قمی: ارائه «میز کتاب» در نمایشگاه «نسل حسینی» به افزایش سطح مطالعه کمک میکند
- محمد حمزه زاده رئیس بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی در ابتدای مراسم رونمایی از نمایشگاه مجازی «نسل حسینی» با محوریت کتابهای محرم گفت: سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص معرفی و ترویج کتب مرجع و مرتبط با موضوعات محرم با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی و جمعی از ناشران اقدام به راهاندازی نمایشگاه مجازی محصولات هنری و فرهنگی با عنوان «نسل حسینی» نموده است که یکی از نمایشگاههای ویژه معرفی و فروش کتاب خواهد بود، این نمایشگاه در سه محور اساسی آماده ارائه خدمات به علاقمندان است.
وی در همین راستا ادامه داد: تاسیس و افتتاح نمایشگاه دائمی تخصصی کتابهای عاشورایی در فضای مجازی به آدرس www.naslehosseini.ir تلاشی برای معرفی کتابهای عاشورایی به جامعه مطالعه گر است.
حمزه زاده پیرامون این نمایشگاه ابراز کرد: نمایشگاه «نسل حسینی» با ۴۰۰ عنوان کتاب و همراهی ۱۲۰ ناشر اقدام به معرفی کتابهای عاشورایی کرده است این نمایشگاه در طول سال نیز دایر خواهد بود و تنها نمایشگاه فیزیکی است که به مدت ۱۳ روز از روز نخست ماه محرم تا سیزدهم برای علاقمندان فعال خواهد بود، در این مدت نخبگان و مروجان کتاب میتوانند با حضور در این مکان و یا استفاده از فضای نمایشگاه فضای مجازی به بررسی و بازدید از نمایشگاه پرداخته و کتابهای مورد نظر خود را سفارش و خریداری کنند.
وی با اشاره به فعالیت مجمع ناشران انقلاب اسلامی در جهت برگزاری نمایشگاه «نسل حسینی» افزود: مجموع ناشران انقلاب اسلامی نیز با نظارت بر محتوای کتابها تلاش دارد تا به یک جریان سازی برای تبلیغ کتاب خصوصاً کتابهای عاشورایی بپردازد در این راستا کتابهای عاشورایی معرفی تبلیغ و پیرامون هر یک از آنان تبادل نظر انجام خواهد شد بدین ترتیب نوعی جریان سازی برای معرفی کتاب، خصوصاً کتابهای عاشورایی اجرا گذاشته خواهد شد.
وی برنامههای دیگر نمایشگاه «نسل حسینی» اشاره و اظهار کرد: میز کتاب با محوریت کتابهای عاشورایی که هم راستا با فعالیت هیئتها عمل کرده در نظر گرفته شده این مهم از جمله رویکردهایی است که برای ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه شکل گرفته است بدین ترتیب هیئتها با معرفی کتابهای عاشورایی میتوانند به عنوان مروجان کتاب در بین اعضای خود به فعالیت بپردازند.
حمزهزاده به تبلیغات و معرفی کتابهای عاشورایی اشاره و تاکید کرد: لزوم معرفی کتابهای عاشورایی در بین اعضاء هیئتها گامی ارزنده در جهت اطلاع رسانی کتابهای عاشورایی خواهد بود.
وی پیرامون نمایشگاه «نسل حسینی» تاکید کرد: هم اکنون ۵۰ عنوان کتاب عاشورایی برای علاقمندان ارائه شده است، اما تا انتهای سال حدود دو هزار کتاب به این عناوین اضافه خواهد شد تمام تلاش ما در جهت ترویج و گسترش توسعه فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی است.
*** حمایت سازمان تبلیغات از ناشران
محمد قمی نیز در مراسم رونمایی از نمایشگاه «نسل حسینی» گفت: کتاب عاشورایی؛ به کتابت کشیدن باطن آسمانی و مکتوب کردن حکایت دلدادگی معرفت مردم با سیدالشهداست.
وی در همین راستا ادامه داد: فرهنگ عاشورایی در نهاد مردم جامعه ما درونی شده است لذا مردم فرهیخته علاقه بیشتری به مطالعه کتابهای عاشورایی دارند همین امر زمینه را فراهم کرده تا با وجود مشکلات و چالشهای بیماری کرونا زمینه فروش بیشتر و امکان دسترسی به مردم برای مطالعه کتابهای عاشورایی فراهم شود لذا به برگزاری نمایشگاهی برای معرفی کتابهای عاشورایی پرداختیم تا اهالی فرهنگ و هنر بنابر ضرورت و نیاز خود بتوانند به این کتابها دسترسی یافته و آنها را خریداری کنند.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: کارشناسان مجمع ناشران نیز برای گردآوری و فراهم کردن زمینه نمایشگاه «نسل حسینی» کتابهای حوزه عاشورا تلاش فراوانی کردند و در این زمینه به معرفی برگزیدگان کتاب همت گماردند.
وی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه در روز اول محرم میتواند فتح بابی برای بیان افزایش میزان مطالعه در حوزه عاشورا باشد و ایم مهم به افزایش سرانه مطالعه نیز کمک فراوانی میکند افزایش معرفت پیرامون حوزه عاشورا موضوعی است که محور برگزاری نمایشگاه قرار گرفته لذا کتابهای تهیه شده در این حوزه میتواند برای همه اقشار خصوصاً کودک و نوجوان نیز اطلاعاتی ارزنده در پی داشته باشد لذا امیدواریم شاهد نشر روز افزون این دسته از این کتابها در جامعه باشیم.
قمی اشارهای به چالشها و مشکلات حوزه نشر داشته و افزود: حکایت مظلومیت کتاب؛ موضوعی مخفی از اذهان عمومی نیست و همه ما به خوبی میدانیم که چالشها و مشکلات متعدد اقتصادی سدی بزرگ بر سر راه مطالعه قرار شده لذا امیدواریم که با شکلگیری دور جدیدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از کتاب تقویت شده و باز نشر کتابهای ارزنده و افتخار آفرین در سطح جامعه در دستور کار قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: تولید آثار جدید با توجه به نیاز و اقتضا روز و موضوعات متنوع و جامعه کاری بسیار ارزنده است اگر چه شرایط برای حوزه نشر بسیار سخت و ناگوار شده و چرخه فعالیت حوزه نشر با کمیها و کاستیهای فراوانی روبرو شده و در عین حال قدرت خرید مردم کاهش یافته و زمینه را برای استقبال کمتر کتاب فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: لزوم توجه حاکمیت برای تنفیذ باطن جامعه فرهیخته و جوانان باید تمام اهتمام خود را به کار بسته و به تبلیغ و توسعه حوزه کتاب و نشر اهتمام میورزد.
قمی برنامههای سازمان تبلیغات اشاره و ابراز کرد: در سازمان تبلیغات اسلامی تلاش داریم تا از آثار فاخر حمایت کنیم لذا تلاش داریم تا با فراهم کردن شرایط خرید کتاب و تامین نقدینگی برای ناشران و بازگشت سریع سرمایه برنامههایی را در دستور کار قرار دهیم و همچنین معرفی کتاب در قالب نمایشگاهها گامهایی را برداریم.
قمی خاطرنشان کرد: ارائه میز کتاب که در حاشیه نمایشگاه قرار گرفته و با محوریت معرفی کتابها به هیئتها در نظر گرفته شده است میتواند کاملا موثر در راستای افزایش سطح مطالعه باشد هیئتها میتوانند همواره به معرفی کتابها در مراسمهای مختلف خصوصاً عزاداریها پردازند و حتماً در چنین شرایطی ترویج کتاب و کتابخوانی افزایش پیدا خواهد کرد.