صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کمک 2 هزار میلیاردی بانک‌ها به اشتغال مددجویان کمیته امداد/ سهم تهران 100 میلیارد تومان است

۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷:۰۲
کد خبر: ۷۵۱۱۰
خبرگزاری میزان- مدیرکل کمیته امداد استان تهران با بیان این که تا به امروز 30 هزار فرصت شغلی با حمایت امداد و پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها برای مددجویان ایجاد شده است، گفت: امسال نیز بانک‌ها تعهد کرده‌اند 2 هزار میلیارد تومان در بخش اشتغال به مددجویان وام پرداخت کنند.

به گزارش گروه اجتماعی ، محسن ولیئی در نشست خبری خود با اشاره به شعار کمیته امداد امام خمینی (ره) عنوان کرد: مجموعه امداد از بدو تاسیس خود تلاش کرده در راستای شعار محرومیت زدایی و کاهش محرومیت گام بردارد که در این سال ها به بخشی از اهداف خود دست پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر قریب به 7 میلیون و 500 صندوق صدقات در کشور وجود دارد که کمک‌های مردم نشان دهنده اعتماد آنها به مجموعه امداد است.

ولیئی با بیان اینکه کمیته امداد بنا دارد در آینده نه چندان دور به سمت کارهای فرهنگی گام بردارد، گفت: در حال حاضر 70 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که شامل 132 هزار نفر می‌شوند و این افراد به صورت مستمر تحت پوشش مجموعه امداد هستند.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران ادامه داد: بالغ بر 264 هزار خانوار نیز به صورت موردی به مجموعه امداد مراجعه می‌کنند و از خدمات این نهاد استفاده می‌کنند که اکثریت این افراد مهاجرین در استان‌های مختلف هستند.

وی تصریح کرد: یکی از سیاست‌های کمیته امداد در یک دهه اخیر و چند سال گذشته توانمندسازی مددجویان است که تا به امروز 30 هزار فرصت شغلی با حمایت امداد و پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها برای مددجویان ایجاد شده است.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران بیان داشت: امسال نیز بانک‌ها تعهد کرده‌اند 2 هزار میلیارد تومان در بخش اشتغال به مددجویان وام پرداخت کنند که سهم استان تهران 100 میلیارد تومان خواهد بود.

ولیئی با بیان اینکه نظارت یکی از برنامه‌های امداد در بخش اشتغال محسوب می‌شود، گفت: پایدارسازی اشتغال در امداد یکی از موضوعاتی است که مورد توجه مسئولان قرار دارد و ما به طور متوسط هر 2 ماه یکبار از فرصت‌های شغلی ایجاد شده نظارت می‌کنیم.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران به فروشگاه‌های ایجاد شده در شهر تهران درخصوص فروش محصولات مددجویان اشاره کرد و ادامه داد: 2 فروشگاه محصولات امدادی در میدان فردوسی و تقاطع ولیعصر-مطهری محصولات تولید شده از سوی مددجویان را عرضه می‌کنند ضمن اینکه ما با همکاری شهرداری، بازارچه‌های فصلی را برای فروش محصولات مددجویان برگزار می‌کنیم و در تلاش هستیم یک بازارچه دائم برای فروش محصولات مددجویان استان تهران ایجاد کنیم.

ولیئی تعامل کمیته امداد با سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها را یکی از اهداف مهم امداد استان تهران دانست و گفت: در تلاش هستیم با امضای تفاهم‌نامه‌های مختلف با سازمان فنی و حرفه‌ای، پایانه حمل و نقل، صنایع دستی و گردشگری و همچنین جهاد کشاورزی از ظرفیت‌های موجود در این سازمان‌ها به نحو مطلوبی استفاده کنیم.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران با اشاره به تسهیلات و معافیت کارفرمایان و کاریابان در راستای ایجاد اشتغال برای مددجویان استان تهران گفت: در زمینه کاریابی چنانچه این مراکز یکی از خانواده‌های تحت پوشش امداد را به کار بگیرد و برای وی شغل ایجاد کند مبلغ 460 هزار تومان به عنوان حق‌الزحمه به مشروط به اینکه 3 ماه از فعالیت فرد مددجو گذشته باشد پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: کارفرمایان استان تهران نیز که مددجویان را به کارگیری کنند در سال اول از پرداخت حق بیمه فرد محروم می‌شوند ضمن اینکه در سال دوم 50 درصد از حق بیمه فرد مددجو را پرداخت می‌کنند.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران تاکید کرد: در 4 ماهه ابتدای سال 94، 3225 نفر در دوره‌های فنی حرفه‌ای شرکت کرده‌اند که بیش از 141 میلیون تومان در این بخش هزینه شده است ضمن اینکه در این مدت 1280 فرصت شغلی با بیش از 16 میلیارد تومان ایجاد شده است.

ولیئی با اشاره به افزایش سقف وام‌های خودکفایی و اشتغال کمیته امداد گفت: سقف وام‌های امدادی به 30 میلیون تومان و تسهیلات بانکی به 15 میلیون تومان رسیده است.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران ادامه داد: در 4 ماهه گذشته از سال 94، 77 طرح خود اشتغالی به رقم 10 میلیارد و 600 میلیون تومان برای مددجویان استان تهران ایجاد شده است.

ولیئی با اشاره به تسهیلات بانک‌ها در بخش اشتغال مددجویی در سال جاری گفت: امسال 106 میلیارد تومان از سوی بانک‌ها در این بخش وام اشتغال پرداخت خواهد شد.

وی اظهار امیدواری کرد با توجه به تعامل و تفاهم‌نامه‌های صورت گرفته شده با بانک‌های عامل، فرآیند پرداخت وام به مددجویان تسهیل شود.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران ادامه داد: 1.1 جمعیت استان تهران تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که این افراد به صورت مستقیم و مستمر از خدمات این نهاد بهره‌مند هستند.

وی ادامه داد: 4 هزار و 278 خانوار نیز تحت عنوان طرح شهید رجایی که شامل 6 هزار و 800 نفر هستند نیز تحت پوشش کمیته امداد تهران قرار دارند.

ولیئی در ادامه نشست خبری به آمار زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد اشاره کرد و گفت: 53 هزار و 596 خانوار شامل 97 هزار و 802 نفر تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که در واقع 77 درصد از خانواده‌های تحت پوشش امداد در استان تهران تحت حمایت این نهاد قرار دارند.

ولیئی با اشاره به علت‌های تحت پوشش قرار گرفتن زنان سرپرست خانوار استان تهران تحت حمایت کمیته امداد، بیان داشت: 46 درصد به علت فوت سرپرست خانوار، 25 درصد به دلیل طلاق، 16 درصد به علت از کار افتادگی سرپرست خانوار و 12 درصد نیز به علل‌های مختلف از جمله زندانی‌ شدن سرپرست خانوار تحت پوشش امداد قرار می‌گیرد.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران اضافه کرد: با افزایش آسیب‌های اجتماعی در استان تهران، آمار افراد تحت پوشش این نهاد نیز افزایش می‌یابند و به همین جهت ما بایستی تلاش کنیم میزان آسیب‌های اجتماعی در استان را کاهش دهیم.

وی اضافه کرد: یکی از سیاست‌های کمیته امداد حمایت از خیریه‌های مجوزدار است چرا که امداد اعتقاد دارد که ما می‌توانیم در خدمت‌رسانی به محرومان، کمیته امداد را یاری کنند.

وی با بیان اینکه سالانه 10 درصد از خانواده‌های تحت پوشش امداد به دلیل خودکفایی از چرخه حمایتی خارج می‌شوند، گفت: در حال حاضر و با توجه به شرایط موجود ما پشت نوبتی برای ورود به کمیته امداد نداریم و تلاش می‌کنیم که خدمات موردی نیازمندان را در اسرع وقت برطرف کنیم.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران در ادامه به بخش مسکن و ساختمان مددجویان تحت پوشش اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز برنامه‌هایی برای ساخت مسکن، تعمیرات جزئی و کلی واحدهای مسکونی مددجویان پیش‌بینی کرده‌ایم و به صورت مستمر در سال اجرا خواهد شد.

ولیئی به آمار ایتام تحت پوشش امداد استان تهران اشاره کرد و گفت: 8 هزار و 338 یتیم تحت پوشش امداد استان قرار دارند که این افراد توسط 56 هزار و 957 حامی حمایت می‌شوند.

وی به طرح‌های دیگر کمیته امداد از جمله طرح محسنین اشاره کرد و ادامه داد: در این طرح نیز 10 هزار و 235 یتیم توسط 49 هزار و 404 حامی حمایت می‌شوند و در واقع می‌توان ادعا کرد که 50 درصد از حامیان ایتام در سطح کشور از استان تهران هستند.

وی در ادامه به شماره تماس 7355 اشاره کرد و گفت: این پل ارتباطی امداد با مردم استان تهران است و خانواده‌ها می‌توانند با شماره‌گیری این خط از خدمات مختلفی از جمله جذب مشارکتهای مردمی، رسیدگی به درخواست و انتقادات و پیشنهادات، پرداخت‌های نذورات و هدایا، صدقات، طرح محسنین و غیره مطلع شوند.

وی اضافه کرد: در 8 ماه گذشته خانواده‌های تهرانی 2 میلیارد و 500 میلیون تومان از طریق شماره گیری خط 7355 به مددجویان استان کمک کرده‌اند.

ولیئی با تاکید بر اینکه منابع جمع‌آوری شده در صدقات و کمک‌های مردمی به هیچ عنوان در کارهای دیگر امداد از جمله پرداخت حقوق به پرسنل هزینه نمی‌شود، گفت: این منابع به صورت 100 درصد در اختیار نیازمندان و محرومان قرار می‌گیرد.

ولیئی اضافه کرد: در حال حاضر 43 هزار صندوق در معابر، 10 هزار و 700 صندوق در اماکن، 650 هزار صندوق در منازل و 200 صندوق الکترونیکی در تهران برای جمع‌آوری صدقات پیش‌بینی شده است.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران در ادامه به برگزاری جشن عاطفه‌های سال 94 اشاره نمود و گفت: هر ساله در آغاز بازگشایی مدارس در سراسر کشور جشن عاطفه‌ها برگزار می‌شود که هدف از برگزاری این جشن، تأمین مایحتاج و پوشاک و نوشت‌افزار تحصیلی دانش‌آموزان نیازمند است.

وی تصریح کرد: جشن عاطفه‌های امسال یک ویژگی منحصر به فرد با سالهای گذشته دارد که این جشن در روزهای 26 و 27 شهریورماه با همکاری بسیج، کمیته امداد در میادین اصلی و اماکن و مصلاهای نماز جمعه برگزار می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران بر همین اساس جشن عاطفه‌ها در 8 مهر در مدارس برگزار خواهد شد ضمن اینکه عواید جمع‌آوری شده در جشن عاطفه‌ها در کمترین زمان ممکن در اختیار خانواده‌های نیازمند خواهد رسید.

وی با اشاره به پایگاه‌های کمیته امداد در برگزاری جشن عاطفه‌ها گفت: 4 هزار و 443 پایگاه برای برگزاری این جشن در نظر گرفته شده است که شامل 607 پایگاه ثابت، 67 پایگاه سیار، 3 هزار و 16 پایگاه در مدارس 363 پایگاه در مساجد، 97 مرکز نیکوکاری، 283 پایگاه بسیج است که بالغ بر 1600 نفر در برپایی جشن‌ عاطفه‌های امسال همکاری خواهند داشت که این افراد بجز نیروهای آموزش و پرورش خواهند بود.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران اضافه کرد: طبق سنوات گذشته، پایگاه‌هایی نیز تحت عنوان پایگاه‌های اصلی در برگزاری جشن عاطفه‌ها در نظر گرفته شده است که این پایگاه‌ها در امامزاده صالح، میدان شهرری، پارک دانشجو و مسجدالنبی خواهند بود.

ولیئی به آمار دانش‌آموزان و دانشجویان تحت پوش کمیته امداد استان تهران اشاره کرد و گفت: 13 هزار و 800 دانش‌آموز و 3 هزار و 700 دانشجو تحت پوشش این نهاد قرار دارد و از خدمات تحصیلی امداد استان تهران استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به آمار جمع‌آوری شده در جشن عاطفه‌های سال گذشته گفت: 2 میلیارد و 164 میلیون تومان در این بخش جمع‌آوری شده بود که امسال پیش‌بینی می‌شود این رقم افزایش یابد.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران در ادامه به مبلغ جمع‌آوری شده صدقات در استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته 38 میلیارد و 200 میلیون تومان در بخش صدقات جمع‌آوری شده است که سرانه هر فرد در سال 3 هزار تومان و در ماه 250 تومان است که البته این گزارش بر مبنای جمعیت 13 میلیون نفری روزانه تهران است.

وی گفت: بر این اساس مردم تهران روزانه 80 ریال به عنوان صدقه به نیازمندان کمک می‌کنند.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران در خصوص طرح یک فوریتی تفکیک وظایف کمیته امداد و بهزیستی خاطرنشان کرد: ما به طور قطع موافق این طرح هستیم و بایستی خدمات به معلولان و توانبخشی آنها توسط بهزیستی و خدمات به زنان سرپرست خانوار توسط امداد انجام گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *