محمدباقر قالیباف در ادامه روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با بیان اینکه جلسه بعدی فردا راس ساعت ۷ و ۴۵ با ادامه دستور جلسه هفتگی پیگیری میشود زنگ پایان جلسه صحن علنی امروز را نواخت.
سومین روز بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی/ قدردانی رئیس مجلس از مدافعان سلامت/ آنچه در مجلس میگذرد + تصاویر و فیلم
پس از پایان صحبت موافقان و مخالفان مجلس وارد دستور بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا خواهد شد. این در حالی است که مجلس طبق آئیننامه داخلی خود، بعد از بررسی کلیات برنامه و خط و مشی دولت رأیگیری نخواهد داشت.
همچنین مجلس پس از بررسی صلاحیت نامزدها هم به صورت مجزا رأیگیری نخواهد کرد و این رأیگیری به صورت یکپارچه و پس از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی، انجام خواهد شد. به گفته سخنگوی هیئت رئیسه مجلس این رأی گیری در پایان روز سهشنبه انجام میشود.
۲. ارتباطات و فناوری اطلاعات - عیسی زارعپور
۳. اطلاعات - حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب
۴. امور اقتصادی و دارایی - سید احسان خاندوزی
۵. امور خارجه - حسین امیرعبدالهیان
۶. بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - بهرام عیناللهی
۷. تعاون، کار و رفاه اجتماعی - حجتالله عبدالملکی
۸. جهاد کشاورزی - سید جواد ساداتینژاد
۹. دادگستری - امین حسین رحیمی
۱۰. دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح - امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی
۱۲. صنعت، معدن و تجارت - رضا فاطمیامین
۱۳. فرهنگ و ارشاد اسلامی - محمدمهدی اسماعیلی
۱۴. کشور - سردار احمد وحیدی
۱۵. علوم، تحقیقات و فناوری - محمدعلی زلفیگل
۱۶. میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - عزتالله ضرغامی
۱۷. نفت - جواد اوجی
۱۸. نیرو - علیاکبر محرابیان
۱۹. ورزش و جوانان - حمید سجادی
«علی حدادی» در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، ۱ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی با استناد به اصل سوم قانون اساسی که درباره رفع تبعیضهای ناروا در ایجاد امکانات عادلانه برای همه در همه زمینهها است، ضمن تشکر از رئیس جمهور برای معرفی کابینه متشکل از جوانان و افراد باتجربه گفت: متأسفانه طی روزهای گذشته برخی معاونان پارلمانی سابق که در کنار وزرا حضور دارند، قولها و وعدههایی به نمایندگان میدهند که حتی خود وزیر پیشنهادی نیز از این وعدهها بیخبر است.
نماینده مردم ساوجبلاغ و نظرآباد و طالقان در مجلس از طرف فراکسیون ایثارگران نسبت به این موضوع انتقاد و تصریح کرد: این وعدهها با عدالت محوری دولت مردمی آقای رئیسی مطابقت ندارد و باید جلوی این کار گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر عنوان کرد: فکر میکنم با برنامهریزی که امسال برای رأی اعتماد به وزرا صورت گرفت و ۲۷۰ جلسه نمایندگان به صورت چشم در چشم با همه وزرا جلسه داشتند ضرورتی برای طرح این مسائل نباشد و فهم مشترک برای یک تصمیم درست ایجاد شده است.
رستم قاسمی در دفاع از برنامه های خود جهت تصدی وزرات راه و شهرسازی در صحن مجلس گفت: حوزه مسکن پاشنه آشیل کشور است. مسکن خواسته همه مردم است و امروز بخش مسکن در سبد خانوار به بیش از 60درصد رسیده است و این امنیت کشور را به خطر میاندازد.
وی تاکید کرد: همه باید برای رفع معضل مسکن دست بر دست هم بدهیم. بنده همه هستیام را برای رفع مشکل مسکن به کار خواهم بست.
قاسمی اظهارداشت:با قانون جهش تولید مسکن و مصوبات دولت حتما می توانیم اقدامات مهمی انجام دهیم. ما برای حل مشکل تامین مسکن راه کارهایی را در برنامه خودمان پیشبینی کردهایم.
در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با اشاره به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: وی حدود ۱۷۵ برنامه در حوزه مسکن و شهرسازی ارائه کردند که از همهی لحاظ مطلوب ارزیابی شد.
برنامههای ارائه شده قاسمی با اسناد بالادستی، قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام کاملا همسو و مرتبط است.
کمیسیون با توجه به سوابق تحصیلی و پیشینه اجرایی قبلی، وی را شایسته تصدی وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران تشخیص داد.
سومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در نوبت صبح و عصر روز دوشنبه (۱ شهریور) در صحن علنی مجلس برگزار شد.
«محمدرضا قرایی آشتیانی» وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در صحن علنی مجلس و در دفاع از خود گفت: در حوزه خودکفایی امنیتی و فناوریهای نوین در حوزه قدرت گام برخواهیم داشت.
با اتمام بررسی صلاحیت «محمدامین رحیمی» وزیر پیشنهادی وزارت «دادگستری»، مجلس وارد بررسی صلاحیت، امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» وزیر پیشنهادی «دفاع و امور پشتیبانی» شد.
سخنگوی کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت «دفاع و امورپشتیبانی» را در صحن مجلس قرائت کرد.
در ادامه وزیر پیشنهادی وزارت دفاع برای دفاع از خود در جایگاه قرار گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان تنفس برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی به منظور مقابله با بیماری کرونا گفت: جلسه با حضور ۲۰۲ نماینده بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را در نوبت دوم عصر از سر میگیرد.
«محمدباقر قالیباف» در ادامه روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم تنفس دوم در نوبت عصر را اعلام کرد و گفت: ادامه جلسه را راس ساعت ۱۷ در خدمت همکاران هستیم.
امین حسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری در دفاع از برنامههای خود جهت تصدی وزرات دادگستری بیان داشت: از ریاست محترم قوه قضائیه و ریاست جمهوری از حسن اعتمادشان به بنده تشکر میکنم. حقیقتاً برنامهای که تنظیم شد که وزرای پیشنهادی در کمیسیونها حضور پیدا کنند بسیار فرصت مغتنمی بود.
وی با بیان اینکه انتظار از دولت سیزدهم انتظار کارآمدی در همه دستگاههای اجرایی است، بیان داشت: باید همه قوا با هم همکاری کنند و استقلال قوا به این صورت نیست که به صورت جزیرهای عمل کنند. کل حاکمیت در این مقطع هیچ بهانهای برای کم کار بودن و ناکارآمدی ندارد.
رحیمی اظهارداشت: انتظار امنیت قضایی از دادگستری و قوه قضائیه است. باید زمینهاش فراهم باشد که قوه قضائیه بتواند احقاق حق کند. کسانی که ظلم میکنند همواره باید از قوه قضائیه بترسند و بدانند دادگاه توانمندی هست که حق مظلوم را از آنها میگیرد.
سخنگوی کمیسیون «حقوقی و قضایی» مجلس گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت «دادگستری» را در صحن مجلس قرائت کرد.
سید «جواد ساداتینژاد» در دفاع از برنامههای خود جهت تصدی وزات جهاد کشاورزی در مجلس گفت: امروز امنیت غذایی اولویت اول کشور است.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با بیان اینکه شیلات ظرفیت بالایی دارد بیان کرد: با وجود ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی ۵۰ در صد پرورش ماهی کشور در داخل تولید میشود.
وی افزود: کاری که نمایندگان مجلس در تعیین شورای قیمتگذاری محصولات اساسی انجام دادند، برای رفع درد ۴۰ ساله کشاورزان بود. قانون امنیت غذایی نیز که در دستور کار مجلس بوده، برای رفع دغدغههای کشاورزان است و بسترساز یک تحول در این حوزه به شمار میآید.
بسم الله الرحمن الرحیم
نمایندگان محترم مردم شریف ایران با عرض سلام، ارادت و تشکر
در خصوص مبارزه با رانت جویان و مفسدان منصوب در زیرمجموعههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و برخورد با ایشان، مراد اینجانب از وابستگان به بیوت آیات عظام افراد سودجو و مشخصی هستند که با ادعای کذب، با نزدیکی به بیوت علما به دنبال سوء استفاده و تحقق نیات سودجویانه خود هستند و روشن است حفظ احترام مراجع عظام و بیوت آن بزرگواران بر همه ما لازم بوده و آن بیوت از نکات بیان شده مبرا میباشد.
«ویس کرمی» نماینده مخالف ساداتینژاد، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی محور اقتصاد و خودکفایی کشور است.
وی بیان کرد: پیشگیری بهتر از درمان است و نباید برخی از همکاران ما فضای مجلس را طوری سنگین کنند که کسی نتواند وزیر تعیین نشده را نقد کند.
جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در نوبت عصر به ریاست «علی نیکزاد» نایب رئیس مجلس با ۱۹۷ تن از نمایندگان به صورت رسمی آغاز شد.
با اتمام بررسی صلاحیت «حجتالله عبدالملکی» وزیر پیشنهادی وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، مجلس وارد بررسی صلاحیت، سید «جواد ساداتینژاد» وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی شد.
سخنگوی کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت «جهادکشاورزی» را در صحن مجلس قرائت کرد.
«اینکه نگذاریم مردم جلسۀ رأی اعتماد را ببینند، کار درستی نیست. ما در حوزۀ رأی اعتماد جلسۀ غیرعلنی نداریم. صداوسیما هم جلسات را زنده پخش میکند. این شفافیت یکی از مزیتهای قانون اساسی است. کار مجلس باید شفاف باشد».
محمدباقر قالیباف در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تنفس اعلام کرد و گفت: راس ساعت ۱۴ ادامه جلسه را پیگیری خواهیم کرد.
«حجتالله عبدالملکی» وزیر پیشنهادی کار در دفاع از خود گفت: وزارت کار به ۷۰ درصد مردم ایران خدمات میدهد و به همین جهت آن را وزارت مردم میدانم.
وی افزود: تحقق تعداد زیادی از اسناد بالادستی نظام و مصوبات مجلس در گرو این وزارت خانه است.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاع اجتماعی بیان داشت: به عنوان یک مدیر اجرایی معتقدم بخش زیادی از مشکلات کشور ناشی از اجرا نکردن درست قانون است.
حجت الاسلام موسوی لارگانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کار گفت: وزارت کار عظیمترین وزارت خانه است و ۷۰ میلیون نفر از جمعیت کشور با آن سر و کار دارند و حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت میکند.
وی بیان کرد: از رئیس جمهور انتظار داشتیم شخصیتی در تراز دکتر مخبر برای این مجموعه عظیم و ناهمگون معرفی کند.
مخالف وزیر پیشنهادی کار اظهار کرد: امکان آزمون و خطا در این وزارت خانه نداریم و این وزیر باید مقبول جامعه کارگری، بازنشستگان و تعاونیها باشد.
موسوی لارگانی ادامه داد: وزیر کار باید عالم به صنعت، پزشکی، اشتغال، پتروشیمی، بیمهها، صادرات و واردات باشد.
روح الامینی گفت: آقای عبدالملکی به عنوان فرد یک فعال، پختگی لازم برای وزارت کار را ندارد و در حوزه صنعت دارو که ۶۰ درصد آن در شستا و تامین اجتماعی است، نمیتواند به سوالات من پاسخ دهد.
علیزاده گفت: پس شخصی که وزیر این مجموعه خواهد بود باید دارای برنامه، متخصص، تلاش گر و همجنین پاک دست باشد که وزیر پیشنهادی دارای این ویژگیها میباشد، ایشان در حوزه اقتصاد مقاومتی صاحب نظر بوده و نگاه مثبتی به ظرفیتهای داخلی دارند، در عین جوانی دارای تجربیات خوبی هم میباشند، مشاور وزارت اقتصاد، دبیر شورای اقتصادی سازمان صداو سیما و…از جمله تجارب کاری ایشان است.
رئیس مجلس بعد از نوبت تنفس صبح جلسه علنی مجلس گفت: ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را با سخنرانی موسوی لارگانی به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی پی میگیریم.
در ادامه روند رسیدگی به بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی «محمدباقر قالیباف» در این لحظه ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی تنفس اعلام کرد.
«چنارانی» نماینده مخالف حجتالله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما جمعی از نمایندگان مردم، در خانه خودم مردم نگرانیم و گله داریم.
وی با بیان اینکه اینجا خانه ملت است و من باید دغدغههای ملت و مردم را از نمایندگان دولت پیگیری کنم افزود: شما باید از اینکه نمایندهای مخالف صحبت کند استقبال کنید.
با اتمام بررسی صلاحیت «بهرام عیناللهی» وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان، مجلس وارد بررسی صلاحیت، «حجتالله عبدالملکی» وزیر پیشنهادی «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» شد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» را در صحن مجلس قرائت کرد.
«بهرام عیناللهی» در نشست علنی امروز (دوشنبه، یک شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح برنامه و اولویت های خود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت های بزرگی بر دوش جامعه سلامت ایران گذاشته شد و جوانان مدافع سلامت باید در شهرها و روستاها عقب افتادگی های گذشته را جبران می کردند و همزمان در جبهه های دفاع مقدس به درمان مجروحان جنگی می پرداختند؛ این جهاد سلامت طی 40 سال ادامه داشت، در 2 سال اخیر به حد اعلا رسید.
وی ادامه داد: جنگ جهانی با ویروس کرونا در ایران هم موجب بسیج مدافعان سلامت شد و آن ها را در خط مقدم نبرد دشمن قرار داد؛ اینجانب دشواری بیماری کرونا را با پوست و گوشت احساس کردم و در اسفند 98 یکی از نخستین پزشکانی بودم که کرونا گرفتم و مرگ را به چشمان خود دیدم و دیگر امیدی به زنده ماندن نداشتم و جز تصویری مبهم از پزشکان و پرستاران فداکاری که در آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری برای زنده ماندنم تلاش می کردند چیزی به خاطر ندارم.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان یادآور شد: در آن اوضاع سخت بیماری خداوند دستم را گرفت و جانی دوباره به من بخشید تا به میدان دفاع از سلامت بیایم و اجازه ندهم این پرچم سفید بر زمین بماند پرچمی که پیش از این دوست قدیمی ام شهید مدافع سلامت دکتر محمد زارع پور در 40 سال قبل در دفاع مقدس بهداری در دست گرفتم؛ اکنون در این کارزار مبارزه فراگیر با بیماری کرونا چنان چه شما نمایندگان مصلح بدانید و خداوند بزرگ مقدر کند که خدمتگزاری به این جانب سپرده شود خاضعانه در برابر این اعتماد ارزشمند سر تعظیم فرود می آورم و در پای خدمت به مردم تا پای جان خواهم ایستاد.
عیناللهی ادامه داد: بر این باورم وزیر بهداشت وقتی وزیر مردم است که کنار آنان ایستاده باشد، عنوان وزارت وقتی برازنده وزیر است که برای سلامت مردم خود را به آب و آتش بزند؛ وزیری وزیر مردم است که شب و روزش و خواب و خوراکش بهبودی بیمارانی باشد که رنج درمان و رنج بیماری هایشان افزوده و دل هایشان را به درد آورده و صدای اعتراضشان را بلند کرده است.
«فتحالله توسلی» در مخالفت با صلاحیت «بهرام عیناللهی» وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: در برنامه عیناللهی نشانهای از فکر استراتژیک در حوزه نظام سلامت دیده نمیشود و تنها به کلیگویی بسنده شده است.
توسلی گفت: مبارزه با زیرمیزیها و سقط غیرقانونی جنین در برنامههای عین اللهی دیده نمیشود. برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مربوط به ۱۰ سال قبل است.
وی افزود: فعالیت همزمان در بخش دولتی و خصوصی طبق قانون ممنوع است، اما جنابعالی همزمان با داشتن کرسی استادی در دانشگاه شهید بهشتی و اشتغال در بیمارستان لبافی نژاد، در بخش خصوصی نیز مطب دارید و گفته می شود که سهامدار یک بیمارستان خصوصی نیز هستید.
«رضا آریانپور» نماینده مردم مینودشت در موافقت با «بهرام عیناللهی» وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: بیشترین مراجعات به نمایندگان مجلس در حوزههای انتخابیه به مباحث درمانی و کمبودهای پزشکی برمیگردد. نظام سلامت ما یکی از پر افتخارترین حوزههای کشور است.
آریانپور گفت: امروز نظام سلامتِ مبتنی بر سیستم شبکه بهداشت و درمانی از دورترین روستاها تا بهترین بیمارستانها در تهران، گسترده است. امروز از کشورهای اروپایی برای درمان به ایران میآیند. البته تمرکز بسیاری از این بیمارستانها در حوزه بخش خصوصی است.
وی افزود: بزرگترین چالش نظام سلامت کرونا است و وزیری که قرار است به آن رأی اعتماد بدهیم، باید فردی باشد که توانمندی لازم را داشته باشد. کرونا امروز نه تنها یک چلش بهداشتی بلکه یک چالش امنیتی و اقتصادی است.
«محمدباقر قالیباف» در نطق پیش از دستور گفت: با خبرشدیم در شب گذشته عالم ربانی حضرت علامه محمدرضا حکیمی رحلت فرمودند، عزیزی که بدون شک از چهره برجسته حوزه های ما، اسلام پژوه و خالق اثر همیشه ماندگار و جاودانه ایشان «الحیات» بود که درگذشت ایشان موجب تاثر همه ما شد.
رئیس مجلس ادامه داد: علامه حکیمی عمر خود را وقف ترویج معارف اسلامی کرد و مروج سیره علمی و عملی اهل بیت علیه السلام بود، او همیشه پرچم عدالت و عدالت خواهی را بر افراشته نگهداشت و در میان جان های جویای حقیقت مخصوصا جوانان، چهره ای برجسته و شناخته شده بود.
وی بیان کرد: درگذشت این عزیز را به امت اسلامی، به ملت عزیزمان، به همه حوزه های علمیه و به محضر مقام معظم رهبری و خانواده بزرگ حکیمی عرض تسلیت و تعزیت دارم.
قالیباف همچنین به مناسبت روز پزشک گفت: امروز روز بزرگداشت حکیم ابوعلی سینا است و به حق امروز را به عنوان روز پزشک در تاریخ ثبت کردیم که این روز را به همه مجاهدان و سفیدپوشان در عرصه سلامت تبریک میگویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کادر درمان به ویژه پزشکان و پرستاران در این یک سال و نیم گذشته برای مقابله با کرونا مجاهدت و از خودگذشتگی کردند.
وی بیان داشت: البته پزشکان در دروان دفاع مقدس هم در کنار رزمندگان بودند و برای درمان مجروحان همراه رزمندگان به جبهه میرفتند و حتی برخی از پزشکان ما خودشان هم در آن دوران رزمنده بودند.