صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهمیت افزایش توزیع کالا از بنادر ایران به کشور‌های همسایه

۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۶:۲۶
کد خبر: ۷۵۱۳۷۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
استاد دانشگاه گفت: حمل و نقل دریایی اهمیت بسزایی دارد و باید در این حوزه سرمایه گذاری‌ها ادامه پیدا کند، تا در کنار درآمد‌های غیر نفتی بتوان درآمد در بخش‌های ترانزیت کالا به دست آورد.

- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، آلبرت بغزیان درباره حمل و نقل دریایی و فعالیت‌های که در این بخش باید صورت گیرد به اظهار داشت: بخش‌های مختلفی در جا‌به‌جایی کالا فعالیت می‌کنند که بخش هوایی؛ گران‌ترین و از سویی دیگر شاید ارزان‌ترین وسیله حمل و نقل؛ زمینی و ریلی باشد، ولی زمانیکه حجم کالا زیاد است، تنها بخشی از حمل و نقل که می‌تواند اثرگذار و ایمن‌ترین باشد؛ حمل و نقل دریایی است.

وی با بیان اینکه ایران نوار ساحلی طولانی در شمال و جنوب دارد و این مهم یک مزیت محسوب می‌شود، تصریح کرد: در بخش جنوبی نوار ساحلی کشور مشخص است، اما در نوار شمالی هنوز کشور‌های حاشیه دریایی خزر به رژیم حقوقی مشخص دست پیدا نکردند؛ بدین جهت همه کشور‌ها تلاش (و حتی مشاجره) می‌کنند تا سهم خود را در این حوزه افزایش دهند و این امر نشان می‌دهد که داشتن دریا در اقتصاد کشور‌ها اهمیت قابل توجهی دارد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: حمل و نقل دریایی از نظر قوانین بسیار مهم‌تر و پیچیده‌تر از سایر شقوق حمل و نقل است و باید نسبت به تقویت حمل و نقل دریایی گام‌های مهمی برداشته شود.

وی خاطر نشان کرد: بخشی از حمل و نقل دریایی، ترانزیت کالا است که می‌تواند برای کشور درآمدزایی خوبی داشته باشد و نمونه این اتفاق در چابهار در حال پیگیری است؛ کالا از هند به بندر چابهار می‌آید و از این بندر به افغانستان ترانزیت می‌شود و این اتفاق را می‌توان در تمام بنادر کشور دنبال کرد.

بغزیان اظهار داشت: ما باید در زمینه افزایش توزیع کالا از بنادر کشور به بنادر کشور‌های همسایه اقدام کنیم و انجام این مهم می‌تواند موقعیت ما را در منطقه بیش از گذشته تثبیت کند.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: خوشبختانه در حوزه حمل و نقل دریای، اقدامات وسیعی شده است و البته باید این مسیر رشد و توسعه را دنبال کرد تا بتوان از ترانزیت و تخلیه و بارگیری کالا به درآمد مستمر و پایدار دست یافت.

وی تاکید کرد: در شدیدترین تحریم‌ها؛ بنادر کشور به فعالیت خود ادامه دادند و این بدان معنا است که کشور‌های ذینفع به دلیل موقعیت بنادر ایران و بحث لجستیک نیازمند شبکه حمل و نقل دریایی ایران هستند و لذا باید این موقعیت را تقویت کرد تا بتوان بنادر را بیش از گذشته فعال کرد.

بغزیان گفت: توان تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور افزایش یافته است و همین امر باید دلیلی شود تا فعالیت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای وسعت بیشتری پیدا کند.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *