رهبر انقلاب: امیدواریم دولت محترم به همراه همکارانشان بتوانند کارها را به نفع کشور و ملت انجام دهند و همه صاحب نظران و مردم کمک کنند تا کار به خوبی پیش برود.
تنفیذ حکم ریاست جمهوری آیتالله رئیسی/ رهبر انقلاب: دولت جدید مسیر عدالت و مبارزه با فساد را دنبال کند/ رئیسجمهور: ما از اصحاب «ما میتوانیم» هستیم + متن و تصویر حکم| تصاویر و فیلم مراسم
- مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران امروز با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ ارائه کرد و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیس جمهور منتخب و ایراد سخن توسط حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، رهبر انقلاب سخنرانی کردند.
رهبر انقلاب: یک توصیه دیگر به رئیسجمهور نگاه به ظرفیتهاست. این روزها هی از کمبودها و مشکلات گفته میشود؛ خب بله کمبودها زیاد است، مشکلات هم زیاد است؛ ظرفیتها زیادتر از مشکلات است. ظرفیتهای فراوانی در کشور وجود دارد. ما در بخش آب، در بخش نفت، در بخش معادن، در بازار گسترده داخلی، در مسئله همسایگان، در آمادگی حیرتآور جوانان، ظرفیتهای فوقالعادهای داریم؛ اینها ظرفیتهای ماست.
بدون تردید این ظرفیتها میتواند بر مشکلات غلبه کند به شرط اینکه این ظرفیتها درست شناخته بشود و به کارگرفته بشود و به آنها پرداخته بشود. تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیر لازم است و مطمئناً استفاده از این ظرفیت ها به کمبودهای کنونی غلبه خواهد کرد.
رهبر انقلاب: در شعارهای رئیسجمهور محترم، مسئله مردمی بودن و از مردم شنیدن در میان مردم بودن تکرار شده است. یک توصیه این است که این را از دست ندهید، این چیز بسیار مهمی است.
این را در واقعیت محقق کنند، به معنای واقعی کلمه با مردم در کنار مردم و در میان مردم باشند. مردم یعنی همه مردم. بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی.
البته حضور در میان مردم که سابقه این کار را هم ایشان دارند، نباید غافل کند افراد را از ارتباط با نخبگان. ارتباط با نخبگان هم در جای خود یک حرکت بسیار لازم و مفید است، تبادل نظر با نخبگان، استفاده از نظر نخبگان.
دولت باید مظهر وفاق باشد. بعضی از این تغایرهای موهومی که در بین مردم وجود دارد، اینها را بایستی با نگاه وفاق آمیز و نگاه ملاطفت به عموم مردم باید این توهمات را تضعیف کرد. بایستی از تأثیرگذاری آنها در حرکت جامعه جلوگیری کرد.
گفتوگوی صادقانه با مردم هم یکی از همین کارهایی است که به مردمی بودن دولت کمک میکند. حرف زدن با مردم از روی صداقت، با قطع نظر از پیرایه های سیاسی و اینها صادقانه با مردم حرف بزنند مشکلات را به مردم بگویند راه حلها را به مردم بگویند توقعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند.
رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاستجمهوری اسلامی فرمودند: معمولا در بسیاری از کشورها این جابجایی با کشمکش و اینها انجام میگیرد اینجا بحمدالله با آرامش با امنیت این جابجایی انجام میگیرد در دورههای مختلف، این دوره هم همین جور به فضل الهی؛ و هم نشانه عقلانیت و آرامش و طمأنینه عمومی حاکم بر کشور و مسئولین و مردم است و هم نشانه تنوع سیاسی است.
رهبر انقلاب: مراسم تنفیذ، نشانه عقلانیت و آرامش و طمأنینه حاکم بر کشور و مردم است
رئیس جمهور در مراسم تنفیذ با بیان اینکه انتخابات ۲۸ خرداد جلوهای از مردمسالاری دینی بود گفت: خورشید تابناک مردم سالاری دینی بیش از ۴۰ سال پیش در این سرزمین طلوع کرد. با هدایت امام بزرگوار و عظیمشانمان و با همت والای مردم و بزرگ و وظیفهشناس، مدل حکمرانی نوینی به عالم عرضه شد.
آیتالله رئیسی: انتخابات ۲۸ خرداد جلوهای از مردمسالاری دینی بود
رهبر انقلاب: بایستی از خداوند متعال تشکر کنیم که این توفیق را به ملت ایران عنایت کرد و توانستند یکبار دیگر این حرکت پرمعنای انتخابات را که نشانه مردمسالاری دینی است با موفقیت انجام بدهند. باید از مردم تشکر کنیم. باید به دولت دوازدهم و همکارانشان خسته نباشد بگیم و برای جناب آقای رئیسی و دولتشان و همکارانشان از خداوند متعال طلب توفیق و کمک و عنایت ویژه بکنیم.
رهبر انقلاب: این مراسم، مراسم تنفیذ، که متکی است به قانون اساسی و به رسمی که امام بزرگوار بنیانگذاری کردند در کشور ، در طول این چند دهه بارها تکرار شده است و مظهری است از جابجایی مسئولیت بسیار مهم قوه مجریه که در واقع مدیریت کشور است به شکل عقلانی و به شکل آرام و متین؛ این بسیار مهم است. معمولا در بسیاری از کشورها این جابجای با کشمکش و اینها انجام میگیرد اینجا بحمدالله با آرامش با امنیت این جابجایی انجام میگیرد در دورههای مختلف، این دوره هم همین جور به فضل الهی؛ و هم نشانه عقلانیت و آرامش و طمأنینه عمومی حاکم بر کشور و مسئولین و مردم است و هم نشانه تنوع سیاسی است.
وزیر کشور در مراسم تنفیذ آیتالله گزارشی از روند انتخابات ۱۴۰۰ ارائه کرد.
آیت الله رئیسی: در این ۴۰ سال هرجا که به رهنمودهای امام (ره) و رهبری توجه شد، حوزه پیشرفت، اقتدار و ارتقا بود و آنجا که به رهنمودهای امام (ره) و رهبری و سیاستهای مصوب نظام بی توجهی و کم توجهی شد، حوزه مشکلات، کاستیها و گله مندیهای مردم رود.
رئیسی: مدل حکمرانی نوینی به عالم عرضه شد که در آن، امر دین در کنار دنیا، امر علم در کنار اخلاق، عدالت در کنار پیشرفت و عزت در کنار دفاع است.
رئیسی: شرط ادب و احترام در مراسم تنفیذ از سوی مقام معظم رهبری این بود که من دست مبارک ایشان را می بوسیدم لکن به دلیل شرایط موجود این توفیق از من سلب شد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی رأی ملت ایران را در انتخاب حجّتالاسلام آقای سیّدابراهیم رئیسی در سیزدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری تنفیذ کردند.
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
و الحمد للّه ربّ العالمین و صلّی اللّه علی محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة اللّه فی الارضین.
خداوند علیم و قدیر را سپاس میگویم که با فضل و عنایت خود، ایران را بار دیگر در آزمون سیاسی و اجتماعی انتخابات سرافراز فرمود و ملّت عظیمالشّأن در شرایطی پیچیده و دشوار، با حضور پُرمعنا و عزّتآفرین خود، حاکمیّت رأی مردم بر ادارهی امور کشور را نمایان ساخت، و با انتخاب شخصیّتی مردمی و عالیقدر از تبار سیادت و علم، و مزیّن به پرهیزکاری و خردمندی، و دارای سوابق درخشان مدیریّت، عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزّت است نشان داد.
امروز میهن عزیزمان، تشنهی خدمت و آمادهی حرکت جهشی در همهی عرصهها، و نیازمند مدیریّتی باکفایت و جهادی و دانا و شجاع است که بتواند توانمندیهای آشکار و نهفتهی ملّت، بویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است، بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورَد؛ موانع را از سر راه تولید بردارد؛ سیاست تقویت پول ملّی را بِجِد دنبال کند، و قشرهای متوسّط و پایین جامعه را که سنگینیِ مشکلات اقتصادی بر دوش آنها است، توانمند سازد؛ مدیریّتی که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادّی و معنوی ملّت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایستهاش را شتاب بخشد.
اکنون با تشکّر از مردم عزیز و با پیروی از گزینش آنان، رأی به عالِم فرزانه و خستگیناپذیر و کارآزموده و مردمی، جناب حجّتالاسلام آقای سیّدابراهیم رئیسی را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم، و از خداوند متعال توفیق و سربلندی ایشان و همکارانشان را مسئلت مینمایم و یادآوری میکنم که رأی ملّت و تنفیذ اینجانب تا هنگامی است که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب ادامه داشته باشد، که به فضل الهی چنین خواهد بود؛ انشاءاللّه.
والسّلام علی عباداللّه الصّالحین
سیّدعلی خامنهای
۱۲ مرداد ۱۴۰۰
حمانی فضلی: آنچه انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را از انتخابات های قبلی متمایز می کند، تحریم ها و جنگ اقتصادی و فشار حداکثری دشمن، فضاسازی کم سابقه معاندین، شرایط کرونا و مشکلات معیشتی و همین طور برگزاری 4 انتخابات به صورت همزمان بود.
بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی امضای حکم ریاست جمهوری پس از انتخابات مردم از جمله وظایف و اختیارات رهبری است و طبق قانون انتخابات دوره ریاست جمهوری در ایران چهار سال است و از تاریخ تنفیذ اعتبارنامه به وسیله مقام رهبری آغاز میشود.
این مراسم با رعایت دستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی در حال برگزاری و به صورت زنده و مستقیم از شبکههای صدا و سیما، سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی در حال پخش است.
در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ ارائه میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیس جمهور منتخب و ایراد سخن توسط حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.