صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شانس وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم برای کسب رای اعتماد از مجلس چقدر است؟

۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰:۵۶
کد خبر: ۷۵۰۸۰۱
رئیس دولت سیزدهم صبح امروز برای دفاع از وزیران پیشنهادی خود در بهارستان حضور پیدا کرد. بر اساس برخی از گمانه زنی‌ها برخی از وزیران پیشنهادی برای کسب رای اعتماد از مجلس کار دشواری در پیش دارند.

_ روزنامه خراسان نوشت: نشست‌ها و گفتگو‌های وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم با نمایندگان مجلس در کمیسیون‌های تخصصی به پایان رسیده و از امروز و در صحن علنی بهارستان، بررسی رای اعتماد به وزیران پیشنهادی کابینه سیزدهم در صحن علنی کلید خواهد خورد و آیت الله رئیسی نیز برای دفاع از کابینه‌ای که به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده در بهارستان حاضر خواهد شد. در این بین و با نگاهی به اظهارات نمایندگان مجلس، تا این جای کار و برخلاف بسیاری از گمانه زنی‌ها به نظر می‌رسد رئیس دولت اصولگرای سیزدهم برای گرفتن رای اعتماد برخی وزیران پیشنهادی، مسیر راحتی پیش رو نخواهد داشت. چه کسانی رای اعتماد خواهند گرفت؟ آن طورکه جواد نیک‌بین نماینده مردم کاشمر به آن اشاره کرده، پیش بینی می‌شود که بیشتر وزیران پیشنهادی از مجلس رای اعتماد بگیرند، اما در عالم سیاست گمانه زنی‌هایی درباره این که کدام وزیر شانس بیشتری برای تایید داشته و کدام یک نمی‌تواند از سد مجلس عبور کند مطرح شده است.

به عنوان مثال حاجی دلیگانی، عضو هیئت رئیسه خانه ملت، در گفت و گوی اخیر تلویزیونی خود اگرچه اسمی از وزیرانی که شانسی برای رای مجلس ندارند، نیاورد، اما گفت به نظر او تنها چهار پنجم کابینه رای اعتماد خواهند گرفت و در این بین امیر آشتیانی وزیر پیشنهادی دفاع، پشتیبانی و نیرو‌های مسلح و همچنین احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور به احتمال زیاد بیشترین آرا را از مجلس دریافت خواهند کرد. اگر چه پیش از تعطیلات کرونایی برخی منابع از حدود ۹ وزیر لب مرزی در کابینه پیشنهادی نام می‌بردند و معتقد بودند که وزیران آموزش و پرورش، علوم، ارشاد، صمت، رفاه، نیرو، نفت، بهداشت و ورزش هنوز نتوانسته اند نظر مثبت نمایندگان را جلب کنند و احتمال عدم رای اعتماد به آن‌ها وجود دارد، اما به نظر می‌رسد نشست‌های چند روز گذشته این وزیران پیشنهادی با نمایندگان این تعداد را کاهش داده است.

همچنان که جعفر قادری، نماینده مجلس معتقد است: «احتمالاً ۴ تا ۵ نفر از وزرای پیشنهادی با رأی عدم اعتماد مواجه می‌شوند. امیدوارم رئیس‌جمهوری قبل از موعد بررسی رای اعتماد در هفته آینده، اقدام به جایگزینی آن دسته از وزرای پیشنهادی کند که نظر مساعد نمایندگان را جلب نکرده‌اند.»

قادری نیز اگر چه نامی از وزیرانی که به احتمال زیاد رای اعتماد نمی‌گیرند نیاورده، اما در میان وزیران پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم، نام حسین باغگلی برای آموزش‌وپرورش واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است و گفته می‌شود تجربه کافی نداشتن ِاو در مدیریت کلان آموزش و پرورش مهم‌ترین پاشنه آشیل او برای گرفتن رای اعتماد از مجلس است. در کنار باغگلی، گفته شده گزینه پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان نیز چنگی به دل نزده و آن طور که آنا خبر داده «بنابر شنیده‌ها حمید سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان برای دیدار و رایزنی با نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی (تخصصی ورزش) حضور یافته و در عین حال تمام ۱۹ عضو کمیسیون به اتفاق آرا با این گزینه پیشنهادی برای وزارت ورزش مخالف بوده‌اند.»

در این بین حجت عبدالملکی وزیر پیشنهادی کار و رفاه امور اجتماعی نیز از جمله وزیرانی است که در لبه تیغ عدم تایید قرار دارد و اگرچه در خبر‌ها آمد که کمیسیون اجتماعی مجلس روی خوشی به این گزینه رئیسی نشان نداده و انصاری سخنگوی کمیسیون روز شنبه اعلام کرده بود که برنامه‌های عبدالملکی کلی است و باید راهکار‌های اجرایی ارائه دهد، مهدی شریفیان نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس روز گذشته در صفحه شخصی خود در توئیتر خود نوشت که عبدالملکی توانسته نظر مساعد این کمیسیون را جلب کند. البته باید منتظر جلسات علنی بررسی رای اعتماد به وزیران پیشنهادی ماند چرا که گاهی ممکن است تحولات پیش بینی نشده‌ای در این جلسات اتفاق بیفتد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *