صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاره‌ای که روز و شب در آن یکسان است!

۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۴۶۵۷۸
سیاره‌ای گازی و عظیم در فاصله ۳۵ سال نوری زمین کشف شد که در آن روز و شب تقریبا یکسان است.

- مهر به نقل از ایندپندنت نوشت: این سیاره خارج از منظومه شمسی که «کوکوناتس -۲ b» یا (Coconuts-۲ b) نام دارد، یک سیاره عظیم گازی است که حجم آن ۶ برابر مشتری است و دور یک ستاره کوتوله سرخ مدار می‌زند. فاصله این سیاره و ستاره کوتوله مذکور ۹ میلیارد کیلومتر است که ۶ هزار بار کمتر از فاصله بین زمین و خورشید (۱۵۱.۸۷ میلیون کیلومتر) به حساب می‌آید.

مدار بزرگ این سیاره و دمای اندک ستاره سرخ کوتوله به آن معنا است که روز در این سیاره تقریباً با شب یکسان است و ستاره مذکور به شکل یک نور درخشان قرمز دیده می‌شود.

ژوجیانگ ژانگ، یک فارغ التحصیل انستیتو ستاره شناسی دانشگاه هاوایی به طور غیرمنتظره «کوکوناتس ۲ b» و منظومه «کوکوناتس ۲» را طبقه بندی کرده است. سیاره «کوکوناتس ۲ b» نخستین بار در ۲۰۱۱ میلادی رصد شد. اما کارشناسان تصور می‌کردند این یک شیء آسمانی شناور باشد.

ژانگ در این باره می‌گوید: منظومه «کوکوناتس ۲» یک سیاره عظیم در فاصله‌ای طولانی از یک ستاره با دمایی اندک مدار می‌زند و با منظومه شمسی تفاوت بسیار زیادی است.

دمای سیاره کوکوناتس ۲ b حدود ۱۶۰ درجه سلیوس است و به دلیل بازده اندک انرژی آن فقط با استفاده از نور مادون قرمز قابل ردیابی است.


برچسب ها: نجوم سیاره

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *