صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«هیهات» با موضوعی ابدی و مقدس/ادای احترام به سید و سالار شهیدان

۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۰:۰۱
کد خبر: ۷۵۰۵۲۷
فیلم ۴ اپیزودی «هیهات» با درون‌مایه‌ای مذهبی و اعتقادی، سعی در نمایش چهار گوشه از ارتباط مردمان معاصر با فرهنگ و منش عاشورایی دارد.

- از دو منظر می‌توان به فیلم‌های سینمایی با مضمون عاشورا نگاه کرد؛ نخست فیلم‌هایی که به صورت مستقیم به متن این رویداد می‌پردازند و فیلمساز این حادثه را از زوایه دوربین خود برای مخاطبان پرده نقره‌ای روایت می‌کند. در کنار این فیلم‌ها، آثار نمایشی دیگری نیز وجود دارد که به صورت مستقیم به واقعه توجه نمی‌کند بلکه به نحوی فرهنگ عاشورایی را نشان می‌دهند. «هیهات» از جمله فیلم‌هایی است که در دسته دوم قرار دارد و اپیزود‌هایی مرتبط با فرهنگ عاشورایی در زمان فعلی روایت می‌شود که در دو اپیزود با دفاع مقدس و جنگ نیز پیوند خورده است.

فیلم سینمایی «هیهات» با نام بین‌المللی «Never» اولین فیلم ۴ اپیزودی سینمای ایران با ۴ کارگردان و نویسنده، دانش اقباشاوی، هادی ناییجی، هادی مقدم دوست و سید روح الله حجازی که پیش از این در مهرماه سال ۱۳۹۵ در سینما‌های ایران اکران و مورد استقبال مردم قرار گرفته بود، در شب‌های محرم از صدا و سیما پخش می‌شود. این فیلم با موضوعی اجتماعی و مفاهیم عاشورایی محصول سازمان هنری و رسانه‌ای اوج است و از ترکیب بازیگران حرفه‌ای و داستانهای جذاب و دیدنی بهره‌مند است.

روایت اول: شوق زیارت حرم «حضرت امام حسین (ع)»

روایت اول درباره جوانی به نام رحمان (با بازی حامد بهداد) است که مادری مریض در گوش خانه دارد که به خاطر بیماری و زمین‌گیر شدنش نمی‌تواند به زیارت حرم «حضرت امام حسین (ع)» برود.

روایت اول در شوشتر و در زمان حال رقم می‌خورد. ضریح «امام حسین (ع)» که قرار است به کربلا برسد در شوشتر توقف کرده و مردم به زیارت آن می‌روند. رحمان از مسؤولان مدیریت ضریح خواهش می‌کند که ضریح را به روستایشان ببرد تا بتواند مادرش آن را زیارت کند که مسؤولان رضایت نمی‌دهند. سپس رحمان ماشین حمل ضریح را به نحوی می‌دزدد تا بتواند کنار پنجره اتاق مادرش بیاورد و مادرش ضریح را ببیند.

روایت دوم: غیرتی‌های پا به میدان گذاشته

روایت دوم دربار جانبازی جنگی به نام سیدفرید موسوی (حمید فرخ‌نژاد) است که هنوز خاطرات جنگ آزارش می‌دهد. روایت دوم به نمایش شرایط سخت آب‌رسانی و مین‌روبی زمین‌های خوزستان می‌پردازد. در جایی از فیلم یاسین، برادر زاده سیدفرید می‌گوید که آدم‌ها سه دسته هستند؛ دست اول کاسب‌اند و دنبال سود خودشان و برایشان مهم نیست دور و اطرافشان چه می‌گذرد، دست دوم غیرتی‌هایی هستند که الان تعدادشان کم است و خودشان می‌آیند کف میدان! و دسته سوم آن‌هایی که فکر می‌کنند با طومار و نامه نوشتن می‌توانند کاری بکنند.

روایت سوم: من گدایی درت را دوست می‌دارم «حسین (ع)»

روایت سوم دربار دختر شهیدی به نام آلاء (آلا نجم) است که پدرش قبل شهادت در کنار فرات و در کربلا مهرسازی می‌کرده؛ اما حالا مردی او را به گدایی در نزدیکی حرم «امام حسین (ع)» می‌برد و وقتی مادرش متوجه می‌شود، او را از این کار باز می‌دارد و به دخترش می‌گوید که دخترم آدم نباید گدایی کسی را بکند تا منتی بر گردنش نباشد، و اگر خواست گدایی کند باید از شخص والایی گدایی کند.

روایت چهارم: من آن مدافع عاشق ز شهر شیرانم

روایت چهارم دربارۀ نرگس (مینا ساداتی) همسر یکی از مدافعان حرم به نام مرتضی (بابک حمیدیان) است که به دنبال شوهرش با پسرش به کربلا می‌آید.

اپیزود چهارم به دلیل قوت فیلمنامه و رعایت تکنیک‌های استاندارد سینمایی بسیار جذاب از آب درآمده است. تحکیم روابط بین عراق و ایران از مضامین خوب اپیزود است که مرتضی که یک ایرانی است یک برادر ناتنی عرب به نام علی دارد. اپیزود چهارم اقتباسی از الگو‌های عاشورایی مثل شهادت رقیه دختر «امام حسین (ع)» دارد، همانطور که علی دختری به نام طوبی دارد که خردسال است و به شهادت می‌رسد و همچنین همسر مرتضی که یادآور حضرت زینب کبراست و زینب‌وار در انتهای اپیزود خطبه «حضرت زینب (س)» را می‌خواند و مرتضی در فضایی حماسی صدای او را در بالای گلدسته مسجدی که در محل درگیری با داعش است پخش می‌کند و این علم تشیع است که در برابر جریان تکفیری سلفی به نمایش گذاشته می‌شود.

من از حکایت عشق تو بس کنم، هیهات!

عوامل فیلم فیلم سینمایی «هیهات» عبارتند از: کارگردان، نویسنده: دانش اقباشاوی، هادی ناییجی، هادی مقدم دوست، سید روح الله حجازی/ تهیه کننده: محمدرضا شفیعی/ مدیر فیلمبرداری: امیر موسوی/ مدیر صدابرداری: شهرام متولی باشی/ مدیر تولید: فرشید رئوفی/ مدیر برنامه‌ریزی: سعید بیات/ طراح چهره‌پرداز: مهرداد میرکیانی/ طراح صحنه و لباس: عباس پولوندی/ دستیار کارگردان روایت اول و سوم: سعید بیات/ دستیار کارگردان روایت دوم: محمدرضا احمدی/ دستیار کارگردان روایت چهارم: رضا غفار نژاد/ موسیقی: مسعود سخاوت دوست/ تدوین: خشایار موحدیان، سودابه سعیدنیا/ مدیر تدارکات: سعید نظری/ عکاس: محمد حسن سعادت هندی/ تصویربردار پشت صحنه: علی قلندریان/ مشاور رسانه ای، روابط عمومی: فائزه آقابابائی/ مجری طرح: موسسه فرهنگی وصف صبا

بازیگران: حمید فرخ نژاد (اپیزود اول)، حامد بهداد (اپیزود دوم)، مینا ساداتی (اپیزود سوم)، بابک حمیدیان (اپیزود سوم)، آلا نجم (اپیزود چهارم)، بهاران بنی احمد، خسرو شهراز.

در خلاصه فیلم آمده است: «من از حکایت عشق تو بس کنم، هیهات!»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *