زارعی: با رونق پلتفرمهای آنلاین قانونمندی دستمزدها عملا از بین رفته/بازیگران قدیمی خانهنشینی شدهاند
حسن زارعی در گفتوگو با پیرامون تاثیر تلویزیون بر مخاطبین گفت: طبیعی است که تلویزیون نقش بسیار مهمی در جامعه ما ایفا میکند و مدیران تلویزیون باید در زمینه تولید آثار فاخر و تاثیر گذار همت بیشتری داشته باشند. ما شاهد این هستیم که هر بار آثار با کیفیت و مناسبی از صدا و سیما پخش میشود، مخاطبان استقبال میکنند و به تماشای فیلم و سریالها مینشینند. به عنوان مثال سریالهای «کلبهای در مه»، «دودکش ۲» و ... از جمله مجموعههای پربیننده تلویزیون هستند که در جذب مخاطبین موفق عمل کردهاند.
وی در همین راستا بیان کرد: با نبود سینما، پلتفرمهای آنلاین رونق گرفتند، اما بسیاری از شهرها و روستاهای کشور اینترنت مناسبی ندارند و برنامههای این پلتفرمها را دنبال نمیکنند و اینجا نقش تلویزیون پررنگتر از قبل نمود پیدا میکند. در این روزها تلویزیون باید حرف اول را بزند و وظیفه بزرگی را بر عهده دارد.
بازیگر فیلم سینمایی «بوی پیراهن یوسف» با اشاره به اهمیت مدیران کاربلد در صدا و سیما اظهار کرد: تلویزیون باید برای جذب مخاطبان بیشتر از کارشناسان و مدیران آشنا و کاربلد بهره ببرد و با رویکردی آشتیجویانه از تمام ظرفیتهای بازیگران، برنامهسازان، کارگردانان و ... استفاده کند. یادم هست زمانی که مجموعه «دیوار به دیوار» در حال تولید بود، مسئولین تلویزیون بسیاری از کارگردانان و بازیگران را دعوت به کار کردند و موج خوبی هم راه افتاد و سریالهای بسیار خوبی در آن سالها ساخته شد. قطعا با مدیریت کارشناسانهتر و دقت هرچه بیشتر برای بالا بردن کیفیت فیلم و سریالها میتوان از این هم موفقتر عمل کرد.
زارعی با اشاره به تبعات مخرب تهیهکنندگانی که حرفهای نیستند و تنها به سود خود فکر میکنند بیان کرد: دقت بیشتر در تولید مجموعهها شامل اشخاصی که مسئولیت تولید و ساخت را بر عهده میگیرند هم میشود و باید در این زمینه حساسیت داشت. به عنوان مثال هستند تهیهکنندگانی که دستمزد عوامل و بازیگران را مدتها پس از ساخت مجموعهها نمیدهند و مشکلاتی را ایجاد میکنند. سر و سامان دادن به این وضعیت نامطلوب یکی از مهمترین وظایف صدا و سیما است.
کارگردان مجموعه عروسکی «چاق و لاغر» پیرامون وضعیت متزلزل سینما در روزهای کرونایی عنوان کرد: از آغاز اپیدمی کرونا؛ سینما در دنیا و به خصوص در ایران به وضوح رو به نابودی رفت و عملا با تعطیلی سینماها ارتباط با مخاطبان قطع شد. سینما در کشور ما قبل از کرونا هم وضعیت چندان مناسبی نداشت و با شیوع کرونا مشکلات سینما عظیمتر از قبل شد.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «مرضیه» با اشاره به رونق پلتفرمهای آنلاین در نبود سینما اظهار کرد: با تعطیلی و نبود سینماها معلوم نیست چگونه پلتفرمها با این سرعت سر در آوردند و همه خبر دارند که پولهای هنگفتی هم در این سرویسهای آنلاین جابهجا میشود. این پلتفرمها نظم قبلی را به طور کلی بهم ریختهاند و یکی از تبعات رشد آنها، آسیب به حرفه بازیگری و بازیگران حرفهای و قدیمی است. در این پلتفرمها تعداد معدودی از میان تعداد زیادی از هنرمندان و بازیگران پولهای آنچنانی میگیرند و بقیه بازیگران یا خانهنشین شدهاند و یا اگر در پروژهای مشغول کار هستند فاصله دستمزدی خیلی زیادی از آن بازیگران دارند. با رونق پلتفرمها آنلاین قانونمندی دستمزدها عملا از بین رفته و باید به آن سر و سامان داد.
وی ادامه داد: بسیاری از بازیگران حرفهای و با سابقه از این وضعیت گلایه دارند و گلایه آنها هم به جا و درست است. بازیگرانی که الفبای این کار را بلدند؛ سالهای زیادی است که خانهنشین شدهاند و بیکاری میکشند. متاسفانه با برخی از این سریالها که مشکلات عدیده ساختاری و فیلمنامهای هم دارند ذائقه مردم عوض و به نظرم بدتر شده است. البته کارهای قوی و محکمی هم در پلتفرمها تولید شده و نمیتوان از ریشه همه تولیدات را زد و زیر سوال برد.
بازیگر فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و پسر خاله» پیرامون این پرسش که پلتفرمهای آنلاین رقیب سینما هستند یا تلویزیون بیان کرد: فکر میکنم اگر دقت کنیم این پلتفرمها رقیب تلویزیون شدهاند و به همین دلیل هم تلاش شده تا این پلتفرمها زیر نظر تلویزیون باشند. قطعا وجود رقیب برای تلویزیون میتواند مفید باشد و از دل این رقابت آثار بهتری تولید و پخش شود.
زارعی خاطرنشان کرد: رقابت سالم در این دو حوزه از هر نظری میتواند مثبت باشد و با نظارت درست، میتوان از بازیگرانی که سالها از مدیوم تصویر دور بودهاند هم استفاده کرد. مردم هم البته حق انتخاب خواهند داشت. اگر مدیران دلسوز مدیریت درستی داشته باشند شکی نیست نفع آن به همه خواهد رسید.