با نواخته شدن زنگ پایان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم جلسه علنی مجلس در روز دوم به کار خود پایان داد.
دومین روز بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی/ تذکر رئیس مجلس به موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی/ آنچه در مجلس میگذرد + تصاویر و فیلم
پس از پایان صحبت موافقان و مخالفان مجلس وارد دستور بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا خواهد شد. این در حالی است که مجلس طبق آئیننامه داخلی خود، بعد از بررسی کلیات برنامه و خط و مشی دولت رأیگیری نخواهد داشت.
همچنین مجلس پس از بررسی صلاحیت نامزدها هم به صورت مجزا رأیگیری نخواهد کرد و این رأیگیری به صورت یکپارچه و پس از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی، انجام خواهد شد. به گفته سخنگوی هیئت رئیسه مجلس این رأی گیری در پایان روز سهشنبه انجام میشود.
۲. ارتباطات و فناوری اطلاعات - عیسی زارعپور
۳. اطلاعات - حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب
۴. امور اقتصادی و دارایی - سید احسان خاندوزی
۵. امور خارجه - حسین امیرعبدالهیان
۶. بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - بهرام عیناللهی
۷. تعاون، کار و رفاه اجتماعی - حجتالله عبدالملکی
۸. جهاد کشاورزی - سید جواد ساداتینژاد
۹. دادگستری - امین حسین رحیمی
۱۰. دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح - امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی
۱۲. صنعت، معدن و تجارت - رضا فاطمیامین
۱۳. فرهنگ و ارشاد اسلامی - محمدمهدی اسماعیلی
۱۴. کشور - سردار احمد وحیدی
۱۵. علوم، تحقیقات و فناوری - محمدعلی زلفیگل
۱۶. میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - عزتالله ضرغامی
۱۷. نفت - جواد اوجی
۱۸. نیرو - علیاکبر محرابیان
۱۹. ورزش و جوانان - حمید سجادی
با اتمام بررسی صلاحیت «حسین امیرعبداللهیان» وزیر پیشنهادی وزارت «امورخارجه»، مجلس وارد بررسی صلاحیت «بهرام عینالهی» وزیر پیشنهادی «بهداشت و درمان » شد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان را در صحن مجلس قرائت کرد.
علیرضا عباسی در مخالفت با صلاحیت گزینه پیشنهادی وزرات بهداشت و درمان گفت:در سند چشمانداز ۱۴۰۴، باید جایگاه علمی منطقه باشیم و یکی از راههای رسیدن این است که دانشگاههای ما بین المللی کنیم شما برای بین المللی سازی دانشگاه علوم پزشکی که متولی آن خواهی شد چه برنامهای دارید؟
وی تاکید کرد: شما مجموعهای را در اختیار میگیرد که حدود ۲۱۰ هزار دانشجو دارد من در برنامههای شما نگاه کردم و دیدم که در این برنامه هیچ اسمی از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی برای دانشجویان وجود ندارد.
«حسین امیرعبداللهیان» گزینه پیشنهادی وزارت امورخارجه در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس گفت: همه ما میدانیم که در عرصه مناسبات بینالمللی دو محور اساسی، منافع ملی و اقتدار ملی مورد توجه همه کشورهاست و ما نیز با پایبندی به همه ارزشها و فرهنگ غنی ایرانی از این مولفه غفلت نخواهیم کرد و اعتقاد داریم که با استفاده از ظرفیت دیپلماسی عزتمند به معنای اتکا به توانمندیهای ذاتی و به فعلیت درآوردن شعار ما میتوانیم، میتوان در روابط خارجی حداکثر حقوق و منافع ملی و امنیت ملی را محقق ساخت.
وی تاکید کرد: در خطوط اصل سیاست خارجی توجه به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت در چارچوب سیاست خارجی متوازن پویا و هوشمند مورد توجه ماست. یکی از عزیزان ما در مقام مخالف سخنرانی کردند و اشاره داشتند به اینکه سیاست متوازن یعنی چه؟ سیاست متوازن یعنی اینکه با در نظر داشتن اولویتهای سیاست خارجی دولت سیزدهم، سیاست همسایگی و سیاست آسیا محوری در مرکزیت این تحول قرار گیرد چراکه قرن ۲۱ متعلق به آسیا است و شاهد قدرتهای نوظهور اقتصادی در حوزه آسیا هستیم.
وزیر پیشنهادی امور خارجه بیان داشت: وقتی از سیاست خارجی متوازن سخن میگویم یعنی سیاست خارجی که متوقف در یک منطقه و یک حوزه نخواهد ماند بلکه در تمام قارهها و در تمام حوزههای جهان چند کشور را به عنوان اولویت اول سیاست خارجی در آن حوزه تعریف خواهیم کرد و بر اساس برنامه و زمان بندی برای تحقق سیاستها در آن حوزهها گام خواهیم برداشت.
احمد مرادی در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۳۱ مردادماه) مجلس شورای اسلامی با استناد به بند ۹ قانون اساسی، تاکید کرد: رفع تبعیض ناروا در زمینه مادی و معنوی مورد تاکید قانون اساسی است. در حال حاضر رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی را در دستور کار داریم، اما چند استان هیچ سهمی در کابینه ندارند.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تاکید ما شایسته سالاری است، اما انتظار میرود در انتخاب معاونین وزرا از استانهای مختلف، چون هرمزگان استفاده شود، این استان افراد متخصص در سطح ملی دارند اینکه باید در کابینه از آنها استفاده شود.
وی تاکید کرد: آقای رئیسی با شعار عدالت رأی مردم را دریافت کرده است و این سوال پیش میآید چرا استان هرمزگان هیچ سهمی در کابینه ندارد.
«محمدباقر قالیباف» با بیان اینکه این اخطار پذیرفته نیست، توضیح داد: براساس آیین نامه داخلی مجلس، باید اخطار به هیات رئیسه باشد حال رئیس جمهور محترم است که اعضای دولت را انتخاب کرده و به مجلس معرفی میکند، در ضمن رئیس جمهور روز گذشته شرایط اینکه چگونه وزرای پیشنهادی را انتخاب کرده است تشریح کرد، مبنای ایشان استانی نبوده بلکه مبنا شایستگی و تخصص افراد بوده است.
عمویی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه گفت: در چهار سال آینده با توجه به تحولات بینالمللی، ایران به یکی از موضوعات بینالمللی تبدیل خواهد شد.
وی اظهار کرد: پیگیری اجرای همکاریهای بلند مدت ایران و چین، پیگیری مذاکرات گفتوگوهای راهبردی ایران و روسیه، پیگیری مذاکرات پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اورسیا و... نشان دهنده این است که باید در انتخاب وزیر امور خارجه دقت لازم را انجام دهیم.
عنابستانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: شما چه برنامهای برای جلب اعتماد شرق و ایجاد و بهبود ساختارهای داخلی از یک سو و حفظ مذاکره با غرب و استفاده از ظرفیتهای احتمالی موجود در غرب دارید؟
وی بیان کرد: سیاست متوازنی که در برنامههای خود از آن نام بردید در طول 4 سال آینده چه راهکاری برای بهرهبرداری مناسب در رابطه با کشورهای همسایه، منطقه و دوست در جهان دارد؟
«محمدباقر قالیباف» در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: جلسه با حضور ۲۱۱ نماینده رسمی است.
محمدباقر قالیباف در ادامه روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تنفس اعلام کرد و گفت: نوبت بعدی رسیدگی راس ساعت ۱۷ برگزار میشود.
محمدیاری در صحن علنی در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: از شما میخواهم صریحا اعلام کنید در قبال سیاستهای دوگانه دولت گذشته مبنی بر تفکیک دیپلماسی سیاسی از دیپلماسی مقاومت چه برنامهای دارید؟
وی افزود: مجلس از شما عقلانیت مبتنی بر مشورت و تفکرات انقلابی را طلب میکند.
بعد از بررسی صلاحیت سید «احسان خاندوزی» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی نمایندگان مجلس بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امور خارجه را آغاز کردند.
سید «احسان خاندوزی» در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس گفت: در دهه اخیر دشمنان جمهوری اسلامی عرصه اقتصاد را میدان جنگ علیه ایران تعبیه کردند و خیال دارند با تحریم و فشار ملت ما را وادار به کرنش کنند غافل از آنکه به فرموده مقام معظم رهبری تنها راه غلبه بر دشمنان تکیه بر موازین اقتصاد مقاومتی است.
گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد و امور دارایی تاکید کرد: وزارت اقتصاد و امور دارایی باید در خط مقدم خنثیسازی تحریم قرار گیرد. وزرات اقتصاد و اموردارایی را در دولت سیزدهم با آرایش تحریمناپذیری نوسازی خواهیم کرد. چنانکه رئیسجمهور محترم فرمود ما اقتصاد و معیشت مردم را منتظر بیگانگان قرار نخواهیم داد و غیر از تحریم یکجانبه آمریکا مسیرهای جدیدی خواهیم گشود.
وی بیان داشت: ماموریت بلند مدت و اساسی وزارت اقتصاد در دولت سیزدهم اولاً ارتقاء نقش خود این وزارتخانه در تیم اقتصادی دولت است و ثانیاً باز طراحی سیستمها با هدف مقاومسازی مالیه دولت و مانع زدایی از تولید خواهد بود.
خاندوزی اظهارداشت: ما با حذف مجوزهای زائد، رفع انحصارات و امتیازات ویژه و تحصیل امور گمرکی و مالیاتی مسیری برای مشارکت همه مردم در فرایند تولید و پیش بینی پذیری اقتصاد فراهم میکنیم.
گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد و امور دارایی تصریح کرد: مهمترین اولویت وزارت امور اقتصاد کمک به ثبات اقتصادی و جلوگیری از شکاف بزرگ درآمدی برای خانوارها است چراکه شکاف شکل گرفته سفره مردم را کوچک کرده است اگرچه حل مسئله تورم نیازمند همکاری همه دستگاهها و زمان و مجالی است اما از همان روز اول تمام تلاش خود را برای تامین کسری بودجه از روشهای غیر تورم زا و مدیریت بازار ارز به کار خواهم بست.
دومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم صبح امروز یکشنبه (۳۱ مرداد) در صحن علنی مجلس برگزار شد.
پورابراهیمی گفت: یک موقعیت استثنایی برای مجلس و کشور پیش آمده تا فردی از درون مجلس بعنوان وزیر اقتصاد برگزیده شود.
موافق وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: اصلاح قانون بانک مرکزی اولین مطالبه جدی نظام و کشور است.
وی ضمن اشاره به اینکه ۲ شرط با آقای خاندوزی داریم؛ سلامت در انجام امور و کارآمدی در انجام وظایف بیان کرد: اگر به توان داخلی تکیه کنیم علیرغم همه تحریمها، در زمان کوتاه مدت و میان مدت اقتصاد کشور بهبود خواهد یافت.
پاشایی گفت: از جمله آفاتی که مانع شکوفایی اقتصاد کشور شده، انحصار و بنگاهداری دولت، شرطی کردن اقتصاد و گره زدن آن به روابط سیاسی با غرب و سوء مدیریت منابع ارزی کشور بوده است.
«محمود عباسزاده مشکینی» در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت سید «احسان خاندوزی» در مخالفت با برنامههای ضمن اشاره به برنامههای وی، گفت: متاسفانه به بعضی از مسائل استراتژیک کمتر، سرمایه گذاری خارجی و اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ در برنامه های وی کمتر و به طور ضعیف اشاره شده است.
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم بیان داشت: نمایندگان باید براساس منطق کارشناسی، انصاف و مصالح ملی به بررسی و ارزیابی برنامه وزرای پیشنهادی بپردازند. امروزه تجمع و تراکم مطالبات و انتظارات مردم در حوزه اقتصادی است، لذا سریعترین، نتیجه بخشترین و شفاف و کارشناسیترین اقدامات را مردم از تیم اقتصادی دولت انتظار دارند.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس یازدهم افزود: مردم شرایط اقتصادی را با پوست و استخوان لمس میکنند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته اند، لذا برای پاسخگویی فوری و مؤثر به خلأهای موجود و پلشتیهای اقتصاد، یک تیم اقتصادی منسجم، توانمند، هماهنگ و همافزا باید شکل بگیرد.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه، ۳۱ مردادماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت ۱۴ و ۱۰ دقیقه و با حضور ۱۹۹ نفر از نمایندگان آغاز شد.
ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در دستور کار مجلس قرار دارد.
«علی نیک زادثمرین» در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه، ۳۱ مردادماه) مجلس شورای اسلامی زنگ پایان جلسه را رأس ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه به صدا در آورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه بعدی عصر امروز با ادامه دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم رأس ساعت ۱۴ برگزار میشود.
در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت سید «احسان خاندوزی» وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص برنامههای وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح سیاستهای ارزی به منظور ارتقای کیفیت و رقابت پذیر ساختن کالاهای تولید داخل برای صادرات از جمله برنامههای قابل تأمل وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی است.
حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب در صحن علنی مجلس در دفاع از خود گفت: باید درتراز انقلاب اسلامی بروز کنیم و براساس بیانیه گام دوم قدم برداریم.
وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار داشت: شرایط کشور، شرایط امنیتی منطقه و مقوله امنیت ملی یک منظومه در هم تنیده است که به طور شتابان همواره در حال تغییر در پدیدارها و عرصههای متنوع و متکثر موضوعات امنیتی و راهبردی است.
وی ادامه داد: وزارت اطلاعات باید با تولید اطلاعات و دقت نظر در تامین امنیت و هوشیاری در دیدهبانی و مرزبانی همه جانبه بکوشد و لازمه این بالندگی، تحولی است که پویایی و هوشمندی مستمر در تشکیلات پنهانی اطلاعاتی کشور را میطلبد. وزارت اطلاعات یک نهاد برآمده از انقلاب اسلامی و مجموعه و تشکیلات حاکمیتی است بنابراین باید در تراز انقلاب اسلامی بروز کند و تداوم یابد و مبتنی بر بیانیه راهبردی گام دوم قدم بردارد.
جلسه علنی مجلس بعد از تنفس ۳۰ دقیقهای با حضور ۲۰۴ نماینده به طور رسمی آغاز شد.
رئیس مجلس در آغاز از وزیر پیشنهادی اطلاعات خواست در جایگاه قرار بگیرد و به دفاع از خود بپردازد.
در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم «محمدباقر قالیباف» برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی به منظور مقابله با بیماری کرونا، به مدت ۳۰ دقیقه در جلسه علنی تنفس اعلام کرد.
رئیس مجلس دربارۀ وظیفۀ مقام معظم رهبری در قانون اساسی و نحوۀ تأیید نظردهی ایشان دربارۀ وزیر اطلاعات گفت: در اصل ۱۱۰ و ۱۷۶ حوزۀ دفاعی، امنیتی و سیاست خارجی شخص رهبری مسئولیت دارند. در همۀ دولتهای گذشته و کنونی دربارۀ برخی وزرا از رهبری کسب اجازه میکنند. آقای رئیسی گفت دربارۀ وزرای بخشهای امنیتی مانند وزارت اطلاعات از رهبر انقلاب کسب اجازه کردند و ایشان موافقت کردند.
محمدباقر قالیباف در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ضمن تذکر به موافقان و مخالفان گفت: دستورکار مجلس فعلاً بررسی صلاحیتهاست که مسئلهای ملی است. همانطور که رهبری معظم تذکر دادند، درست نیست در جلسات اینچنینی به مسائل قومیتی پرداخته شود.
رئیس مجلس تاکید کرد: دربارۀ محرومیت، ممکن است یک استان از دیگر استانها بیشتر به محرومیتزدایی نیاز داشته باشد، اما بالأخره همۀ استانها به سطحی از محرومیت مبتلا هستند و جای بررسی و طرح این مشکلات در جلسۀ بررسی بودجه است، که مجلس هم در تصویب بودجۀ ۱۴۰۰ بهطور مفصل به آن پرداخت و در جلسات آینده حتماً وقت بیشتری برای آن صرف خواهد کرد.
محمود «عباسزاده مشکینی» گزارش کمیسیون تخصصی درباره برنامههای حجت الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات را قرائت کرد.
بعد از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در صحن علنی مجلس نمایندگان بررسی صلاحیت حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات را در دستور کار خود قرار دادند.
«عیسی زارعپور» در صحن علنی مجلس و در دفاع از خود گفت: در صورت کسب رای اعتماد، صدای مناطق محروم در کابینه سیزدهم خواهم بود.
سید « مجتبی محفوظی» در موافقت با گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: یکی از وزرای جوان و با انگیزه کابینه دکتر زارع پور است. اتفاقا یکی از ویژگیهای آقای زارع پور تخصص و تجربه است.
وی بیان داشت: این جوانان ما بودند که جنگ تحمیلی را به بهترین شکل اداره کردند. جناب آقای زارعپور دارای عالیترین سطح تحصیلات از دانشگاههای داخلی و خارجی هستند و تجربه قابل قبول ایشان در حوزه فناوری کشور نشان از انتخاب درست آیتالله رئیسی دارد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: زارعپور در حوزه فاوا قطعا متخصص هستند. او در دهه هشتاد مرکز توسعه و فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال را راهاندازی کردند. راهاندازی چندین خدمت الکترونیکی در وزرات ارشاد به واسطه زارعپور باعث شد این وزراتخانه به عنوان وزراتخانه برتر در توسعه خدمات ارتباطی شناخته شود.
ادامه رسیدگی به صلاحیت گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
محمود عباسزاده مشکینی در مخالفت صلاحیت گزینه پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: این وزراتخانه یک وزارت زیربنایی است، یک شاهراهی را باز میکند که تمام وزراتخانهها باید از آن مسیر عبور کنند.
وی تاکید کرد: طبیعتا ما باید برای این وزارتخانه به صورت اخص نیرویی را استفاده کنیم که واجد دو مولفه باشد؛ یک خواستن و دوم توانستن. ما در انگیزه وزیر پیشنهادی شکی نداریم اما برای عنصر توانستن سنجه داریم. توانستن یعنی نیروی پیشنهادی تخصص و تجربه داشته باشد.
این نماینده مجلس بیان کرد: شوربختانه باید اعلام کنم وزیر پیشنهادی در حوزه ارتباطات تخصص ندارند و تحصیل کرده کامپیوتر و آتی هستند در حالی که موضوع این وزارتخانه «ای سی تی» است.
«محمدباقر قالیباف» در دومین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: جلسه علنی مجلس با حضور ۲۲۵ نفر از نمایندگان رسمی است.
اولین دستور کار امروز مجلس ادامۀ بررسی موضع موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
رئیسجمهور کشورمان برای دفاع از برنامه و اصول کلی دولت سیزدهم و همچنین جهت بررسی کارنامه وزرای پیشنهادی روز شنبه ۳۰ مرداد در جلسه علنی مجلس حضور یافت.
چکشکاری صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی