صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز درباره شهریه مدارس در سال تحصیلی جدید

۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۴۸۳۶۸
روند ثبت نام در مدارس کشور در حال انجام است و نحوه پرداخت شهریه، میزان آن و گزارش تخلفات از نظر والدین اهمیت به سزایی دارد که سعی شده به بررسی آن بپردازیم.

- برنا نوشت: طی سال‌های اخیر ثبت نام دانش آموزان با حواشی متعدد همراه است این در حالی است که مطابق قانون اساسی تحصیل در جمهوری اسلامی ایران رایگان است. با این وجود، در برخی از مدارس شاهد اخذ شهریه از والدین دانش آموزان هستیم و عدم پرداخت شهریه از سوی والدین باعث عدم ثبت نام شده است.

اخذ شهریه در زمان ثبت نام ممنوع/ متخلفان به ستاد ثبت نام مرکزی معرفی شوند

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی درباره روند اخذ هزینه در زمان ثبت نام  گفت: مدارس هنگام ثبت نام مجاز به اخذ شهریه نیستند.

او با بیان اینکه مدارس فقط می‌توانند هزینه کتاب و بیمه را اخذ کنند، افزود: افراد در صورت پرداخت هزینه مضاعف در هنگام ثبت نام می‌توانند به ستاد ثبت نام مرکزی مراجعه و اعتراض کنند تا این اقدامات مورد رسیدگی قرار گیرد.

معاون آموزش ابتدایی ادامه داد: مدارس در طول سال تحصیلی می‌توانند با صلاح دید انجمن اولیا و مربیان هزینه را اخذ کنند.

به گفته او در موقع ثبت نام هیچ یک از مسئولان ثبت نام مجوز دریافت هیچ گونه هزینه مضاعف را ندارند.

افزایش ۱۵، ۲۰ و ۳۰ درصدی شهریه‌ها در مدارس غیر دولتی

طی روز‌های اخیر شهریه بیش از ۱۵۰۰۰ مدرسه و پیش دبستانی غیردولتی در سامانه مشارکت‌ها ابلاغ شد. بر اساس بررسی‌های انجام شده شهریه مصوب مدارس غیردولتی شامل هزینه‌های مرتبط با ارائه برنامه هفتگی مدارس و پیش‌دبستانی‌ها بوده که بر اساس ساعات مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و ساعات فوق‌برنامه درسی مندرج شهریه تعیین می‌شود. شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ مدارس غیردولتی و مراکز پیش دبستانی غیردولتی ابلاغ شد.

سعید صالح، مدیر کل مدارس و مراکز غیر دولتی درباره نحوه اخذ شهریه از والدین در مدارس غیر دولتی گفت: شهریه مدارس غیردولتی متناسب با ظرفیت‌ها، امکانات و خدمات مدارس و متناسب با هزینه‌های مدرسه تعیین می‌شود.

او افزود: هزینه اجاره بهای مدرسه، ارائه حق التدریس به کارکنان مدرسه، هزینه‌های جاری همچون بیمه کارکنان و موارد دیگر تعیین می‌شود، ولی درصد دقیقی درباره میزان شهریه مدارس نمی‌توان عنوان کرد.

مدیر کل مدارس و مراکز غیردولتی تاکید کرد: برای مثال مدارسی که فضا و سرانه آموزشی بالاتری دارند، طبیعتا هزینه بیشتری را دریافت می‌کنند.

صالح درباره افزایش شهریه در مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جاری ادامه داد: باید دانست که میزان افزایش شهریه متنوع است. برای مثال ۱۵ درصد، ۲۰ درصد و ۳۰ درصد بوده است. افزایش شهریه وابسته به شرایط مدرسه تغییرات، امکانات و خدمات است.

هزینه مدارس سمپاد نصف میانگین مدارس غیردولتی است

الهام یاوری، رئیس سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان درباره روند اخذ شهریه در این مدارس به خبرنگار برنا گفت: میزان شهریه در مدارس سمپاد نصف میانگین شهریه مدارس غیردولتی در هر منطقه محاسبه می‌شود.

او درباره نحوه اخذ شهریه از خانواده‌ها افزود: برای خانواده‌ها با بضاعت اندک برنامه‌های ویژه داریم. مدیران مدارس در زمینه اخذ شهریه با خانواده‌ها همکاری می‌کنند.

یاوری درباره افزایش قیمت شهریه در مقایسه با سال گذشته ادامه داد: البتهاگر مدارس غیردولتی افزایش قیمت داشته باشد، طبیعتا قیمت مدارس سمپاد نیز افزایش پیدا می‌کند چرا که میانگین مدارس سمپاد اخذ می‌شود.

رئیس سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان با بیان اینکه روند اخذ شهریه در مدارس متفاوت است، گفت: اختلاف قیمت‌ها به دلیل تفاوت هزینه‌ها در مناطق مختلف است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *