برای منطقه داشته، منطقه‌ای آرام همراه با صلح و ترتیبات بومی را فراهم کند و قطعاً در این مسیر کشور‌های همسایه همراه ما هستند. ما تلاش خواهیم کرد که این ترتیبات منطقه‌ای را داشته باشیم.

خطیب‌زاده با بیان اینکه تصاویری که از افغانستان خارج شد دل را به درد می‌آورد، گفت: این یک شرم تاریخی برای آن‌هایی است که مدعی حقوق بشر هستند، ولی لب از لب باز نمی‌کنند مگر دروغ بگویند، تجاوز‌های خود را توجیه کنند، به ملت‌ها خیانت کنند و کودتا کنند. افغانستان یک بار دیگر نشان داد افول ایالات متحده در نظام بین‌الملل بیش از پیش تسریع شده است.

وی در پاسخ به اظهارات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، گفت: موضوع رژیم صهیونیستی موضوع یک موجودیتی است که به عنوان موجودیتی که از ترور برآمده و جز ترور و خشونت و ناامنی چیزی نمی‌شناسد و هر کجا پا گذاشته با خود ناامنی و ترور برده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: تقریبا هیچ طرفی در نظام بین‌المللی نیست که نداند رژیم اشغالگر قدس چگونه به وجود آمد و بر چه خون‌هایی بنیان گذاشته شده و با چه توطئه‌هایی به صورت نامشروع ادامه حیات می‌دهد. این اظهارات هم فرافکنی‌هایی بی‌ارزش از سوی مقامات این رژیم است.
 
خطیب‌زاده درخصوص بیانیه سه کشور اروپایی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران و غنی سازی اورانیوم، گفت: آنچه ایران تاکنون انجام داده است، تماماً درحوزه مقررات پادمان و پایبندی کامل به NPT بوده است. ما نه تنها در چارچوب تعهداتمان بلکه با اعلام قبلی به آژانس این اقدامات را انجام داده ایم و هیچ فعالیت اعلام شده‌ای وجود نداشته. همه فعالیت‌های هسته‌ای از جمله اقدامات اخیر، صلح آمیز و با توجیه‌هایی که آژانس به عنوان گزارش دریافت کرده، انجام شده است.

وی در ادامه اضافه کرد: این بیانیه‌های سیاسی رافع اقدامات سه کشور اروپایی در نقض برجام نیست. این بیانیه‌ها نه تنها غیرحقوقی بلکه غیرسازنده هستند. این سه کشور اروپایی باید پاسخگو باشند که پس از خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌های ظالمانه و غیرحقوقی کجا بوده اند و چه اقدامی انجام داده اند، غیر از این که خودشان نیز بخشی از نقض برجام بوده اند؟!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: بهترین مسیری که اروپا می‌تواند طی کند، عمل به تعهدات خود است. ما حتی در چند ماه گذشته که گفت‌وگو‌های وین در جریان بوده، هیچ اقدام مثبتی از پایبندی کشور‌های اروپایی به تعهدات قطعی خودشان ندیده‌ایم.
 
وی در پاسخ به اظهارات رابرت مالی، ابراز داشت: همه کشور‌ها انتخاب‌های مختلفی دارند و از روزی که ایالات متحده سرکشانه از برجام خارج شد و قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد همه طرف‌ها انتخاب‌های مختلفی داشتند. طبیعی است که ما هم بر اساس منافع خودمان و تعهدات خودمان حق انتخاب و تصمیم‌های مختلف داریم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: آنچه که مهم است این است که ایالات متحده از آن روز تا به امروز بیش از پیش سرنوشت برجام را در هاله‌ای از ابهام قرار داده و متاسفانه نشان داده است که حتی به امضای رئیس جمهور خودش هم پایبند نیست من توصیه می‌کنم که همه طرف‌ها به این نکته توجه کنند که حق انتخاب برای همه طرف‌ها در همه حوزه‌ها همواره وجود دارد.
 
خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر مذاکره با احمد مسعود و موضع ایران در برابر تشکیل گروه مقاومت در افغانستان، اظهارداشت: ما به همه طرف‌ها در ارتباط هستیم و ما با همه گروه‌های افغانستانی در ارتباطیم افغانستان خسته از این اشغال و جنگ و خونریزی و افراطی گری‌ها و برادرکشی‌ها است ما تمام تلاش و همت خود را به کار گرفتیم تا افغانستانی آرام‌تر و با صلح و ثبات بیشتر ساخته شود و حتماً گفت‌وگوی سیاسی تنها مسیر صلح است.

این دیپلمات کشورمان گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران بر اساس واقعیت‌ها است نه بر اساس پروژه‌هایی که در پشت در‌های بسته طراحی می‌شود. افغانستان تنها در مسیری به صلح و ثبات می‌رسد که یک دولت فراگیر با رعایت همه مردم افغانستان و بازتاب دهنده یب قومی و جمعیتی افغانستان باشد و این تنها مسیری است که می‌تواند منافع همه گروه‌ها را تامین کند و طالبان هم قطعا بخشی از همین آینده افغانستان است.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص حضور ایران در اجلاس بغداد، تصریح کرد: اجلاس همسایگان در بغداد ابتکار جدیدی نیست و مدت‌ها بود که برادران ما در بغداد این موضوع را پیگیری می‌کردند و قطعاً در سطح کیفیتی که تصمیم خواهیم گرفت شرکت خواهیم کرد. هنوز منتظر دریافت جزئیات از عراق هستیم و متناسب با آن حتماً حضور خواهیم داشت. اما نقش منطقه‌ای عراق را نقش قابل توجهی می‌دانیم و همواره سعی کردیم که این نقش هم برجسته‌تر شود.
خطیب‌زاده ادامه داد: اینکه ما در چه سطحی در اجلاس بغداد شرکت کنیم، طبیعی است که به جزئیات بیشتر احتیاج است، باید ببینیم این اجلاس با چه دستور کاری، با چه مختصاتی و حضور چه هیئت‌هایی برگزار خواهد شد. قطعا اجلاس بغداد زمانی پربارتر خواهد شد که به شمول همه کشور‌های همسایه باشد.

وی در تشریح آخرین تمهیدات وزارت خارجه برای سفر اربعین، ابراز داشت: هم در سفر من به عراق با وزیر موقوفات عراق و وزیر ارشاد عراق گفت‌وگو‌ها را داشتیم. گفت‌وگو‌هایی در خصوص اینکه اربعین چگونه صورت بگیرد.

سخنگوی وزارت امور ادامه داد: سفیر ما هم در عراق با مقامات عراقی ملاقات‌هایی را داشته‌اند. این قضیه پیگیری شده و به توافقات به صورت اولیه صورت گرفته است. البته شرایط پاندمی کرونا شرایط جدیدی است و ما باید ببینیم که آیا این امکان را خواهیم داشت تا به صورت محدود هم که شده عاشقان حضرت اباعبدالله (ع) را در این راهپیمایی بزرگ شیعه و عاشورایی در عراق داشته باشیم یا خیر؛ ولی تلاش وزارت خارجه و همه مسئولین است که بتوانیم در چهارچوب رعایت سلامت مردم این کار را انجام دهیم.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *