صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماجراهای بی پایان وزارت بهداشت و هلال احمر/ چرا نمکی به همتی رخصت نمی‌دهد؟

۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۲۴:۰۱
کد خبر: ۷۴۸۴۴۸
هلال احمر در  همراهی برای مدیریت بحران کرونا امتحان خود را پس داده است و وقت آن است که این جمعیت بنا بر تمایل، توان و تجربه خود برای کمک به کاهش شیوع و عبور سریع از پیک‌های بیماری تمام قد وارد چرخه واکسیناسیون شود.
-علی رغم آغاز واکسیناسیون عمومی در کشور از بهار سال جاری همچنان کشور در پیک پنجم و اوضاع بحرانی برای کنترل این بیماری به سر می‌برد.

اگرچه که طبق زمان بندی‌های اعلامی برای ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت شهروندان بر اساس اولویت‌های سنی به مراکز تعیین شده مراجعه می‌کنند، اما ازدحام و روند کند واکسیناسیون فرایند فرساینده‌ای شده است.

علی رغم فزونی شمار واکسینه شده‌ها همچنان بر اساس آمار‌ها تا به امروز تنها ۱۳ میلیون ۵۰۰ هزار نفربه طور کلی دوز اول و دوم واکسن رادریافت کرده اند.

این میزان واکسیناسیون نسبت به جمعیت ۸۵ میلیونی کشور در طی ۵ ماه از آغاز واکسیناسیون رکورد بالایی محسوب نمی‌شود. از طرفی آمار فوتی‌های رو به فزونی این روز‌ها که رقم نزدیک به ۶۰۰ فوتی را در طول روز لمس  می‌کند آمار تکان دهنده‌ای محسوب و رکورد رکورد‌های قبلی در نوریده شده است.

اما سوال مهمی که در اینجا پیش می‌آید این موضوع است که چرا وزارت بهداشت از تمام توان خود و سازمان‌های زیر مجموعه و همکار برای اتمام فرآیند واکسیناسیون و ایجاد مصونیت عمومی استفاده نمی‌کند؟ اگرچه که در حدود دو هفته قبل شاهد ورود  اورژانس کشور برای تسریع فرآیند واکسیناسیون بوده ایم، اما چرا وزارت بهداشت از توان و ظرفیت سازمان جمعیت هلال احمر به لحاظ گستردگی مراکز، توان و تجربه لازم آن با توجه به اینکه این جمعیت سابقه و تجربه‌ای طولانی در بحث واکسیناسیون حجاج، تعدد مراکز واکسیناسیون، ظرفیت بالای واکسیناتور برای تسریع فرآیند واکسیناسیون استفاده نمی‌کند؟

مگر نه اینکه همه چیز باید در راستای سلامت شهروندان یک جامعه سازماندهی شود؟ مگر نه اینکه در پیک پنجم بیماری مستاصل و نا امید از کنترل درگیر هستیم؟

از این رو آنچه شایان توجه است مسولیت تمامی ارگان‌ها و سازمان‌هایی است که به نوعی توان ورود، مدیریت و خاتمه بخشیدن به اوضاع بحرانی سلامت کشور را دارند.

وزارت بهداشت رسما از ما درخواستی نداشته است

اما در این اثنا که همه‌ی سازمان‌ها و نیرو‌ها در راستای مدیریت بیماری و کمک به فرآیند واکسینه شدن بسیج شده اند، چرا خبری از حضور هلال احمر نیست؟

حسن قوسیان مقدم، دبیر کل وسخنگوی جمعیت هلال احمر در گفتگو با میزان در مورد ورود هلال احمر برای واکسیناسیون عمومی گفت: در مورد ورود هلال احمر به چرخه واکسیناسیون تا به حال سه بار درخواست داده ایم وبرای تسریع روند واکسیناسیون اعلام آمادگی کرده ایم، اما همچنان درخواست رسمی از سوی این وزارتخانه نداشته ایم.

تمایل، توان و تجربه هلال احمر برای انجام واکسیناسیون
با توجه به اینکه سالیان درازی است هلال احمر در بحث واکسیناسیون حجاج فعال است از این رو مراکز فعال واکسیناسیون این جمعیت پاسخگوی نیاز‌های کشور برای تسریع این روند می‌باشد.

محمد حسن قوسیان مقدم سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با میزان، گفت:هلال احمر به طور کلی ۱۶۲ مرکز واکسیناسیون در کل کشور دارد و به ازای آن نیز کادر و نیروی آموزش دیده و واکسیناتور نیز برای تزریق واکسن دارد. در مورد مراکز نیز علاوه بر این مراکز، شعب هلال احمر نیز می‌توان در سراسر کشور در اختیار واکسیناسیون عمومی قرار بگیرد که خود این ظرفیت بالایی است.

وی اظهار کرد: هلال احمر علاوه بر توانایی برای تامین نیرو از طریق معاونت درمان و همچنین مراکز واکسیناسیون، آمبولانس واتوبوس برای واکسناسیون سیار نیز در اختیار دارد، از این رو اگر راسا نیز عهده دار واکسیناسیون شویم مشکلی در انجام واکسیناسیون وجود نخواهد داشت

شاهین فتحی رئیس هلال احمر تهران در گفت‌وگو با میزان، گفت: تمامی شعب ما در تهران و ۱۳ شهرستان‌های آن ظرفیت و توان انجام واکسیناسیون را دارند، علاوه بر این در شهر تهران نیز قادر هستیم با کمک خیرین مراکزی را ویژه واکسیناسیون تامین و تجهیز کرده و بر سرعت واکسیناسیون در کشور بیفزاییم.

 اختصاص تنها دو مرکز  درتهران با سهمیه واکسن محدود و ورود محدود و موردی در استان‌ها 

اگرچه که بعد از کش و قوس‌هایی هلال احمر توانست به چرخه واکسیناسیون وارد شود، اما این حضور به شکل رسمی اتفاق نیفتاده است و به طور محدود و موردی وجود انجام شده است.
محمد حسن قوسیان مقدم سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با میزان، گفت: اگرچه که ورود هلال احمر در طول ده روز گذشته به چرخه واکسیناسیون عمومی اتفاق افتاده است، اما درخواستی از جانب وزارت بهداشت نبوده است، بلکه با همکاری با مراکز دانشگاه‌های علوم پزشکی اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در یکی از مراکز ما، مرکز دارو و درمانی هلال در شرق تهران از پایان هفته گذشته واکسیناسیون عمومی درآن  انجام می‌شود که با توجه به مکانی که در اختیار داریم ظرفیت بالایی را برای واکسیناسیون در اختیار ما قرار می‌دهد.
وی در مورد مرکز دیگر در میدان انقلاب و میزان واکسن تزریقی در آن اعلام کرد: این مرکز روزانه به واکسیناسیون ۵۰۰ نفر از فرهنگیان می‌پردازد که با توجه به مراجعه بالا در ساعات اولیه این تعداد واکسن به پایان می‌رسد.  

قوسیان مقدم در مورد ورود هلال احمر برای واکسیناسیون درسایر استان‌های کشور نیز گفت: هلال احمر در چندین استان به صورت موردی با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی برای کمک به تسریع فرآیند واکسیناسیون وارد عمل شده است. اگر چه این حضور به صورت موردی در برخی استان‌های از جمله قم برای واکسیناسیون تاکسیرانی این شهر و همچنین در اهواز، قزوین، سمنان و همچنان استان‌های دیگر به شکل محدود انجام گرفته است.

ظرفیت هلال احمر بیش از میزان مسئولیت محوله است

شاهین فتحی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران در گفت‌وگو با میزان در مورد روند واکسیناسیون در مراکز هلال احمر استان تهران، گفت: هلال احمر بار‌ها اعلام کرده است که توانایی مشارکت در بحث واکسیناسیون را در اختیار دارد چرا که در تمامی شعب هلال احمر مراکز انجام واکسیناسیون را در اختیار داریم.

کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر گفت:تا این لحظه میزان زیادی از واکسن وجود دارد که تزریق نشده است که می‌توان با ورود جمعیت هلال‌احمر به فرآیند واکسیناسیون عمومی، سرعت روند تزریق واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ را به شکل قابل‌توجهی افزایش داد.

وی گفت: جمعیت هلال‌احمر این آمادگی را دارد نه که تنها در تهران بلکه در کل کشور، فرآیند تزریق واکسن را انجام دهد و امیدواریم تا قبل از اتمام سال جاری، پوشش مناسبی را در این زمینه داشته باشیم.

هلال احمر در  همراهی  برای مدیریت بحران کرونا امتحان خود را پس داده است 

هلال احمر در واردات واکسن عملکردی فرای شعار داشته است، با توجه به اینکه جمعیت هلال احمر از اواخر فروردین ماه سال جاری مجوز واردات ۱۰ میلیون دز به کشور را در اختیار داشت، تا کنون توانسته است بیش از ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دز واکسن به کشور وارد کند این در حالی اسیت که تا همین امروز میزان واکسن تزریق شده در دز اول و دوکم به شهروندان نزدیک به ۱۳ میلیون دز است و حجم بالایی از این مقادیر از طریق این جمعیت تامین شده است.

در موضوع قرنطینه مرز‌ها دیگر ماموریتی که از سوی وزارت بهداشت به این جمعیت سپرده شده است نیز شاهد هستیم که از آغاز سال جاری تا به امروز ۵۲۴۰۵۳ نفر از مسافران در مبادی مرزی کشور پایش شده و از آن‌ها تست‌های فوری و pcr گرفته شده است.

تعلل خلاف مصالح عمومی است 

با توجه به این مواردو عملکرد مثبت این جمعیت از آغاز بحران کرونا و توان، تمایل و تجربه این جمعیت ورود گسترده به موضوع  واکسیناسیون نمی‌تواند کار سختی برای آن باشد. از سویی دیگر با توجه اوضاع پاندمی در کشور و شلوغی و اتلاف وقت شهروندان زمان آن فرا رسیده است که وزارت بهداشت به شکلی رسمی حضور تمام قد این جمعیت را برای بهبود و تسریع فرآیند واکسیناسیون عمومی مطالبه کند. چرا که اکنون وقت رفتار‌های محتاطانه و ملاحظه کاری نیست برون سپاری‌ها  بخشی از این فرآیند در این اوضاع به وجود آمده به سازمان هایی، چون جمعیت هلال احمر که طی دهه‌های گذشته امتحان خود را پس داده اند جایی برای تامل باقی نمیگذارد.
 
بیشتر بخوانید :


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *