صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگل‌های ترکیه در بحران تغییرات اقلیمی می‌سوزند

۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۴۹۳۶۴
آتش سوزی‌های ترکیه پیامد تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین است. کارشناسان می‌گویند این کشور و دیگر کشور‌های جهان اقدام جدی برای مقابله با آن انجام نداده اند.

_ فارس به نقل از «پالیتیکو» نوشت: آتش سوزی‌های اخیر در ترکیه، یکی از ۶ کشوری که هنوز توافق آب و هوایی پاریس را امضاء نکرده است، یک بار دیگر به اقدامات اساسی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در این کشور هشدار داد.

این گزارش می‌نویسد: زبانه کشیدن آتش در جنگل‌های ترکیه و ثبت رکورد‌های جدید گرما در شرق مدیترانه یکبار دیگر به آسیب پذیر بودن این منطقه در مقابل تغییرات آب و هوایی تاکید کرده و هشداری است که ترکیه در مورد اقدامات مقابله‌ای در باره تغییرات آب و هوایی تجدید نظر کند.

نیرو‌های خدماتی و امدادی ترکیه تمام هفته گذشته را برای کنترل آتش سوزی ۲۰۰ جنگل در ۴۴ ایالت این کشور وقت گذاشتند که متاسفانه ۸ نفر هم در این آتش سوزی‌ها جان خود را از دست دادند.

این آتش سوزی‌ها بسیار گسترده بوده و آن طور که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور در شبکه تلویزیونی توضیح داد در طول تاریخ ترکیه این آتش سوزی بی سابقه بوده است.

بر اساس این گزارش، دانشمندان همه اتفاقاتی نظیر آتش سوزی، سیل، موج بی سابقه گرما و نیز خشکسالی‌های گسترده در این کشور را به تاثیر تغییرات آب و هوایی در این منطقه مرتبط می‌دانند و دولت این کشور را تحت فشار قرار داده اند که رویکرد خود را برای مقابله با این پدیده زیست محیطی تغییر دهد.

«لاونت کورناز» رئیس مرکز پژوهش تغییرات آب و هوایی دانشگاه بوگازیک استانبول گفت: «ترکیه باید رویکردش را تغییر دهد چرا که راهی جز این ندارد.» آن‌ها شرایط سخت را الان می‌بینند و به خوبی می‌دانند که اگر رویکرد خود را تغییر ندهند چه آینده سختی در انتظارشان خواهد بود.

ترکیه یکی از ۶ کشوری است که هنوز توافق نامه ۲۰۱۵ تغییرات آب و هوایی پاریس را امضاء نکرده است. این توافق نامه کشور‌های عضو را متعهد می‌کند که با کاهش انتشارات گاز‌های کربنی و گلخانه‌ای اجازه ندهند گرمای کره زمین از ۲ درجه سانتی گراد فراتر نرود.

در حقیقت ترکیه نخستین کشور عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی است که این توافق نامه را امضاء نکرده است، ترکیه از اینکه این کشور را جزو کشور‌های توسعه یافته منظور کرده و اقداماتش را در زمینه کاهش گاز‌های کربنی نادیده می‌گیرند، انتقاد کرده است. این در حالی است که کشور‌هایی نظیر برزیل، چین و عربستان در گروه کشور‌های در حال توسعه طبقه بندی شده اند.

اکنون تمام موسسات و نهاد‌های دولتی با خسارات زیادی که کشورشان در برابر بلایای طبیعی نظیر آتش سوزی، خشکسالی، گرما می‌بینند، خود را برای اقدامات جدی مقابله با تغییرات آب وهوایی آماده می‌کنند و طرح‌های عمل گرایانه‌ای در این زمینه تدوین کرده اند. اما منتقدان می‌گویند که هنوز ترکیه اقدامی نکرده و یا تمام طرح هایش شکست خورده است.

«امین اوزکان» سخنگو حزب سبز ترکیه می‌گوید: «تا زمانی که دولت و مخالفانش سیاست‌های مناسب نداشته باشند و ندانند که این بحران فعلی چرا به وقوع پیوسته است، ما همچنان شاهد چنین فجایع ناگواری خواهیم بود.»

ترکیه به تازگی با همکاری برنامه توسعه ملل متحد و اتحادیه اروپا تعداد برنامه‌های پایلوت برای بهبود شرایط تغییرات آب و هوایی و انعطاف پذیری بیشتر در برابر آن را دنبال می‌کند.

تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین و خشکسالی‌های شدید، اثرات زیادی در دهه‌های اخیر بر این کره خاکی گذاشته است، آتش سوزی‌های جنگل که در همه کشور‌ها افزایش یافته و در هفته‌های اخیر جنگل‌های ترکیه و یونان را در گیر کرده است.

در صورتی که کشور‌ها با این پدیده نوظهور مقابله نکنند بلایای طبیعی روز به روز بیشتر خواهد شد.


برچسب ها: ترکیه آتش سوزی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *