صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا به خواسته خود رسید

۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹:۴۲
کد خبر: ۷۴۹۷۵
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان:پرده آخر نمایش برجام آمریکایی روی صحنه رفت. در این پرده اوباما از خان کنگره عبور کرد و دیگر نگران رد توافق هسته ای با ایران در کنگره آمریکا نیست.
به گزارش سرویس سیاسی اوباما اکنون با یک مشکل دیگر روبرو شده است. ایالت های آمریکا ساز مخالف سر داده اند. 15 ایالت این کشور به مخالفت فرمانداران خود با برجام پرداخته اند و نمی خواهند توافق هسته ای با ایران را اجرا کنند.

احتمال افزایش ایالت های مخالف برجام می رود. آمریکا 52 ایالت دارد که هر کدام از آنها اختیارات خاص خود را دارند و می توانند با سیاست های دولت مرکزی هم مخالفت کنند.

اما رئیس جمهور آمریکا دیگر خیالش از کنگره آسوده است و می تواند یک نفس راحت بکشد چون تعداد سناتورهای موافق برجام به 42 نفر رسیده است و اوباما دیگر نیازی به حتی وتوی مخالفت سناتورها را هم ندارد.دولت آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، در صورتی که کنگره طرح «نپذیرفتن توافق هسته‌ای»را تصویب کند، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا آن را وتو می‌کند.

این اتفاق نشان می دهد که تلاش های اوباما برای رسیدن به برجام ناکام نماند و به نتیجه رسید. اما همچنان برجام مخالفان جدی در آمریکا دارد که می تواند مشکل ساز باشد.

برجام برای آمریکایی هایی که نتوانستند به ایران فشار بیشتری وارد کنند تا امتیاز بگیرند، مطلوب است و آنها را به بسیاری از خواسته های خود رسانده است. آنهایی هم که با توافق هسته ای ایران و آمریکا در ایالات متحده مخالفت می کنند، تندروهایی هستند که تحت تأثیر رژیم صهیونیستی قرار دارند و علاوه بر آن خصلت جنگ طلبی آنها همواره دنیا را درگیر جنگ های بی سامان کرده است. اما اوبامای دموکرات توانست بر جمهوری خواه تندرو پیروز شود.

هر چند میان این دو حزب آمریکایی اختلافاتی وجود دارد اما ماهیت هر دو آنها یکی است. یک دوره جمهوری خواه حاکم می شود یک دوره دموکرات و هر یک با روش های خود در پی به دست آوردن امتیازات بیشتر برای نفوذ و تأثیر در دنیا هستند.

اوباما و دولتش به جا نگران رد برجام در کنگره بودند چون در این صورت اعتبار دیپلماسی آمریکا در دنیا از بین می رفت و افکار عمومی جهان هم به این امر پی می برد که آمریکا خواهان حل و فصل موضوع هسته ای ایران از طریق مذاکره و دیپلماسی نیست.

مقامات آمریکایی هم خود به این امر بارها اعتراف کرده اند و حتی در بیانیه رسمی کاخ سفید هم آمده است: «رد برجام در کنگره، ضربه‌ای مهلک به اعتبار آمریکا به عنوان یک رهبر دیپلماسی زده و نهایتاً می‌تواند موجب ناکارآمد شدن گزینه‌های اقدام نظامی شود.»

کاخ سفید در بیانیه رسمی خود با بیان اینکه رد توافق هسته‌ای در کنگره، «جامعه جهانی»را از نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران بازداشته و دست تهران را برای گسترش برنامه هسته‌ای باز می‌گذارد، تأکید کرده است که دولت آمریکا «قویا مخالف» نپذیرفتن توافق است.

در پایان بیانیه کاخ سفید نوشته شده است: «رئیس‌جمهور تصریح کرده است که هر مصوبه‌ای را که از اجرای موفق برجام جلوگیری کند، وتو خواهد کرد. اگر قطعنامه شماره 64 (رد برجام)، به رئیس‌جمهور ارائه شود، رئیس‌جمهور قطعنامه را وتو می‌کند.»

علیرغم آن که 42 سناتور کنگره موافقت خود را با برجام اعلام کرده اند و اکنون شاید دیگر تلاش ها برای جلوگیری از رد آن در کنگره بی نتیجه باشد، اما همچنان شخصیت های سیاسی و مسئولین قبلی و فعلی آمریکا با این توافق نامه مخالفت می کنند. دیک چنی معاون سابق رئیس جمهور آمریکا بار دیگر به توافق اتمی با ایران حمله کرد و آن را دیوانگی خواند.او گفت که این توافق تسلیم قدرت ها در برابر ایران است.

دیک چنی که اکنون  ۷۴ سال سن دارد و در زمان حملات ۱۱ سپتامبر به برج های دوقلوی آمریکا معاون بوش رئیس جمهور آمریکا بود که پس از این حملات یکی از حامیان اصبی جنگ با عراق بود.

اما بازی نظرسنجی  هم در آمریکا بر سر توافق هسته ای همچنان ادامه دارد. تا پیش از این نتایج نظرسنجی هایی که در آمریکا اعلام می شد نشان می داد که مردم این کشور با توافق هسته ای با ایران موافقند، اما اکنون مدتی است که این نطرسنجی ها تغییر کرده و بر عکس شده است.

در تازه ترین نظر سنجی که انجام شده حمایت مردم آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران به ۲۱ درصد سقوط کرده است. چندی پیش این درصد بیش از 50 بود اما اکنون تنها 21 درصد از افارد نظر سنجی شده موافق توافق هسته ای هستند.49 درصد آمریکا آمریکایی ها با توافق هسته‌ای دولت آمریکا با ایران مخالف هستند.

همه این مخالفتها در آینده توافق هسته ای ایران و آمریکا بی تأثیر نخواهد بود و می تواند پس از پایان دوران ریاست جمهوری آمریکا برای توافق هسته ای مشکل ساز باشد. چند تن از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا اعلام کرده اند که در صورت پیروزی توافق را زیر پا خواهند گذاشت.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *