صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پزشکان دلیل تجویز هر دارو را برای بیماران شرح دهند

۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۰:۰۲
کد خبر: ۷۵۱۱۹۸
مدیرکل کمیسیون پزشکی سازمان نظام پزشکی، ضمن اشاره به اینکه آن مسئول هم ممکن است اشتباه کرده باشد و دلیلی ندارد که چون مسئول است، حرفش درست و وحی منزل باشد، افزود: ما دوست داریم مردم سطح سواد سلامت خود را افزایش دهند، یعنی این آگاهی را به دست آورند که اگر به پزشک مراجعه می‌کنند و پزشک به آن‌ها می‌گوید این داروی شما است و یا اینکه باید عمل جراحی انجام دهید، مستند بگوید چه در حال انجام چه کاری برای بیمار است.

رحمت الله توکل، مدیرکل کمیسیون پزشکی سازمان نظام پزشکی، در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که اگر مسئولی که پزشک است، در تلویزیون و رسانه‌ها صحبتی کند و موجب به خطر افتادن سلامت جامعه شود و برای مثال بگوید نیازی به استفاده از ماسک نیست و مردم به حرفش گوش دهند و بیمار شوند، آیا من می توان از او شکایت کرد؟، گفت: بله؛ خوشبختانه بحث شفاف‌سازی در همه موارد را هم مقام معظم رهبری، هم مجلس شورای اسلامی و هم رئیس جمهور  بیان کرده اند و به گفته آن‌ها هر چه در کارها شفاف‌تر باشیم بهتر است.

مشاور اجرایی معاونت انتظامی نظام پزشکی تهران ضمن اشاره به اینکه آن مسئول هم ممکن است اشتباه کرده باشد و دلیلی ندارد که چون مسئول است، حرفش درست و وحی منزل باشد، افزود: ما دوست داریم مردم سطح سواد سلامت خود را افزایش دهند، یعنی این آگاهی را به دست آورند که اگر به پزشک مراجعه می‌کنند و پزشک به آن‌ها می‌گوید این داروی شما است و یا اینکه باید عمل جراحی انجام دهید، مستند بگوید که در حال انجام چه کاری برای بیمار است.

وی با بیان اینکه ما دنبال این هستیم که مردم این آگاهی را از طریق رسانه ملی پیدا کنند، اظهار کرد: رسانه ملی باید به افزایش سطح سواد مردم در زمینه کمک کند و توضیح دهد که اگر موردی شنیدید دلیل نمی‌شود که حتما درست باشد.

جانشین دادستان نظام پزشکی توضیح داد: در حال حاضر اقداماتی توسط برخی افراد صورت می‌گیرد که از نظر ما غیرعلمی است ولی از آنجایی که این اشخاص شاکی ندارند، برخورد با آن‌ها یک مقدار مشکل می شود و فرد خاطی حتما باید شاکی داشته باشد تا ما بتوانیم پیگیری کنیم.

مدیرکل کمیسیون پزشکی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه اگر رسانه ملی یا فضای مجازی یا هر رسانه دیگری سطح سواد سلامت بهداشتی مردم را افزایش دهد، کمتر با مشکلات این چنینی مواجه می‌شویم، عنوان کرد: نمی خواهیم همه مردم دکتر شوند، بلکه می خواهیم بیمار بداند که اگر دکتری می‌گوید این دارو را مصرف کنید، تشخیصش چیست؟ داروهای تجویزی چه می‌کنند و در کجا تائید شده است؟

وی متذکر شد: من به عنوان پزشک دقت می‌کنم که چه طور نسخه بنویسم؛ هم اکنون مانند دوره‌های قبل نیست که بگویم من دکتر هستم یا شما؟، ما فراوان پزشکانی داریم که این چنین برخورد می‌کنند که ما یا با آن‌ها صحبت می‌کنیم یا تذکر می‌دهیم که حق ندارید با بیمار خود غیراخلاقی و غیرانسانی برخورد کنید، پزشکی و طبابت شغل شماست و هیچ جایگاهی برای شما ایجاد نمی کند. شما بیمار ویزیت می‌کنید و بیمار طول درمان خود را آزاد و یا از طریق بیمه پرداخت می‌کند و شما مکلف هستید هم شرح حال را بگیرید و هم خوب معاینه کنید و هم به او پاسخگو باشید. اگر این اتفاق بیفتد مشکل حل است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *