صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تضعیف احتمال حرکت طالبان به سمت کابل/ لزوم تشکیل گروه‌های مقاومت مردمی

۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۱:۱۲
کد خبر: ۷۴۹۴۳۲
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل شبه قاره گفت: پس از خروج آمریکایی‌ها از افغانستان طالبان فضا را مناسب دیدند وقتی مشاهده کردند که اشرف غنی به خواسته آمریکایی‌ها تن نمی‌دهد، مراکز استان‌ها حمله کردند و تا به حال ۱۳ - ۱۴ مرکز استان را تصرف کردند که هرات و قندهار نیز شامل آن می‌شود.

پیرمحمد ملازهی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به تحولات افغانستان و تصرف هرات و قندهار به دست طالبان، گفت: واقعیت این است که آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد قسمت اصلی آن در ارتباط با توافق دوحه بین آمریکا و طالبان است. بخش‌هایی از آن توافق به طور کامل عملیاتی نشد و در بخش‌های خلاء‌هایی به وجود آمد که نتیجه آن حرکت نظامی طالبان است.

این کارشناس مسائل شبه قاره اضافه کرد: به نظر می‌رسد دو اتفاق در این فاصله رخ داده است که طالبان را مقداری برای حمله به مراکز استان‌ها مصمم‌تر کرده است؛ بخشی از توافق این بود که دولت اشرف غنی کنار برود و یک دولت موقت به وجود بیاید که در آن دولت موقت، طالبان نقش اصلی را داشته باشد. بعد دولت موقت ۱۸ ماهه روی کار باشد و بعد تصمیم گیری شود. این بخشی از آن توافق بود که عملیاتی نشد.

وی ادام داد: آقای اشرف غنی در مقابل نظر آمریکایی‌ها ایستادگی کرد. در نتیجه طالبان این را بهانه قرار دادند و خارج از آن توافق حرکت کردند. بر اساس این توافق قرار بود که گمرک‌ها، مرزها، بزرگراه‌ها و شهر‌های کوچک را بگیرند، ولی به مراکز استان‌ها نروند.

ملازهی تصریح کرد: پس از خروج آمریکایی‌ها از افغانستان طالبان فضا را مناسب دیدند وقتی مشاهده کردند که اشرف غنی به خواسته آمریکایی‌ها تن نمی‌دهد، مراکز استان‌ها حمله کردند و تا به حال ۱۳ - ۱۴ مرکز استان را تصرف کردند که هرات و قندهار نیز شامل آن می‌شود.

وی با بیان اینکه الان این تردید وجود دارد که تا طالبان ممکن است در ادامه این عملیات‌ها به طرف کابل بروند، افزود: ظاهراً با همین برنامه آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها تصمیم جدیدی گرفتند که به بهانه این که قصد کنترل فرودگاه را دارند و می‌خواهند دیپلمات‌ها خود را از افغانستان خارج کنند، نیرو‌های نظامی خود را به افغانستان وارد کردند. هم در واقع این هشداری به طالبان است که ما اجازه نمی‌دهیم دست شما به کابل برسد؛ بنابراین احتمال که طالبان الان در این فضا به سمت کابل حرکت کنند، بعد از تصمیم آمریکا و انگلیس، مقداری از دیشب ضعیف‌تر شده است.

این کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه ولی همچنان این احتمال وجود دارد که طالبان قدرت را در افغانستان به دست بگیرد، تصریح کرد: چه بر اساس توافق دوحه و چه خارج از آن، به نظر می‌رسد تصمیم طالبان بازگشت به کابل است.

ملازهی بیان داشت: مگر اینکه یک توازن قدرتی به وجود بیاید و مانند حرکتی که در مزارشریف اتفاق افتاده است، گروه‌های سیاسی نیرویی را به وجود آوردند و ارتش هم کمک می‌کند تا مردم را مسلح کنند و مقاومت مردمی شکل بگیرد که شاید از این طریق بتوانند جلوی پیشروی طالبان را بگیرند.

این کارشناس مسائل شبه قاره خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد احتمالاً فشار امریکایی‌ها افزایش پیدا خواهد کرد که اشرف غنی کنار برود و پروژه دوحه اجرا شود و دولت موقت تشکیل شود و طالبان نیز در آن موقع دولت موقت نقش اصلی را بگیرد.

 

 


برچسب ها: افغانستان طالبان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *