صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتقاد از ساخت هتل در کنار ارگ تاریخی شیراز

۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۳:۰۱
کد خبر: ۷۴۹۶۵۵
مدیر پایگاه تاریخی الموت گفت: متاسفانه ما امروز شاهدیم آسیب‌های زیادی به بنا‌ها و بافت‌های تاریخی کشورمان در مناطق مختلف وارد می‌شود. مثلا در شهری مثل شیراز هتلی را در کنار ارگ تاریخی این شهر ساخته اند که من واقعا نمی‌توانم این مساله را هضم کنم که با کدام عقلانیت و تدبیری چنین اتفاقی رخ داده است.
حمیده چوبک دانشیار پیشین پژوهشگاه میراث فرهنگی و مدیر پایگاه تاریخی الموت درخصوص ضرورت به کارگیری بنا‌های قدیمی برای کاربری‌های جدید به میزان گفت: نباید سرمایه‌هایی که از گذشته برای ما باقی مانده است را به راحتی به هدر بدهیم. در شرایطی که برای ساختن هر یک متر از یک بنای جدید هزینه‌های هنگفتی اتفاق می‌افتد بنا‌های قدیمی که از گذشته به یادگار مانده اند قابل استفاده هستند و بازسازی و بهره‌مند شدن از این بنا‌های متروک شده که خود در حکم سرمایه‌هایی ارزشمند هستند عقلانی‌ترین اقدامی است که می‌تواند رخ دهد.
 
وی ادامه داد: چنین تدبیری درباره بنا‌های قدیمی در کنار اینکه به صرفه خواهد بود از نظر زیبایی و ارزش‌های معماری و نیز از نظر روحی و روانی برای بافت‌های شهری حاوی و حامل آرامش خواهد بود. اگر قوانین و مقررات مربوط به حفاظت از بنا‌های تاریخی به درستی به اجرا در بیاید و ضوابط مربوط به این موضوع به نحو مطلوب مراعات شود بسیار مفید خواهد بود. تحقق این اتفاق برای بافت‌ها و محیط‌های شهری و نیز برای روحیه انسانی جامعه ارزش افزوده‌ای در بر خواهد داشت.
 
بیشتر بخوانید:

مدیر پایگاه تاریخی الموت در پاسخ به اینکه بهره برداری از بنا‌های تاریخی باید چه تناسب یا تلازمی با سبک‌های جدید معماری پیدا بکند گفت: از این جنبه هر محیطی واجد شرایط مخصوص به خود خواهد بود. در شهر‌های اروپایی وقتی گونه خاصی از بافت شهری شکل گرفته باشد هیچگاه بافت جدیدی که نامتناسب با آن گونه بافت برجای مانده از گذشته باشد ساخته نمی‌شود که این بافت جدید حالت تحمیلی پیدا بکند یا باعث ناهماهنگی و عدم تناسب در بافت شهری بشود. این نکته‌ها در منشور‌های جهانی مطرح شده که چگونه می‌توان عناصر جدیدی را به مجموعه‌های معماری گذشته اضافه کرد و چه ضوابطی را از نظر زیبایی شناختی، تناسب و هماهنگی باید رعایت کرد. برای همه این موارد تعریف‌های مشخصی ارائه شده است.
 
چوبک خاطرنشان کرد: من بر این اعتقادم که حتما باید این ضوابط رعایت بشود. البته رشد شهر‌ها و ساخته شدن خانه‌ها و ساختمان‌های جدید یک اتفاق اجتناب ناپذیر است. اما در صورتی که همه ضوابط مربوط به این کار رعایت بشود و هماهنگی‌های مربوط به نمای ساختمان‌ها و مسائل کارکردی مورد توجه قرار بگیرد بنا‌های تاریخی و قدیمی تحت الشعاع قرار نمی‌گیرد و بافت‌های تاریخی مخدوش نخواهد شد. متاسفانه ما امروز شاهدیم آسیب‌های زیادی به بنا‌ها و بافت‌های تاریخی کشورمان در مناطق مختلف وارد می‌شود. مثلا در شهری مثل شیراز هتلی را در کنار ارگ تاریخی این شهر ساخته اند که من واقعا نمی‌توانم این مساله را هضم کنم که با کدام عقلانیت و تدبیری چنین اتفاقی رخ داده است. اگر این وضعیتی که در کشورمان داریم را با دیگر کشور‌های جهان مقایسه کنیم می‌بینیم در هیچ جای دنیا اجازه نمی‌دهند منظر و چشم انداز بافت‌های قدیمی و بنا‌های تاریخی در اثر ساخت و ساز‌های جدید مخدوش بشود. چون در همه جای دنیا برای انجام ساخت و ساز‌های جدید ضوابط خاصی وجود دارد و نسبت به رعایت آن اهتمام لازم وجود دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *