واکسیناسیون سراسری با واکسنهای ایمن؛ اولویت دولت سیزدهم
عضو کمیسیون بهداشت مجلس، پاسخگویی، مسئولیتپذیری، شفافیت، عدالت در سلامت، مشارکت همه جانبه و تصمیمگیری مبتنی بر شواهد را ۶ اصل مهمی دانست که باید سرلوحه برنامههای وزیر بهداشت دولت آینده قرار گیرد.
- بنا به اعلام خانه ملت، «فاطمه محمدبیگی» در تشریح اولویتها و ویژگیهای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت سیزدهم، گفت: اصول بنیادین و سیاستها و برنامههای وزیر بهداشت آینده باید حاوی ۶ اصل پاسخ گویی، مسئولیتپذیری، شفافیت، عدالت در سلامت، مشارکت همه جانبه و تصمیمگیری مبتنی بر شواهد باشد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم، افزود: این اصول از ارزیابیهای سیاست گذاری نظام سلامت استخراج شده و وزارت خانهای که این ۶ اصل بنیادین را در برنامههای خود نداشته باشد نمیتواند تامین کننده نیازهای سلامت مردم باشد.
محمدبیگی ادامه داد: برای تحقق اهداف سلامت در برنامه ششم توسعه و همین طور تدوین برنامه هشتم ۶ اصل مدنظر بسیار مهم است تا بتوانیم وزارت بهداشت را وزارت خانهای پویا، پرتحرک، بروز و پیشرو در نظر بگیریم علاوه بر این اصول کلی نیازمند بررسی فرصتها و چالشهای طرحهایی هستیم که در حوزه سلامت تاکنون اجرایی شده اند و باید بررسی کرد که آیا در طرح تحول سلامت هزینه کرد مردم از جیب کاهش پیدا کرده یا در نهایت افزایش یافته است.
نماینده مردم قزوین در مجلس یازدهم افزود: ایجاد انگیزه برای ماندگاری پزشکان در بیمارستانها و همچنین مناطق محروم بسیار مهم است و حفظ نخبگان در کشور و برنامه ریزی برای نگاهداشت دانشمندان علوم پزشکی در کشور و رشد و توسعه علوم مرتبط با پزشکی و بیوتکنولوژی که میتواند باعث حفظ سرمایههای انسانی در این حوزه شود.
محمدبیگی ادامه داد: بازنگری در بستههای خدمتی به مردم مانند طرح تحول سلامت، پزشک خانواده و اولویت برنامههای پیشگیری بر درمان محور و ایجاد شفافیت در فرآیندها با اجرای سامانههای برخط و دیجیتال که به پرونده الکترونیک سلامت معروف است و همچنین پرداختن ویژه به پرونده سلامت از نسخ الکترونیک تا بازار دارویی و کنترل مافیایی دارویی کشور، کنترل ورود و خروج تجهیزات پزشکی و سامانه ارزیابی رسیدگی به بیماران و پرونده شخصی هر فرد در حوزه سلامت از جمله مسائلی است که باید در اسرع وقتی بروزسانی شوند و وزارت بهداشت دولت سیزدهم نیازمند اقتصاد سلامت دیجیتال برای شفافیت در تمامی هزینه کردها و در نهایت صرفه جویی و کاهش هزینه کرد از جیب مردم است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: عدالت در دستمزدها هم بسیار مهم است در این رابطه گروههای مختلف علوم پزشکی در حال خدمت رسانی به مردم هستند؛ متاسفانه تاکنون به مواردی مانند کارانه پزشکان و میزان کارانه پزشکان و مامایی گروههای مختلف پیراپزشکی به خوبی پرداخته نشده و از سویی از سیاستهای کلی نظام سلامت ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب بندهای بسیار زیادی از جمله بحث نهادینه کردن طب سنتی ایرانی، استفاده از فرآوردههای گیاهی و ترویج و کشت گیاهان دارویی و افزایش دانش مردم و متخصصان حوزه سلامت در حوزه طب ایرانی و طب مکمل و طبهای عمومی که در جوامع مختلف وجود دارد باقی مانده که باید به آنها رسیدگی شود.
محمدبیگی با اشاره به شروع ویروس منحوس کرونا در کشور تاکید کرد: وزارت بهداشت در دولت سیزدهم باید برای مهار و کنترل شیوع این ویروس در کشور به دنبال سیاست گذاریهای جدید و خلاقانه باشد؛ در حال حاضر جولان کرونا از یک سو موجب از دست دادن تعداد زیادی از هموطنان مان شده و از سوی دیگر به موضوع کسب و کارهای مردم آسیبهای جدی وارد کرده است بنابراین ضرورت دارد دولت سیزدهم و وزارت بهداشت به صورت ویژه برای این موضوع تدابیر ویژه و فوری اتخاذ کنند همچنین واکسیناسیون سراسری با استفاده از واکسنهای ایمن داخلی و خارجی موضوعی است که مطالبه جدی مردم و نمایندگان است و امیدواریم شاهد جهش خوبی در این حوزه در دولت سیزدهم باشیم.
محمدبیگی همچنین با تاکید بر ضرورت حمایت جدی دولت سیزدهم از کادر سلامت عنوان کرد: در طول بیش از ۱۸ ماه فعالیت مستمر و شبانهروزی مدافعان سلامت در در عرصه مقابله با ویروس منحوس کرونا شاهد ایثارگری و خدمات بی شائبه پرستاران، پزشکان و کادر سلامت بودیم و آنچه که بارها در کمیسیون بهداشت نیز بر آن تاکید کردیم ضرورت توجه ویژه برای احقاق حقوق آنها از سوی دولت بود که متاسفانه در این خصوص بارها به درب بسته دولت دوازدهم برخورد کردیم بنابراین انتظار جدی ما از دولت سیزدهم توجه ویژه این دولت به تغییر وضعیت قراردادهای کادر سلامت همچنین احقاق حقوق آنها از طریق پرداخت کارانه و فوق العاده است.
وی افزود: برنامه دیگر که باید مورد توجه وزیر بهداشت آینده قرار گیرد تقویت پیادهسازی شبکه جامع سلامت از طریق شبکه خانههای بهداشت و همین طور پایگاههای جامع سلامت شهری و روستایی نظام شبکه است و یکی از پرافتخارترین نظامهای بهداشتی در دنیا است که پس از انقلاب در کشورمان ایجاد شده و حفظ و ارتقای ساختار ان یکی از وظایف دولت آینده خواهد بود.
محمدبیگی افزود: پس از توسعه شبکه نظام ارجاع نیازمند استفاده معنادار از گایدلاینها و راهنماهای بالینی هستیم تا مسیر خدمت رسانی به مردم در حوزههای علوم پزشکی به طور کامل شناسایی و پله پله طراحی شود و همه مردم و مسئولان بدانند از چه طریقی خدمات را دریافت کنند یا ارائه دهند.
وی ادامه داد: جلب مشارکت بخش عمومی و مردمی بسیار مهم است و ساختارهای سلامت میتواند مردم محور باشند و با استفاده از شبکه خیرین سلامت میتوان بسیاری از نواقص حوزه سلامت از جمله ایجاد بیمارستان ها، پایگاههای اورژانس، مراکز بهداشتی و خدمات مراقبتهای پرستاری برای سالمندان و کودکان را حل کرد و این امر میتواند باعث افزایش بهره مندی اقشار آسیب پذیر از خدمات رفاهی و سلامت محور و تحقق عدالت در سلامت و آرامش در زندگی مردم شود.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با تاکید بر اینکه افراد دارای معلولیت، بیماریهای صعب الاعلاج یا سرطان باید از خدمات ویژهای در نظام سلامت بهرهمند شوند، گفت: تا با غم مریض داری و رنج بیمارداری و همچنین هزینههای هنگفت مواجه نشوند؛ در راستای تقویت نظام پزشکی کشور و استفاده از نظرات سازمانهای صنفی مانند سازمان نظام پزشکی، روانشناسی و سازمانهای مرتبط میتوانند برای وزارت بهداشت بسیار کارآمد باشد.
محمدبیگی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت طب سنتی ایرانی و طب هلی مکمل و جامع نگر به ویژه در عرصه اصول حفظ تندرستی و استفاده صحیح از گیاهان دارویی و ترویج استفاده از داروهای معتبر گیاهی هم بسیار حائز اهمیت است؛ ارتقای ساختار طب ایرانی در بدنه وزارت بهداشت و ادغام کامل فرآیندهای طب سنتی در بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشکی میتواند نقطه عطف دولت سیزدهم باشد.
وی افزود: استفاده از شیوههای مدرن و برای درمان بیماریها مانند ایمنوتراپی و پلاسماتراپی و شیوههایی مانند استفاده از علوم جدید که میتواند به ما در درمان بیماریها همچنین توانبخشی و فعالیتهای حمایتی معلولان کمک کند نیاز است در دستور کار وزارت بهداشت دولت سیزدهم قرار گیرد از سویی نیازمند همگانی سازی بیمههای دندان پزشکی هستیم در واقع امروزه با پیشرفت علوم دندان پزشکی نیاز به دندانها و سالم سازی فک و دندان کودکان و سالمندان بسیار مهم است و به نظر میرسد که تعریف بیمههای پایه و تکمیلی برای داندان پزشکی که بسیاری از اقشار و حتی اقشار متوسط هم قادر به پرداخت هزینههای آن نیستند باید جزو اولویتهای مهم وزارت بهداشت دولت سیزدهم باشد.
این نماینده مردم در مجلس سیزدهم یادآور شد: ایجاد پایگاههای مراقبت و دیده بانی بیماری های، نظام ارزیابی بیماریهای آینده و استفاده از آینده پژوهی و آینده نگری در حوزههای مختلف سلامت از جمله بحث جمعیت بسیار مهم است و اینکه بدانیم در ۱۰ یا ۲۰ سال آینده و دهههای بعد از آن از لحاظ جمعیتی و پدیده سالمندی در چه مرحله و وضعیتی قرار داریم و چه میزان نیاز به مراقبت از سالمندان داریم و چقدر باید تیم مراقبت از سالمندان و کودکان تربیت کنیم.
محمدبیگی افزود: برنامه ریزی برای سلامت و باروری زنان جامعه و همین طور درمان ناباوری و کاهش میزان خطر زایمانها و افزایش ارتقای سطح سلامت مادر و کودک از جمله مواردی است که بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه وزیر بهداشت قرار گیرد همچنین افزایش آگاهی مردم و مسائل آموزشی سلامت و ارتقای سطح سلامت مردم هم در حوزه دانش بسیار مهم است و این وظیفه میتواند در تعامل وزارت بهداشت با رسانههای ملی و گفتاری، شنیداری و فضای مجازی تحقق یابد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم ادامه داد: استفاده از ظرفیت ارزشمند مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه برای افزایش دانش سلامت میتواند موثر واقع شود از سویی تقویت نظارت و اعتباربخشی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی هم حائز اهمیت است تا ایمنی ساختمانهای سلامت محور را ارتقا دهیم و شاهد حوادثی مانند بیمارستان سینا اطهر نباشیم.
وی افزود: ایجاد انگیزه برای مشارکت بخش خصوصی و مشارکت مردم در حوزه سلامت ازاولویتهای وزارت بهداشت میتواند باشد و تقویت حکمرانی نظام سلامت از طریق نهادینه کردن نظام سلامت الکترونیک و همچنین ساماندهی سیاست گذاری سلامت و حکمرانی سلامت در دانشگاهها و رشتههای دانشگاهی و تقویت نظام حکمرانی سلامت در دیپلماسی سلامت در حوزههای ملی و بین المللی بسیار مهم است.
نماینده مردم قزوین در مجلس یازدهم یادآور شد: تامین توزیع عادلانه منابع سلامت بین مردم از جمله بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی، استفاده از نظام شبکه و نظام ارجاع و بیمههای پایه و مکمل مختلف که آحاد جامعه را پوشش دهد به ویژه استفاده دهکهای پایین جامعه از بیمههای مخصوص میتواند از جمله اهداف وزارت بهداشت دولت سیزدهم باشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد که استفاده از روشهای آموزشی و ایجاد رشتههای جدید بین بخشی و استفاده از علوم و تکنولوژیهای پزشکی برای تعریف رشتههای جدید در علوم پزشکی برای کشور به صورت جدی نیاز است و ما را از خارج بی نیاز میکند و میتواند باعث رشد بیشتر تکنولوژی پزشکی در حوزه واکسن سازی، داروسازی شود و از تشکیلات پزشکی حمایت و پشتیبانی کند.
محمدبیگی یادآور شد: باید شاهد تبادل دانش در رشتههای مختلف با دانشگاههای معروف دنیا باشیم و بتوانیم از علوم و تکنولوژیهای آنها استفاده و کشورهای منطقه را از حیث پذیرش دانشجو سیراب کنیم و روابط بین المللی اقتصاد سلامت و آموزش سلامت را رقم بزنیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه نیازمند تغییر رویکرد آموزش در حوزههای علوم پزشکی هستیم و باید از لاک آموزش سنتی پزشکی کلاسیک خارج شویم، گفت: باید از طب جامع یا مکمل ایرانی و طبهای بینالمللی مختلف استفاده کنیم تا بتوانیم تجربیات جهان را در حوزههای مختلف علوم پزشکی قدیمی و جدید با هم بیاموزیم و سطح سلامت جامعه را ارتقا دهیم.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم، افزود: این اصول از ارزیابیهای سیاست گذاری نظام سلامت استخراج شده و وزارت خانهای که این ۶ اصل بنیادین را در برنامههای خود نداشته باشد نمیتواند تامین کننده نیازهای سلامت مردم باشد.
محمدبیگی ادامه داد: برای تحقق اهداف سلامت در برنامه ششم توسعه و همین طور تدوین برنامه هشتم ۶ اصل مدنظر بسیار مهم است تا بتوانیم وزارت بهداشت را وزارت خانهای پویا، پرتحرک، بروز و پیشرو در نظر بگیریم علاوه بر این اصول کلی نیازمند بررسی فرصتها و چالشهای طرحهایی هستیم که در حوزه سلامت تاکنون اجرایی شده اند و باید بررسی کرد که آیا در طرح تحول سلامت هزینه کرد مردم از جیب کاهش پیدا کرده یا در نهایت افزایش یافته است.
نماینده مردم قزوین در مجلس یازدهم افزود: ایجاد انگیزه برای ماندگاری پزشکان در بیمارستانها و همچنین مناطق محروم بسیار مهم است و حفظ نخبگان در کشور و برنامه ریزی برای نگاهداشت دانشمندان علوم پزشکی در کشور و رشد و توسعه علوم مرتبط با پزشکی و بیوتکنولوژی که میتواند باعث حفظ سرمایههای انسانی در این حوزه شود.
محمدبیگی ادامه داد: بازنگری در بستههای خدمتی به مردم مانند طرح تحول سلامت، پزشک خانواده و اولویت برنامههای پیشگیری بر درمان محور و ایجاد شفافیت در فرآیندها با اجرای سامانههای برخط و دیجیتال که به پرونده الکترونیک سلامت معروف است و همچنین پرداختن ویژه به پرونده سلامت از نسخ الکترونیک تا بازار دارویی و کنترل مافیایی دارویی کشور، کنترل ورود و خروج تجهیزات پزشکی و سامانه ارزیابی رسیدگی به بیماران و پرونده شخصی هر فرد در حوزه سلامت از جمله مسائلی است که باید در اسرع وقتی بروزسانی شوند و وزارت بهداشت دولت سیزدهم نیازمند اقتصاد سلامت دیجیتال برای شفافیت در تمامی هزینه کردها و در نهایت صرفه جویی و کاهش هزینه کرد از جیب مردم است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: عدالت در دستمزدها هم بسیار مهم است در این رابطه گروههای مختلف علوم پزشکی در حال خدمت رسانی به مردم هستند؛ متاسفانه تاکنون به مواردی مانند کارانه پزشکان و میزان کارانه پزشکان و مامایی گروههای مختلف پیراپزشکی به خوبی پرداخته نشده و از سویی از سیاستهای کلی نظام سلامت ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب بندهای بسیار زیادی از جمله بحث نهادینه کردن طب سنتی ایرانی، استفاده از فرآوردههای گیاهی و ترویج و کشت گیاهان دارویی و افزایش دانش مردم و متخصصان حوزه سلامت در حوزه طب ایرانی و طب مکمل و طبهای عمومی که در جوامع مختلف وجود دارد باقی مانده که باید به آنها رسیدگی شود.
محمدبیگی با اشاره به شروع ویروس منحوس کرونا در کشور تاکید کرد: وزارت بهداشت در دولت سیزدهم باید برای مهار و کنترل شیوع این ویروس در کشور به دنبال سیاست گذاریهای جدید و خلاقانه باشد؛ در حال حاضر جولان کرونا از یک سو موجب از دست دادن تعداد زیادی از هموطنان مان شده و از سوی دیگر به موضوع کسب و کارهای مردم آسیبهای جدی وارد کرده است بنابراین ضرورت دارد دولت سیزدهم و وزارت بهداشت به صورت ویژه برای این موضوع تدابیر ویژه و فوری اتخاذ کنند همچنین واکسیناسیون سراسری با استفاده از واکسنهای ایمن داخلی و خارجی موضوعی است که مطالبه جدی مردم و نمایندگان است و امیدواریم شاهد جهش خوبی در این حوزه در دولت سیزدهم باشیم.
محمدبیگی همچنین با تاکید بر ضرورت حمایت جدی دولت سیزدهم از کادر سلامت عنوان کرد: در طول بیش از ۱۸ ماه فعالیت مستمر و شبانهروزی مدافعان سلامت در در عرصه مقابله با ویروس منحوس کرونا شاهد ایثارگری و خدمات بی شائبه پرستاران، پزشکان و کادر سلامت بودیم و آنچه که بارها در کمیسیون بهداشت نیز بر آن تاکید کردیم ضرورت توجه ویژه برای احقاق حقوق آنها از سوی دولت بود که متاسفانه در این خصوص بارها به درب بسته دولت دوازدهم برخورد کردیم بنابراین انتظار جدی ما از دولت سیزدهم توجه ویژه این دولت به تغییر وضعیت قراردادهای کادر سلامت همچنین احقاق حقوق آنها از طریق پرداخت کارانه و فوق العاده است.
وی افزود: برنامه دیگر که باید مورد توجه وزیر بهداشت آینده قرار گیرد تقویت پیادهسازی شبکه جامع سلامت از طریق شبکه خانههای بهداشت و همین طور پایگاههای جامع سلامت شهری و روستایی نظام شبکه است و یکی از پرافتخارترین نظامهای بهداشتی در دنیا است که پس از انقلاب در کشورمان ایجاد شده و حفظ و ارتقای ساختار ان یکی از وظایف دولت آینده خواهد بود.
محمدبیگی افزود: پس از توسعه شبکه نظام ارجاع نیازمند استفاده معنادار از گایدلاینها و راهنماهای بالینی هستیم تا مسیر خدمت رسانی به مردم در حوزههای علوم پزشکی به طور کامل شناسایی و پله پله طراحی شود و همه مردم و مسئولان بدانند از چه طریقی خدمات را دریافت کنند یا ارائه دهند.
وی ادامه داد: جلب مشارکت بخش عمومی و مردمی بسیار مهم است و ساختارهای سلامت میتواند مردم محور باشند و با استفاده از شبکه خیرین سلامت میتوان بسیاری از نواقص حوزه سلامت از جمله ایجاد بیمارستان ها، پایگاههای اورژانس، مراکز بهداشتی و خدمات مراقبتهای پرستاری برای سالمندان و کودکان را حل کرد و این امر میتواند باعث افزایش بهره مندی اقشار آسیب پذیر از خدمات رفاهی و سلامت محور و تحقق عدالت در سلامت و آرامش در زندگی مردم شود.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با تاکید بر اینکه افراد دارای معلولیت، بیماریهای صعب الاعلاج یا سرطان باید از خدمات ویژهای در نظام سلامت بهرهمند شوند، گفت: تا با غم مریض داری و رنج بیمارداری و همچنین هزینههای هنگفت مواجه نشوند؛ در راستای تقویت نظام پزشکی کشور و استفاده از نظرات سازمانهای صنفی مانند سازمان نظام پزشکی، روانشناسی و سازمانهای مرتبط میتوانند برای وزارت بهداشت بسیار کارآمد باشد.
محمدبیگی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت طب سنتی ایرانی و طب هلی مکمل و جامع نگر به ویژه در عرصه اصول حفظ تندرستی و استفاده صحیح از گیاهان دارویی و ترویج استفاده از داروهای معتبر گیاهی هم بسیار حائز اهمیت است؛ ارتقای ساختار طب ایرانی در بدنه وزارت بهداشت و ادغام کامل فرآیندهای طب سنتی در بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشکی میتواند نقطه عطف دولت سیزدهم باشد.
وی افزود: استفاده از شیوههای مدرن و برای درمان بیماریها مانند ایمنوتراپی و پلاسماتراپی و شیوههایی مانند استفاده از علوم جدید که میتواند به ما در درمان بیماریها همچنین توانبخشی و فعالیتهای حمایتی معلولان کمک کند نیاز است در دستور کار وزارت بهداشت دولت سیزدهم قرار گیرد از سویی نیازمند همگانی سازی بیمههای دندان پزشکی هستیم در واقع امروزه با پیشرفت علوم دندان پزشکی نیاز به دندانها و سالم سازی فک و دندان کودکان و سالمندان بسیار مهم است و به نظر میرسد که تعریف بیمههای پایه و تکمیلی برای داندان پزشکی که بسیاری از اقشار و حتی اقشار متوسط هم قادر به پرداخت هزینههای آن نیستند باید جزو اولویتهای مهم وزارت بهداشت دولت سیزدهم باشد.
این نماینده مردم در مجلس سیزدهم یادآور شد: ایجاد پایگاههای مراقبت و دیده بانی بیماری های، نظام ارزیابی بیماریهای آینده و استفاده از آینده پژوهی و آینده نگری در حوزههای مختلف سلامت از جمله بحث جمعیت بسیار مهم است و اینکه بدانیم در ۱۰ یا ۲۰ سال آینده و دهههای بعد از آن از لحاظ جمعیتی و پدیده سالمندی در چه مرحله و وضعیتی قرار داریم و چه میزان نیاز به مراقبت از سالمندان داریم و چقدر باید تیم مراقبت از سالمندان و کودکان تربیت کنیم.
محمدبیگی افزود: برنامه ریزی برای سلامت و باروری زنان جامعه و همین طور درمان ناباوری و کاهش میزان خطر زایمانها و افزایش ارتقای سطح سلامت مادر و کودک از جمله مواردی است که بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه وزیر بهداشت قرار گیرد همچنین افزایش آگاهی مردم و مسائل آموزشی سلامت و ارتقای سطح سلامت مردم هم در حوزه دانش بسیار مهم است و این وظیفه میتواند در تعامل وزارت بهداشت با رسانههای ملی و گفتاری، شنیداری و فضای مجازی تحقق یابد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم ادامه داد: استفاده از ظرفیت ارزشمند مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه برای افزایش دانش سلامت میتواند موثر واقع شود از سویی تقویت نظارت و اعتباربخشی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی هم حائز اهمیت است تا ایمنی ساختمانهای سلامت محور را ارتقا دهیم و شاهد حوادثی مانند بیمارستان سینا اطهر نباشیم.
وی افزود: ایجاد انگیزه برای مشارکت بخش خصوصی و مشارکت مردم در حوزه سلامت ازاولویتهای وزارت بهداشت میتواند باشد و تقویت حکمرانی نظام سلامت از طریق نهادینه کردن نظام سلامت الکترونیک و همچنین ساماندهی سیاست گذاری سلامت و حکمرانی سلامت در دانشگاهها و رشتههای دانشگاهی و تقویت نظام حکمرانی سلامت در دیپلماسی سلامت در حوزههای ملی و بین المللی بسیار مهم است.
نماینده مردم قزوین در مجلس یازدهم یادآور شد: تامین توزیع عادلانه منابع سلامت بین مردم از جمله بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی، استفاده از نظام شبکه و نظام ارجاع و بیمههای پایه و مکمل مختلف که آحاد جامعه را پوشش دهد به ویژه استفاده دهکهای پایین جامعه از بیمههای مخصوص میتواند از جمله اهداف وزارت بهداشت دولت سیزدهم باشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد که استفاده از روشهای آموزشی و ایجاد رشتههای جدید بین بخشی و استفاده از علوم و تکنولوژیهای پزشکی برای تعریف رشتههای جدید در علوم پزشکی برای کشور به صورت جدی نیاز است و ما را از خارج بی نیاز میکند و میتواند باعث رشد بیشتر تکنولوژی پزشکی در حوزه واکسن سازی، داروسازی شود و از تشکیلات پزشکی حمایت و پشتیبانی کند.
محمدبیگی یادآور شد: باید شاهد تبادل دانش در رشتههای مختلف با دانشگاههای معروف دنیا باشیم و بتوانیم از علوم و تکنولوژیهای آنها استفاده و کشورهای منطقه را از حیث پذیرش دانشجو سیراب کنیم و روابط بین المللی اقتصاد سلامت و آموزش سلامت را رقم بزنیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه نیازمند تغییر رویکرد آموزش در حوزههای علوم پزشکی هستیم و باید از لاک آموزش سنتی پزشکی کلاسیک خارج شویم، گفت: باید از طب جامع یا مکمل ایرانی و طبهای بینالمللی مختلف استفاده کنیم تا بتوانیم تجربیات جهان را در حوزههای مختلف علوم پزشکی قدیمی و جدید با هم بیاموزیم و سطح سلامت جامعه را ارتقا دهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *