صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زمین شناسان متخصص "افغانستانی" در ایران آموزش می‌بینند

۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶:۵۶
کد خبر: ۷۴۷۷۵
یک مقام ایرانی از گرد‌همایی اساتید و کارشناسان زمین‌شناسی 3 کشور آلمان، "افغانستان" و ایران به منظور ارتقای توان کارشناسی در بخش‌های زمین‌شناسی و اکتشاف معادن و اجرای پروژه توانمندی‌سازی دانشگاه‌های افغانستان در تهران خبر داد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی ایران، "جلیل قلمقاش" معاون زمین‌شناسی این سازمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از سال 88 فعالیت خود در بخش توسعه اکتشاف معادن و زمین‌شناسی افغانستان را آغاز کرده، گفت: در همین راستا با سازمان زمین‌شناسی افغانستان وارد مذاکره شدیم و با برگزاری دوره‌های آموزشی قدم‌های نخست در راستای ارتقای توان کارشناسی در بخش‌های زمین‌شناسی و اکتشاف معادن این کشور برداشته شد.
 
آموزش کارشناسان زمین شناس خبره افغانستانی
 
وی هدف از اجرای این پروژه را آموزش کارشناسان خبره در زمینه زمین‌شناسی و معدن در افغانستان عنوان کرد و گفت: پس از بررسی‌های لازم کارشناسان آلمانی به این نتیجه رسیدند که به تنهایی قادر به انجام این پروژه نیستند که بر همین اساس از اوائل امسال قرار شد این برنامه به صورت مشترک با ایران انجام شود که این امر به دلیل زبان و فرهنگ مشترک ایران و افغانستان میسر شد.
 
به گفنه قلمقاش، بر اساس مذاکرات مقرر شد سه نشست کارشناسی در ایران، آلمان و افغانستان برگزار شود که نخستین نشست 17 سنبله در تهران برگزار خواهد شد که در هر 3 نشست استادان و کارشناسان برجسته 3 کشور حضور خواهند داشت.
 
این مقام ایرانی با بیان اینکه این نشست 2 هدف اصلی را دنبال می‌کند، خاطرنشان کرد: چگونگی برگزاری دوره‌های آموزشی و عملی برای دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های افغانستان در ایران و همچنین به‌ روزسازی دانشگاه‌های افغانستان 2 هدف اصلی برگزاری این نشست‌ها است.
 
دانشگاه‌های ایران میزبان نشست‌های کارشناسی 3 کشور
 
این استاد زمین‌ شناسی ایرانی تصریح کرد: نشست‌های آتی در ایران طی روز نخست در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی، روز دوم در دانشکده فنی دانشگاه تهران و روز سوم در دانشکده معدن و متالوژی دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌شود و اعضای هیات علمی سازمان‌ها و استادان دانشگاه‌های تربیت مدرس، دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشکده علوم زمین ایران در تلاش هستند که توانایی‌های جمهوری اسلامی ایران و راهکارهای مناسب را برای ارتقای توان علمی دانشگاه‌های افغانستان در این نشست سه روزه به گروه‌های آلمانی و افغانی ارائه کنند.
 
قلمقاش یاد آور شد: طی روزهای آینده این گروه 24 نفره به همراه کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی ایران بازدیدهایی از معادن آهن چغارت، زغال‌سنگ طبس و مجتمع معدنی پتاس خور و بیابانک را در دستور کار خواهند داشت و با توان جمهوری اسلامی ایران در زمینه اکتشاف و استخراج مواد معدنی و اجرای گسترده فعالیت‌های معدنی آشنا خواهند شد.
 
پرداختن به ذخایر معدنی جایگزین تولید مواد مخدر در افغانستان
 
معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی ایران گفت: متاسفانه در حال حاضر تنها منبع درآمدی افغانستان قاچاق مواد مخدر است که موجب بروز مشکلات امنیتی و جنگ‌های داخلی در این کشور شده که همین امر ایران را نیز تهدید می‌کند که برای ایجاد شرایط مناسب بهترین و کوتاه‌ترین راه توسعه و ارتقای توان کارشناسی در بخش‌های زمین‌شناسی و اکتشاف معادن افغانستان است تا مردم به جای مواد مخدر به ذخایر معدنی خود بپردازند.
 
قلمقاش با بیان اینکه ایران قادر است در بخش‌های زمین‌شناسی و اکتشاف معادن تجربیات خود را در اختیار کشور دوست و همسایه خود قرار دهد، تصریح کرد: با صدور خدمات فنی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی ایران به افغانستان علاوه بر کسب درآمد در راستای توسعه سطح کمی و کیفی دانشگاهی و زیرساخت‌های آن تلاش کنیم.
 
تلاش ایران برای ارتقای سطح کارشناسی دانشگاه‌های افغانستان
 
‌این مقام ایرانی با بیان اینکه ایران قادر است در راستای ارتقای سطح دانشگاه‌های افغانستان بکوشد، یادآور شد: سه ماه پیش با حضور کارشناسانی از آلمان و افغانستان بازدیدها و مذاکراتی انجام شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.‌
 
افغانستان گنجینه ارزشمند مواد معدنی و فلزی
 
گفتنی است، افغانستان دارای پتانسیل معدنی در بخش ذخایر فلزی از جمله مس و آهن و همچنین معادن سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی است و به تازگی ذخایر قابل توجهی از نفت و گاز در این کشور مشاهده شده که نیاز به بررسی و مطالعه بیشتر دارد.
 
همچنین در بخش ذخایر لیتیم و کانی‌های غیرفلزی نیز پتانسیل قابل توجهی دارد که در حال حاضر در حد ذخیره هستند و هنوز تبدیل به ثروت بالفعل نشده است.
 
شایان ذکر است نقشه‌های یک دویست و پنجاه هزارم افغانستان در گذشته توسط آلمان و آمریکا تهیه شده ولی نقشه‌های یکصدهزارم تهیه نشده که ایران می‌تواند در زمینه تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی پایه و کاربردی نیز به افغانستان کمک کند.
 
از سویی دیگر باید توجه داشت افغانستان یک کشور پر مخاطره زمین‌ شناختی در بخش زمین لرزه و زمین‌ لغزش است که توسعه همکاری‌های 2 کشور در بخش‌های زمین‌شناسی، باعث تقویت زیرساخت آن می‌شود.
 
شرکت نهادهای دولتی و خصوصی ایرانی در نشست
 
گفتنی است، در نشست این نشست کارشناسان میز افغانستان وزارت خارجه ایران، رئیس موسسه تبادل فرهنگی آلمان، اعضای شرکت ملی نفت ایران، شرکت‌های مهندسی مشاور، خانه معدن، دانشگاه‌ها، مدیران بخش خصوصی و جامعه مهندسان مشاور حضور خواهند داشت.
 
سرفصل‌های نشست نشست سه جانبه ایران، آلمان و افغانستان بررسی پتانسیل‌های معدنی افغانستان و اهمیت آنها در آموزش دانشگاهی، دروس زمین‌شناسی و مهندسی معدن، اهمیت دروس عملی در آموزش زمین‌شناسی و معدن، طرح‌های همکاری مشترک در زمینه علوم‌ زمین عنوان شده است.
 
GIZ و موسسه تبادلات فرهنگی آلمان DAD به اجرای طرحی به منظور ارتقای توان آموزشی دانشگاه‌های افغانستان در رشته زمین‌شناسی و معدن پرداخته است.
 
/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *