از ایران میخواهیم در عمان سد بسازد
خبرگزاری میزان - وزیر شوراهای منطقهای و منابع آب عمان در دیدار با وزیر نیروی ایران از شرکتهای ایرانی دعوت کرد تا همکاریهای خود را در زمینههای سد سازی و مدیریت منابع آب در کشور عمان گسترش دهند و گفت: به شرکتهاي ايراني براي حضور در عمان خوشامد ميگوئيم.
وی با بیان اینکه امروزه مسئله آب برای همه جوامع بشری و جهان یک مسئله اصلی است و برای ما که در منطقه خشک خاورمیانه واقع شدهایم از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: درسالهای گذشته با یک خشکسالی بیسابقه که 25 درصد متوسط کاهش بارش در 50 سال گذشته را به همراه داشته روبرو بودهایم.
وزیر نیرو افزایش 1.1 دهم سانتیگرادی دمای هوا را موجب افزایش تبخیر آبهای سطحی دانست و افزود: میزان آب تجدید پذیر کشور از 130 میلیارد مترمکعب در سال به حدود 110 میلیارد مترمکعب در سال کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه در همین مدت به دلیل افزایش جمعیت، توسعه کشاورزی و صنعت و آب شرب، میزان مصارف نیز افزایش یافته که در این راستا برای تأمین نیاز کشور برنامههای گسترده ای را اجرا کردهایم، گفت: در 30 سال گذشته بیش از 600 سد احداث شده که 158 سد در طبقه بندی بین المللی، جزو سدهای بزرگ شناخته میشوند و در مجموع ظرفیت این سدها بالغ بر 48 میلیارد متر مکعب است که بجز سدهایی که قبل از انقلاب احداث شده بود، مابقی توسط شرکتهای ایرانی احداث شده و در حال بهره برداری است.
چیتچیان با اشاره به اینکه نقش این سدها بجز استحصال و تأمین آب، تولید بیش از 11 هزار مگاوات انرژی از طریق نیروگاههای برق آبی در حال بهرهبرداری بوده است، افزود: هم اکنون ظرفیت تولید برق جمهوری اسلامی 74 هزار مگاوات است.
وی در خصوص توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی در بخش کشاورزی با بیان اینکه هم اکنون بالغ بر 8.5 میلیون هکتار باغات و زراعات آبی در کشور وجود دارد عنوان داشت: احداث چند صد کیلومتری شبکه و خطوط انتقال آب برای تأمین آب شرب شهرها و استقرار سامانههای آب شیرینکن در مجاورت دریای عمان و خلیج فارس از دیگر اقدامهای تأمین آب شهرهای کشور برای برون رفت از چالش کم آبی است.
وزیر نیرو با بیان اینکه هماکنون 42 درصد از جمعیت شهرهای ما تحت پوشش شبکههای فاضلاب هستند و این برنامه بهسرعت ادامه دارد، افزود: در برخی شهرها ناچار هستیم برای تصفیه آب از نیترات و نیتریت هزینه بالایی را بپردازیم که این موارد تماماً توسط شرکتهای ایرانی با بالاترین فناوری جهانی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه برای پاسخگویی نیاز کشور راهی جز مدیریت مصرف نیست که تلاشهای وسیع در این زمینه ادامه دارد بیان داشت: آماده هستیم تا تجربیات خود را در تمام زمینههای مورد نیاز دربخش آب در اختیار کشور پادشاهی عمان قرار دهیم و با استفاده از تبادل تجربیات و سطح توانمندی شرکتهای ایرانی، به افزایش سطح توسعه و رفاه دو کشور کمک کنیم.
چیتچیان با بیان اینکه اراده سیاسی دولت ایران بر این است تا حد و مرزی برای تبادل اطلاعات و تجربیات و همکاری با کشور عمان قائل نشویم بیان داشت: در سفرهای گذشته مقرر شد کمیته مشترکی در رابطه با همکاریهای آب بین دو کشور ایجاد شود تا زمینههای همکاری بین دو کشور مشخص شود که درصورت اعلام نیاز دولت عمان، شرکتهای ایرانی آمادگی دارند تا سطح همکاریهای خود را در بخش سد سازی و سایر موارد مورد نظر امور شهرداریها و منابع آب کشور عمان گسترش دهند.
وزیر شوراهای منطقه ای و منابع آب کشور پادشاهی عمان نیز با ابراز خرسندی از ایجاد زمینههای همکاری بیشتر با جمهوری اسلامی، با بیان اینکه بیشتر منابع آبی این کشور در مناطق ساحلی واقع شده که با پیشروی آب دریا با شوری و عدم کیفیت مواجه شده گفت: در سال 2016 با 312 میلیون متر مکعب آب در بخش زراعی مواجه خواهیم بود.
"احمدبن محمد الشحی" با بیان این مطلب که بیش از 60 درصد ذخایر آبی این کشور در پشت سدها تبخیر میشوند و طوفانهای سهمگین و بروز سیلابهای بزرگ ، "مسقط" پایتخت عمان را تهدید میکند، افزود: برای حفاظت از پایتخت نیازمند حضور شرکتهای سد ساز ایرانی هستیم و امیدواریم از تجربیات شرکتهای ایرانی در زمینههای آب و قانونگذاری آب برخوردار باشیم.
وی با اشاره به حضور شرکتهای ایرانی در بخشهای راه سازی، مشاوره و مهندسی که از خوشنامی نیز برخوردار هستند، از وزیر نیرو خواست تا شرکتهای ایرانی در زمینه سد سازی و منابع آب حضور گسترده تری در عمان داشته باشند و در ادامه افزود: از هم اکنون به شرکتهای ایرانی برای حضور در عمان خوشامد میگوییم؛ این شرکتها مطمئن باشند که کار در عمان سود آور است و بعد از شروع فعالیت ترغیب میشوند تا حضورشان را بیشتر کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *