صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضور پررنگ منطقه‌ای؛ دستورکار تهران/ هجمه غرب به ایران با بهانه «نفتکش»!

۱۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۷:۴۳
کد خبر: ۷۴۷۹۴۳
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در فرانسه گفت: مجموعه تحولات منطقه‌ای حکایت از آن دارد که جمهوری اسلامی ایران در پرتو تحولات و بر سر کار آمدن ریاست جمهوری جدید، حضور پررنگ‌تری را در منطقه در دستور کار خواهد داشت.
ابوالقاسم دلفی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به تبلیغات جاری آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: بعد از اتفاقی که برای کشتی نفتکش مرسر استریت در نزدیکی آب‌های ساحلی عمان رخ داد و قبلاً نیز اتفاقات مشابه دیگری برای نفتکش‌های سایر کشور‌ها از جمله جمهوری اسلامی ایران نیز رخ داده بود و جنجال زیادی را به پا کرد، هجمه وسیعی علیه جمهوری اسلامی ایران مشاهده می‌شود که به نظر می‌رسد توسط آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و رژیم صهیونیستی طراحی و به مورد اجرا گذاشته شده است.
 
سفیر پیشین کشورمان در فرانسه با بیان اینکه علی‌رغم تکذیب سخنگوی وزارت امور خارجه و رد این اتهام، معذالک همچنان اقدامات و دستور کار نسبت دادن این اقدام به جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، اضافه کرد: بعد از این که آمریکا و انگلیس هر کدام جداگانه بیانیه‌ها و اظهارات تند و بدون دلیل و مدرکی را علیه کشورمان صادر و متعاقباً اجلاس وزرای خارجه گروه هفت کشور صنعتی به علاوه نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی نیز در بیانیه‌ای شدیداللحن ایران را به خاطر ارتکاب فرضی این حمله بهپادی به نفتکش مرسر محکوم و خواستار آن شدند که این اتفاقات متوقف و موضوع را به شورای امنیت کشاندند.
 
 
وی در خصوص جلسه شورای امنیت افزود: ظاهراً در جلسه روز جمعه شورای امنیت موضوع ایران مطرح شد و نماینده انگلیس نیز مطالبی را علیه کشورمان بیان داشته که به نتیجه گیری منجر نشده و قرار است روز دوشنبه جلسه شورا مجدداً به این موضوع بپردازد. ظاهرا فشار آمریکا و انگلیس به این هدف است که به هر تقدیر بتوانند قطعنامه‌ای در محکوم کردن ایران از شورای امنیت بگیرند و در مجموع بازی آغاز شده را به این سمت ببرند که فشار علیه کشور را بالا رود.
 
سفیر پیشین کشورمان در اتحادیه اروپایی تصریح کرد: به نظر می‌رسد در مورد علت متوسل شدن به این سناریو و بازی خطرناک منظقه‌ای متعاقب آن، در درجه اول باید توجه کرد که در هفته‌های اخیر چند اتفاق مهم در منطقه به وقوع پیوسته که شاید ریشه اصلی این اتفاق در آن‌ها باشد. در درجه اول نتانیاهو در انتخابات رژیم صهیونیستی شکست خورد و ائتلافی از تندرو‌ترین و افراطی‌ترین صهیونیست‌ها در اسرائیل به قدرت رسیدند و در نتیجه در حال حاضر مجموعه‌ای از احزاب تندرو اسرائیلی حاکمیت این رژیم را در اختیار دارند.
 
دلفی اضافه کرد: این‌ها از نظر دیدگاه و نگاهشان به مسائل منطقه نسبت به گذشتگان خود یک مرحله تند‌تر هستند و همانطور که اشاره شد، افراطی‌تر عمل می‌کنند. البته نقطه متمایز و بارز دوران این گروه افراطی آن است که برخلاف دوران ترامپ که رفتار و عملکرد نتانیاهو شدیداً و آشکارا مورد حمایت واشنگتن بود، نگاه دولت بایدن به خاورمیانه(غرب آسیا) و حمایت‌هایش از رژیم صهیونیستی به شکل دیگری در دستور کار است.
 
سفیر پیشین کشورمان در فرانسه بیان داشت: تحول بعدی اینکه در جمهوری اسلامی ایران انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده و انتخاب آقای رئیسی به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور اسلامی ایران، که رخداد بسیار مهمی است و نظر‌ها را به خود جلب کرده است. این اتفاق در ایران از منظر تحولات منطقه‌ای و آینده مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی کشور می‌تواند حائز اهمیت و بسیار مهم باشد.
 
وی ابراز داشت: سخنان آقای رئیسی در مراسم تحلیف و حتی زمانی که رئیس جمهور منتخب بودند، حکایت از آن داشت که گرایش ایشان به سمت منطقه و رفتن به سمت تعامل بیشتر با کشور‌های منطقه مخصوصاً حوزه خلیج فارس باید متفاوت از گذشته بوده و لذا شاهد بودیم که در مراسم تحلیف، کشور‌های منطقه و خلیج فارسی‌ها استقبال قابل توجهی به تحولات ایران نشان دادند و از این منظر دیدگاه‌های ایشان را مورد توجه قرار دادند.
 
 
دلفی تاکید کرد: از این منظر رژیم صهیونیستی ضمن اینکه وضعیت سختی در منطقه دارد، با شرایطی مواجه شده است که مفهوم آن می‌تواند این باشد که ایران در دوران ریاست جمهوری جدید، روابط نزدیک‌تر و متفاوت‌تری با منطقه را طراحی کرده است. منطقه‌ای که اسرائیلی‌ها پیش از آن حساب دیگری روی آن باز کرده و قبلا در دوران ترامپ، قرارداد آبراهام را با کشور‌های منطقه امضا کردند که موجب شد کشور‌های امارات، بحرین و سودان روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل آغاز و رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند و در این بین کشور‌هایی هستند که در لیست انتظار بعدی برای گشودن باب دوستی با رژیم صهیونیستی را شروع نمایند؛ لذا اگر نگاه ایران به سوی منطقه یک نگاه متفاوت‌تر، مهربانانه‌تر و با تعامل بیشتر با همسایگان قرار گیرد، طبیعتاً رژیم صهیونیستی کمتر می‌تواند از عنصر ایران هراسی برای نزدیکی به منطقه سوء استفاده کنند.
 
سفیر پیشین کشورمان در اتحادیه اروپایی اضافه کرد: بنابراین تحولات یاد شده، یعنی آنچه که در ایران اتفاق افتاد و آنچه که در رژیم صهیونیستی شاهد بودیم، به همراه سیاست‌ها و راهبرد جدید آمریکایی آقای بایدن برای منطقه، بیانگر این است که اسرائیل با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد.
 
دلفی بیان داشت: بنابراین روشن است که این رژیم باید به دنبال بهانه و مستمسک‌هایی باشد تا در نتیجه آن فشار بیشتری بر ایران وارد شود، به نحوی که همان سیاست‌های دوران ترامپ یعنی زور و فشار حداکثری برای وادار کردن جمهوری اسلامی ایران به پای میز مذاکرات، دنبال شود. البته در حال حاضر آمریکایی‌ها با سیاست‌های خاص دموکرات‌ها و آنچه که در دوران اوباما شاهد آن بودیم، توسط آقای بایدن و وزیر خارجه‌اش با سیاست خاص خود مبتنی بر اجماع سازی بین‌المللی علیه اهداف مورد نظرشان، سعی دارد که به اهداف خود در تامین منافع از رهگذر مناسبات با ایران برسد.
 
مدیر کل پیشین وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه در مجموع اتهامات و روندی که طی یکی دو هفته گذشته علیه کشورمان شاهد بودیم و فشاری که بر ایران وارد می‌کنند و بتدریج آن را افزایش می‌دهند، که می‌تواند ناشی از سایر تحولاتی که در منطقه اتفاق می‌افتد هم باشد، گفت: ضمناً باید این را هم اضافه کرد که در مراسم تحلیف ریاست جمهوری اتفاق قابل توجه دیگری هم رخ داد و آن حضور اعضا جبهه مقاومت و نیرو‌های مقاومت، از خاورمیانه‌ای‌ها تا فلسطینی‌ها‌ لبنانی‌ها و رهبرانشان که به تهران آمدند و با آقای رئیسی در حضور رسانه‌ها ملاقات کردند، نشان از این داشت که همزمان با سیاست‌های جدید آقای رئیسی که قرار است تعامل بیشتر با کشور‌های منطقه انجام گیرد، محور مقاومت هم مورد اهتمام بیشتر قرار خواهد گرفت و تقویت محور مقاومت یعنی اساس و بنیان رژیم صهیونیستی همچنان دچار مشکل خواهد بود.
 
سفیر پیشین کشورمان در فرانسه تصریح کرد: لذا این موضوع هم عامل دیگری است که باعث فشار و اتهام زنی بیشتر علیه ایران و شدت یافتن تهاجمات رسانه‌ای علیه کشورمان گردد.
 
دلفی در پایان خاطرنشان کرد: مجموعه تحولات منطقه‌ای حکایت از آن دارد که جمهوری اسلامی ایران در پرتو تحولات و بر سر کار آمدن ریاست جمهوری جدید، حضور پررنگ‌تری را در منطقه در دستور کار خواهد داشت و ضمن تعامل بیشتر با منطقه، بطور همزمان دفاع و حمایت از جبهه مقاومت و نیرو‌های مقاومت را با همت بیشتری انجام می‌دهد که این‌ها برای رژیم صهیونیستی و هواداران آن‌ها یعنی آمریکایی‌ها خیلی خوشایند نیست و توطئه‌ها و ترفند‌های مختلف برای مقابله با آن از راه می‌رسند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *