گرمازدگی را چگونه درمان کنیم؟
_ آنا نوشت: خورشید عریان در فصل تابستان به جز اینکه افراد را میسوزاند این پتانسیل را دارد که با تعریق بدن، انرژیمان را نیز کاملاً تخلیه کند. با نادیده گرفتن این موضوع، بدنمان بیشتر در معرض گرمازدگی قرار میگیرد.
بسیاری از افراد در ماههای تابستان احساس کمآبی میکنند و کمبود سطح انرژی یکی دیگر از علائم ابتلا به این بیماری است. ازاینرو مهم است که در فصل گرما بیشتر مراقب خود باشیم. ما با انجام اموری همچون تغذیه و پیروی از تغییراتی در سبک زندگی میتوانیم تأثیر گرمای هوا را رفع کنیم. در این گزارش برخی از خوراکیها و نوشیدنیهای خنککننده ذکر شدهاند. این خوردنیها برای مبارزه با اثرات آبوهوای گرم میتوانید آنها را به رژیم خود اضافه کنید.
هندوانه
هندوانه، یک میوه فصلی است که به یک دلیل در صدر لیست قرار میگیرد. این میوه حاوی ۹۱.۴۵ درصد آب است و به طور بدیهی به تأمین آب مورد نیاز بدن کمک میکند. همچنین هندوانه دارای خواص ضد اکسیدانی است و یک اثر خنککننده فوقالعاده در بدن بر جای میگذارد.
خیار
خیار مملو از فیبر است و خوردن آن در تابستان به شما کمک میکند تا دچار یبوست نشوید. خیار همچنین حاوی مقدار زیادی آب است؛ بنابراین همیشه میتوان از خوردن این میوه پر آب در هوای گرم لذت برد.
ماست
ماست نه تنها خوشمزه است بلکه به بدن اثر خنککننده میبخشد. امروزه ماست در انواع مختلفی عرضه میشود. این خوراکی به هضم غذا کمک میکند. تحقیقات نشان داده است که اسید لاکتیک موجود در ماست موجب ترمیم سلولهای آسیبدیده پوست میشود. این ویژگی به خصوص برای افرادی که در این فصل گرم از سال به ناچار زیر نور آفتاب رفتوآمد دارند بسیار مفید است. ماست جوانی و شادابی را به پوست باز میگرداند و به دلیل خواص مرطوبکنندگی که در اسید لاکتیک ماست قرار دارد، ترکهای روی پوست را رفع میکند.
آب نارگیل
آب نارگیل بهترین نوشیدنی تابستانی است. این نوشیدنی نه چندان گران در برخی از آبمیوه فروشیها موجود است. آب نارگیل مملو از ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی است. این نوشیدنی خاصیت خنککنندگی دارد که به شما کمک میکند تا در برابر هوای گرم مقابله کنید. مطالعات همچنین نشان میدهد که نوشیدن مرتب آب نارگیل از سرطان نیز محافظت میکند.
نعنا
این گیاه ارزانقیمت تقریباً به سادگی میتواند در دسترس قرار گیرد. افزودن نعناع در دوغ و سکنجبین و... میتواند مزایای زیادی داشته باشد. همچنین میتوانید چتنی نعناع تهیه کنید چیزی که تقریباً در همه خانههای هند تهیه میشود. نعنا نه تنها دمای بدن شما را خنک نگه میدارد بلکه حس تازه بودن به شما میدهد.
سبزیجات تازه
خوردن سبزیجات تازه در طول سال فواید بیشماری برای بدن دارد و افزودن آنها به رژیم روزانه مفید است. سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب هستند. به یاد داشته باشید از پخت بیش از حد سبزیجات خودداری کنید، زیرا باعث از بین رفتن آب در آنها میشوید.
پیاز
ممکن است تعجب کنید اگر بدانید که پیاز نیز خواص خنککنندگی دارد. خوردن تنهای پیاز ممکن است طعم دهانتان را تغییر دهد، از این رو آن را با لیمو و نمک مخلوط کرده و یا سالاد تهیه کنید. روش دیگر برای خوردن پیاز افزودن آن به سبزیجات، کاری و ریتا است. پیاز قرمز مملو از کوئرستین است که به عنوان یک خوراکی ضد حساسیت طبیعی در نظر گرفته میشود. افزودن پیاز به رژیم روزانه همچنین به محافظت از شما در برابر آفتابزدگی کمک میکند.
خربزه
خربزه هم مملو از مقدار زیادی آب است و خوردن آن در طول تابستان عالی است. این میوه به شما در حفظ آب بدن کمک میکند و اثر خنککننده در بدن باقی میگذارد.
شیرآهک
شیر آهک یکی دیگر از نوشیدنیهای گوارا برای تابستان است. یک لیوان شیر آهک فواید زیادی برای سلامتی دارد. میتوانید شیرآهک را شیرین، شور یا با کمی پودر زیره میل کنید تا عطر و طعم آن افزایش یابد. شیرآهک بدن شما را در طول روز خنک و شاداب نگه میدارد.
کرفس
کرفس دارای ۹۵ درصد آب و حاوی مواد مغذی اساسی است که شما را در هوای گرم سر حال نگه میدارد. کرفس همچنین مملو از سدیم، آهن، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و روی است!