صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاییز ۱۴۰۰ و پیش بینی کاهش میزان بارش باران

۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۵۱۲۸۱
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفت: با وجود بارش‌های ناچیز در کشور طی دو ماه نخست تابستان با احتمال بالا، بارش‌های پاییزه امسال به‌طور نسبی کمتر از نرمال خواهد بود.

- ایسنا نوشت: احد وظیفه ضمن اشاره به اینکه براساس الگوی بارش اقلیمی کشور معمولا مقدار بارندگی طی فصل تابستان بسیار ناچیز است و درصد قابل ملاحظه‌ای از بارش کشور را شامل نمی‌شود، اظهارکرد: تابستان ایران معمولا گرم و خشک است و کمتر از ۱۰ درصد بارندگی کشور در این فصل رخ می‌دهد. غالب بارندگی‌ها در فصل تابستان محدود به نوار شمالی و جنوب شرقی کشور تحت تاثیر سامانه مونسون هند است که با نزدیک شدن به فصل پاییز، در اواخر شهریور ماه به‌تدریج بارندگی‌ها در بخش شمالی کشور تقویت و در بخش جنوب شرقی تضعیف می‌شود.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه طی مرداد ماه سال جاری به‌طور متوسط ۴.۴ میلیمتر بارندگی در کشور رخ داد، گفت: از ابتدای تابستان امسال تاکنون متوسط بارندگی در کشور ۱۲.۷ میلیمتر بود که تا پایان تابستان مقدار میانگین بارندگی‌های کشور به ۲۰ میلیمتر نمی‌رسد. از این رو عمده بارش‌های کشور در شش ماه نسبتا سرد سال به‌خصوص از نیمه دوم پاییز تا نیمه اول بهار اتفاق می‌افتد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون دمای کشور حدود ۱.۱ درجه بیش از حد نرمال بوده این درحالیست که در ماه جولای امسال (تیر- مرداد) - که گرمترین ماه جولای زمین نیز لقب گرفت - دمای کره زمین ۰.۹ درجه از میانگین قرن اخیر بالاتر بود بنابراین افزایش دمای کشور نیز متاثر از افزایش دمای متوسط زمین بوده است.

به گفته رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، ایران یک کشور کوهستانی با توپوگرافی پیچیده است بنابراین دما به‌صورت یکنواخت در همه نقاط کشور گرمتر از نرمال نیست. در فصول گذشته به‌خصوص نیمه غربی کشور آنومالی (بی‌هنجاری) دمایی بیشتری داشتیم یعنی آنومالی دمایی مثبت استان‌های واقع در زاگرس از شمال غرب تا جنوب غرب کشور به نسبت نیمه شرقی بالاتر بوده است.

وی درباره پیش‌بینی بارندگی طی ماه‌های آینده اظهارکرد: برآیند کلی مدل‌های پیش‌بینی نشان می‌دهد که با احتمال بالا، بارش‌های پاییزه امسال به‌طور نسبی کمتر از نرمال خواهد بود و ایران و خاورمیانه باید پاییز کم بارشی را انتظار داشته باشند همچنین آنومالی دمایی یا بالاتر از میانگین بودن دما در پاییز نیز در محدوده یک درجه سانتیگراد پیش‌بینی شده است.

وظیفه در پایان گفت: به‌طور کلی میانگین دمایی کشور در فصل پاییز حدود یک درجه بالاتر از حد نرمال خواهد بود به‌طوری که در برخی نقاط کمتر از یک درجه و در برخی نقاط دیگر بیشتر از یک درجه بالاتر از نرمال خواهد بود. با این حال این آنومالی دمایی به‌خصوص در بخش‌های غربی، جنوب غربی و جنوب کشور بیشتر از سایر نقاط پیش‌بینی می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *