صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"سراب" پناهِ بی پناهی

۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۲:۴۳
کد خبر: ۷۵۰۳۰
خبرگزاری میزان - در منشور ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر که در تاریخ 10 دسامبر 1948 میلادی به تصویب مجمع عمومی رسیده است، این اصل مورد تاکید و تایید قرار گرفته است که کلیه افراد بشر باید بدون تبعیض از حقوق بشر و آزادی های اساسی برخوردار گردند.

به گزارش گروه فضای مجازی - در همین راستا سازمان ملل متحد در مواقع مختلف نسبت به بهبود وضع پناهندگان علاقمندی حداقل در ظاهر نشان داده و سعی کرده است تا با ابزاری از جمله "شعار" ، برخورداری از حقوق بشر و آزادی های اساسی را  برای پناهندگان در سراسر دنیا تضمین کند موضوعی که البته در عمل هرگز محقق نشده است.

البته برای این امر لازم است که موافقتنامه های بین المللی قبلی مربوط به وضع پناهندگان مورد تجدید نظر قرار گرفته و تدوین گردد و حدود و شمول این اسناد و میزان حمایتی که طبق آن ها از پناهندگان به عمل می آید به وسیله موافقتنامه جدیدی بسط و توسعه یابد.

نکته ای وجود دارد که باید به آن پرداخته شود و آن این است که نوشتن قوانین بشردوستانه بر روی کاغذ کار آسانی است. اما باید دید در عمل چه اتفاقی خواهد افتاد؟!

نظر به اینکه ممکن است در نتیجه اعطاء پناهندگی تعهدات  سنگینی برای بعضی از کشورها ایجاد گردد لذا حل رضایت بخش مسائلی که ملل متحد آن را به رسمیت شناخته است نخواهد توانست بدون همکاری بین المللی تحقق یابد.

 

از طرفی هم خود سازمان ملل و هم کشورهای مدعی حقوق بشر به تجربه نشان داده اند که نه تنها نتوانسته اند در اجرای دست نوشته های خودشان در سیاهه ی حقوق بشریشان موفق باشند بلکه کارنامه ی سیاهی از خود به جای گذاشته اند که هیچ جای دفاعی را  از حقوق به اصطلاح بشر دست سازشان باقی نگذاشته است.

 

کنوانسیون ژنو که در سال 1951 به تصویب رسیده است در 46 بند در حال فریاد زدن و دفاع کردن از حقوق پناهجویان است.

اما آنچه که در عمل مشاهده می شود  با مطالب روی کاغذ متفاوت است.

 

 اساسی ‌ترین حقوق پیش‌بینی شده در اعلامیه حقوق بشر که شامل پناهندگان نیز می‌شود عبارتند از:


- برخورداری از تمام حقوق و آزادی‌ها: ماده 2


- حق زندگی و امنیت شخصی: ماده 3


- منع هرگونه شکنجه ورفتار خلافت شئون بشری: ماده 5


- برابری همه افراد بشر در برابر قانون: ماده 7


- حق عبور و مرور و انتخاب آزادانه محل اقامت: ماده 13


- داشتن حق کار و حرفه: ماده 23


- حق بهره‌مندی از آموزش و پرورش تا مرتبه عالی آن: ماده 26

اما طی سالیان و ده های گذشته با اقدامات ضد حقوق بشری غرب و آمریکا که عموما در  مشرق زمین به وقوع پیوست، به انحای مختلف زندگی برای مردم سخت و سخت تر شد. مجال بررسی منشا درگیری ها و نابسامانی ها در کشورهای مورد نظر نیست. ولی پر واضح است نویسندگان این قوانین خودشان بیشترین نقش را در نقض آن داشته و خواهند داشت.

 

 

آلمان یکی از کشورهای صنعتی اروپا است که نسبت به سایرین در موقعیت مستحکم تری به لحاظ اقتصادی قرار دارد .سالانه افراد زیادی جهت پناهندگی به کشور آلمان پناه می برند و یا حتی به آنجا پناهجو میشوند. اما واکنش دولت آلمان به این پدیده چیست ؟

 

به نقل از روزنامه "ویرتشافتز ووخه"، "زیگمار گابریل"، معاون صدراعظم آلمان و رئیس حزب سوسیال دموکرات این کشور غلبه بر شمار بالای پناهندگان را بزرگترین چالش از زمان اتحاد دوباره آلمان ارزیابی و تصریح کرد: باید با واقع‌نگری و اطمینان به این مسئله واکنش نشان دهیم.

 

"آنگلا مرکل"، صدراعظم آلمان نیز با ابراز نگرانی از وضیعت پیش آمده و هدف قرار گرفتن کشورش به عنوان ملجا پناهجویان بعد از توافق دولت ائتلافی برای یک بسته کمکی برای پناهندگان حالا خواستار تلاش قدرتمندانه اتحادیه اروپا برای غلبه بر این بحران شده و ابراز اطمینان کرد که یک توافق در سطح اروپایی در این راستا امکان پذیر است.

 

 

در همان حال که دولتمردان آلمانی در حال چاره اندیشی برای منفعت طلبی خود در مقابل پناه جویان اعتماد کرده به شعار حقوق بشر هستند افراد زیادی که گول همین زیبایی ظاهری حقوق بشر را خورده اند پشت مرزهای این کشور ایستاده اند و بیماری و درد و رنج خود و خانواده یشان را بعضا تا سر حد مرگ مشاهده میکنند.

 

 

گرهارد ترابرت، پزشک تیم امداد گران آلمانی دریک نشست خبری اتحادیه اروپا را متهم کرد که در قبال "مرگ سهل‌انگارانه” آوارگان مسئول است.

وی از مسئولان اتحادیه اروپا خواست که "راه ‌های قانونی برای مهاجرت آوارگان” را فراهم کند. وی تاکید کرد که سیاست اتحادیه اروپا در قبال مهاجران با معیارهای "انسان‌دوستانه” هم‌ خوانی ندارد.

گرچه مسئولان اتحادیه اروپا خواهان پیشبرد سیاستی واحد در قبال مهاجران و پناهجویان هستند، اما در عمل کشورهای عضو سیاست‌های متفاوتی در این زمینه دارند.

 

از همه این حرفها گذشته مشکل دیگری در روند پناهجویی وجود دارد که این چرخه ی پر درسر را کامل میکند. چنانچه پناهجویان از مرزهای آلمان بگذرند و وارد کشور شوند، چیز زیادی تغییر نمیکند. نبودن امنیت، امکانات اولیه، برخورد نا صحیح با پناهجویان و در کل فقدان ادبیات پناهندگی در این کشور از دیرباز آزار دهنده ی پناهندگان بوده است.

 

 

ناهيد كشاورز مشاور بخش روان درمانى سازمان خيريه كاريتاس در گزارشی که در سایت خبری دویچه وله به چاپ رسیده، مشکلات پناهجویان  در کمپ های آلمان را  بررسی کرده است. لینک خبر

مطالعه گزارش لینک شده می تواند زوایای دیگری از وضعیت پناه جویی در آلمان را به تصویر بکشد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *