صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارواح متحرک در فضا کشف شد

۱۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰:۰۲
کد خبر: ۷۴۸۰۰۳
ستاره شناسان استرالیایی سیاه چاله‌هایی از الکترون‌های شناور در فضا کشف کرده اند که توسط باد بین کهکشانی به حرکت در می‌آیند و شبیه دو شبح در حال حرکت در کیهان هستند.

- ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی فیوچریسم نوشت:  «ری نوریس»، ستاره شناس و استاد دانشکده علوم در دانشگاه «وسترن» سیدنی، در مقاله در مجله Cosmos توضیح می‌دهد که چگونه تیم او دو کهکشان رادیویی را با سیاهچاله‌های بزرگ در مرکز هر یک کشف کرد.

این سیاه چاله‌ها جت‌هایی از الکترون‌ها را پرتاب می‌کنند که به اشکال عجیب و غریبی خم می‌شوند و توسط باد بین کهکشانی به حرکت در می‌آیند.

این ارواح متحرک در واقع ابر‌های عجیب الکترونی در اطراف کهکشان‌ها هستند که تقریبا یک میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارند. این ابر‌ها شبیه دو روح در حال انجام حرکات موزون هستند.

این کشف در اولین آزمایش پروژه «نقشه تکاملی جهان» (EMU) انجام گرفت. پروژه «نقشه تکاملی جهان» متشکل از گروهی شامل بیش از ۴۰۰ محقق است که به بررسی منابع امواج رادیویی می‌پردازند.

پروفسور نوریس محقق اصلی این پروژه می‌گوید: ما به شگفت زده شدن عادت کرده‌ایم. وقتی مکان‌هایی را که پیش از این هیچ تلسکوپی رصد نکرده، مشاهده می‌کنید احتمال کشف موارد جدید وجود دارد.

زمانی که محققان این ارواح متحرک را دیدند نمی‌دانستند با چه چیزی طرف هستند و به مدت یک هفته برای درک ماهیت این ارواح روی آن‌ها کار کردند و در کمال تعجب دریافتند که این دو، کهکشان‌های میزبان هستند.

این کهکشان‌ها حاوی دو سیاه‌چاله عظیم بودند که در مرکز آن‌ها قرار داشت و پرتو‌هایی از آن خارج می‌شد.

البته این ارواح متحرک، تنها یافته شگفت انگیز پروژه EMU نبودند. این تیم همچنین مجموعه‌ای از امواج مرموز رادیویی را کشف کرده است که یک میلیون سال نوری را در سراسر کهکشان‌ها پوشش می‌دهد.

به گفته نوریس، این پدیده که «حلقه‌های رادیویی عجیب و غریب» نامیده می‌شود، هنوز برای محققان یک راز است.


برچسب ها: نجوم ناسا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *