صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرگردانی گردشگران برای تهیه محصولات صنایع دستی همدان در کوچه‌پس‌کوچه‌ها!

۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۴۹۹۴۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیرعامل شرکت تعاونی کارآفرینان هگمتانه گفت: گردشگران داخلی و خارجی که برای تهیه محصولات صنایع‌دستی به همدان سفر می‌کنند باید در کوچه‌پس‌کوچه‌ها دنبال محصول موردنظر خود باشند؛ با ارائه محصولات صنایع‌دستی استان در یک فروشگاه مشخص و متمرکز این مشکل حل خواهد شد.
گیتی سرخوشیان در گفت‌وگو با میزان، در خصوص نحوه ایجاد شرکت تعاونی هنرآفرینان هگمتانه و تعداد اعضای آن، گفت: شرکت تعاونی ما در سال ۱۳۸۲ تأسیس شد و در حال حاضر با تعداد ۷ عضو و ۲ تعاونی فعال در استان همدان فعالیت می‌کنیم.
 
وی در خصوص میزان اشتغال‌زایی این شرکت تعاونی در استان همدان گفت: از زمان شروع فعالیت حدود ۸ تا ۱۰ هزار نفر را در رشته رودوزی‌های سنتی (ترمه وزی، سزمه دوزی، پته‌دوزی) و انواع کارهای دستی آموزش داده‌ایم که اکثر آنان به اما همکاری می‌کردند، اما با شیوع بیماری کرونا و کاهش فعالیت‌ها و محدودیت‌هایی که برای کار ما ایجاد شد، این تعداد در حال حاضر به ۲۰۰ نفر تقلیل پیداکرده است.
 
سرخوشیان افزود: همه کارکنان ما خانم هستند که اکثر آن‌ها سرپرست خانوار نیز می‌باشند و به‌صورت مشاغل خانگی و کار در منزل با ما همکاری می‌کنند.
 
مدیرعامل شرکت تعاونی کارآفرینان هگمتانه گفت: مابعد از آموزش معمولاً کسانی را که آموزش‌دیده‌اند به‌کار می‌گیریم و تهیه مواد اولیه  را هم خودمان به عهده‌داریم، اما در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه که   دقیقه‌ای هم شده است و تا می‌خواهیم یک مبلغی را برای خرید این مواد آماده کنیم با افزایش قیمت مجدد مواجه می‌شویم، برای تولید دچار مشکل هستیم.
 
وی در خصوص موانع موجود برای فعالیت کارآفرینان گفت: کارآفرینان معمولاً برای شروع به‌کار نیاز به تسهیلات دارند اما دریافت تسهیلات بانکی مراحل سختی ازجمله معرفی ضامن و یا شرط سپرده‌گذاری اولیه دارد که برای کسی که در ابتدای راه و شروع فعالیت است این مشکلات قابل‌حل نیست. مسئولین به تولید صنایع‌دستی توجهی ندارند اگر توجه جزئی به این تولیدکنندگان بشود و در تهیه مواد اولیه به آن‌ها کمک کنند خیلی بهتر است.

بانوی کارآفرین در خصوص حمایت از کارآفرینان گفت: تابه‌حال هیچ حمایتی  از ما به‌عنوان کارآفرین نشده است، فقط  از طریق صندوق کارآفرینی امید  ۲ بار تسهیلات به ما پرداخت‌شده است، اما برای شروع به فعالیت‌های جدید و نو آوری وقتی به نهادهای مربوطه مراجعه می‌کنیم، می گویند کار شما شخصی است و ما نمی‌توانیم به شما کمک کنیم که متأسفانه این مشکلات منجر به کاهش تولید و یا بیکاری بعضی از کارآفرینان شده است.
 
سرخوشیان افزود: از طرفی تأمین اجتماعی نیز بیمه بعضی از کارکنان ما را قطع می‌کند؛ البته قریب به ۵ سال است که دیگر فعالان بخش صنایع‌دستی بیمه نمی‌شوند، اما تأمین اجتماعی استان همدان مشکلاتی را برای بیمه کارکنان قدیمی ما که سال‌ها قبل بیمه‌شده‌اند، به وجود می‌آورد، و با بهانه‌های مختلف و غیرمنطقی بیمه آنان را قطع می‌کند.
 

مدیرعامل شرکت تعاونی کارآفرینان هگمتانه در خصوص طریقه عرضه محصولات شرکت تعاونی به بازارهای داخلی و خارجی، گفت: ما محصولات تولیدی را به کشورهای عراق (سلیمانیه)، ترکیه و ارمنستان صادر می‌کنیم.

وی افزود: برای عرضه محصولات تولیدی به بازارهای داخلی نیز، فروشندگان از شهرهای مختلف ازجمله کرمانشاه و لرستان مستقیماً به ما مراجعه می‌کنند، و تولیدات ما را خریداری کرده و در فروشگاه‌های خود آن را عرضه می‌کند.

بانوی کارآفرین گفت: برای شروع فعالیت در رشته رودوزی‌های سنتی سرمایه‌گذاری اولیه حدود ۲۰ الی ۳۰ میلیون برای تهیه مواد اولیه تولید به میزان کم لازم است، و با تأمین این سرمایه کم می‌شود، اشتغال‌زایی زیادی در کشور داشت.

مدیرعامل شرکت تعاونی کارآفرینان هگمتانه در پایان به‌عنوان پیشنهاد گفت: در حال حاضر ما مکان مناسبی جهت فعالیت بانوان نداریم و اجاره یک مکان مناسب حدود ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه لازم دارد که کارآفرینان برای شروع کار نمی‌توانند این مبلغ را پرداخت کنند.

سرخوشیان افزود: اگر مکانی جهت  فعالیت و فروش همزمان محصولات به‌صورت رایگان به ما اختصاص دهند، می‌توانیم همه محصولات صنایع‌دستی استان همدان را به صورت متمرکز در این مکان مشخص عرضه کنیم تا با این کار علاوه بر ایجاد اشتغال برای حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر خانم‌های بی‌سرپرست و  پشتیبانی از آنان  به تولید محصولات صنایع‌دستی که خیلی نادیده گرفته‌شده است رونق بدهیم.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر  گردشگران داخلی و خارجی  که برای تهیه محصولات صنایع‌دستی به همدان سفر می‌کنند باید در کوچه و پس‌کوچه‌ها دنبال محصول موردنظر خود باشند؛ با ارائه محصولات صنایع‌دستی استان در یک فروشگاه مشخص و متمرکز این مشکل حل خواهد شد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *