صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهمترین پیام نهفته در «زیارت عاشورا» چیست؟

۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۴۹۵۵۸
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: ارزش و اهمیت زیارت عاشورا همواره از سوی «ائمه معصومین (ع)» بیان شده و مورد تاکید بسیاری است به نحوی که «امام صادق (ع)» در این زمینه می‌فرمایند: «امام حسین (ع)» را با خواندن زیارت عاشورا از نزدیک و از راه دور می‌توان زیارت کرد.

سید محسن شفیعی در گفت‌‌وگو با پیرامون ارزش و اهمیت قرائت زیارت عاشورا در ایام ماه محرم گفت: زیارات عاشورا مجموعه‌ای از متونی است که برای دوستداران «اهل بیت (ع)» با ارزش شناخته می‌شود و مورد توجه است، این زیارت توسط «امام باقر (ع)» که خود در صحنه کربلا نیز حضور داشته‌اند به شیعیان نقل شده است.

وی پیرامون ارزش زیارت عاشورا از نگاه «امام صادق (ع)» ابراز کرد: ارزش و اهمیت زیارت عاشورا همواره از سوی «ائمه معصومین (ع)» بیان شده و مورد تاکید بسیاری است به نحوی که «امام صادق (ع)» در این زمینه می‌فرمایند: «امام حسین (ع) را با خواندن زیارت عاشورا از نزدیک و از راه دور می‌توان زیارت کرد».

وی در خصوص مضامین و مفاهیم زیارت عاشورا ابراز کرد: مضامین و مفاهیم بیان شده در مورد زیارت عاشورا مضامین بلندی است. این زیارت فراتر از حاجات شخصی، طلب‌ها و تقاضا‌ها است. زیارت عاشورا را با نگاه معرفت افزایی باید نگاه کرد. این زیارت در حقیقت فرصتی مغتنم است که انسان را با آموزه‌های و معارف «ائمه معصومین (ع)» آشنا می‌کند.

شفیعی به عبارت‌های ارزشمندی که در زیارت عاشورا آمده اشاره و اظهار کرد: مضامین تقرب به خدا که در بخشی از زیارت عاشورا به آن اشاره شده است «اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ، عبارتی که در آن دو مسئله مهم یعنی دشمن‌ستیزی از یک سو و وحدت و همدلی بین اهل حق از سوی دیگر، منعکس شده است».

وی درخصوص درس‌های زیارت عاشورا برای جامعه امروز ابراز کرد: در عبارت «اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیای مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَمَاتِی مَمَاتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، می‌فرماید: خدایا سبک زندگی مرا همچون سبک زندگی «محمد (ص)» و آل ایشان قرار بده و حتی به این هم قانع نیستم، مرگ مرا نیز به سبک مرگ آن‌ها قرار بده»، این بخش از زیارت عاشورا عبارت بزرگ و ارزشمندی است، به بیان دیگر زیارت عاشورا روح استکبار ستیزی است، روح تسلیم در برابر اراده الهی و روح تولی، تبری، نشاط و حیات فردی و اجتماعی است.

این کارشناس علوم قرآنی اظهار کرد: مداومت بر خواندن زیارت عاشورا جهت دهی در زندگی ایجاد می‌کند و این جهت مسیر زندگی حسینی را به دنبال دارد، همچنین تقرب الی الله با سیره «اهل بیت (ع)» را به همراه دارد که جهت ارزشمندی را به زندگی انسان می‌دهد.

شفیعی در پایان به خواندن زیارت عاشورا و ارزش مداومت بر این زیارت ارزشمند تاکید و خاطرنشان کرد: «امام صادق (ع)» نیز اشاراتی به ارزش زیارت عاشورا داشته و تاکید کرده‌اند که برای رفع گرفتاری‌ها خواندن زیارت عاشورا بسیار موثر و مهم است. حتی در مفاتیح جنان نیز بر مداومت خواندن زیارت عاشورا تاکید بسیاری شده است.


برچسب ها: زیارت عاشورا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *