مسابقات روز دوازدهم بازیهای المپیک توکیو از ساعت ۶:۳۰ بامداد با رقابتهای کشتی فرنگی برای کاروان کشورمان آغاز شد که محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم به مصاف حریفانش رفته است.
در وزنهبرداری نیز علی هاشمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم مردان روی تخته رفت که موفق به کسب مدالی نشد و اوت کرد.
علی هاشمی پس از اوت کردن در المپیک درباره این رقابتها گفت: رقابت یک ضرب خوب بود و ما طبق برنامه جلو رفتیم،فقط خواستیم فاصله را با حریفان حفظ کنیم و همین راه را ادامه بدهیم.در حرکت دو ضرب هم استراتژیمان این بود که هر چیزی که به مدال رکورد رقبا نزدیک می شود را انجام بدهیم. اساس را بخواهید کمی سرگیجه داشتم.وزنه که روی سینه ام بود نمی دانستم دارم چه کار می کنم!در حرکت آخر عضله چهار سر م کش آمد.تمام زورم را زدم اما نشد.
هاشمی در پاسخ به این سوال که انتخاب وزنهها برایش سنگین نبود و آیا نمی شد با وزنه های پایین تر شروع کرد تا در جدول باقی بماند گفت:در المپیک ریو هفتم شدم. اگر با ۲۲۲ شروع می کردم و باز هفتم می شدم چطور؟اینجا اگر همین وزنه ۲۲۶ را مهار کرده بودم مدال بود. اگر وزنه پایین تر انتخاب می کردم شاید بدنم سرد می شد.
به نظر خودم شرایط بدن با من یار نبود.
از هاشمی سوال کردیم که آیا دیر اضافه شدن شما به کاروان المپیک یکی از دلایل این ناکامی بود؟که او این واکنش را نشان داد:بیست روز قبل از المپیک تاندون پایم کش آمده بود.عضله ام پاره شده بود و اصلا به دلیل همین مصدومیت به مسابقات آسیایی نرفتم.از ۲۳ فروردین همه چیز تازه برای من شروع شد. من برای المپیک فقط سه ماه تمرین کردم و اگر سه هفته بیشتر تمرین می کردم اوضاع فرق می کرد.فکر می کنم قسمت من این است که در المپیک مدال نگیرم.
هاشمی با بیان اینکه احتمالا این آخرین المپیکش در دوران حرفهای وزنه برداری بود در پایان گفت:من هنوز المپیک ریو را که در آن هفتم شدم را هضم نکرده ام.حالا اینجا را نمی دانم چه کار کنم.گفتم شاید قسمتم نیست.احتمالا این آخرین المپیکی بود که در آن شرکت می کردم.شرایط سهمیه گرفتن در وزنه برداری خیلی سخت شده است.پشت سر هم مسابقه داشتیم و من در همین انتخابی ها مصدوم شدم.اگر قرار باشد باور کنید اگر اوضاع به همین طریق باشد حتی کیانوش و سهراب و خود بهداد هم اگر باشند در مسابقات شرکت نمی کنند.من تشکر می کنم از مربی ام،کادر فنی و عوامل فدراسیون.من اگر یک دستم را ببرند اشکم در نمی آید اما اینجا حالم خیلی بد است.
علی هاشمی نخستین نماینده وزنه برداری کشورمان در المپیک توکیو در وزن ۱۰۹ کیلوگرم به مصاف حریفان خود رفت و در رده پنجم یک ضرب قرار گرفت. هاشمی در حرکت اول یک ضرب ۱۷۷، حرکت دوم ۱۸۱ و حرکت سوم ۱۸۴ کیلوگرم را مهار کرد.
هاشمی در دو حرکت اول و دوم دو ضرب وزنه ۲۲۶ کیلوگرم را انتخاب کرد که در مهار آنها ناموفق بود. او در حرکت سوم ۲۲۸ کیلوگرم را انتخاب کرد که نتوانست مهار کند و بدین ترتیب اوت کرد.
رقابتهای اوزان ۷۷ و ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی المپیک توکیو روزهای ۱۱ و ۱۲ مردادماه برگزار شد که نتایج کشتی گیران کشورمان به شرح زیر است:
در وزن ۷۷ کیلوگرم محمدعلی گرایی در دور نخست با نتیجه ۷ بر ۳ یوسوانیس پنا فلورس از کوبا را مغلوب کرد. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی در یک کشتی زیبا با نتیجه ۵ بر ۵ از سد بوزو استارسویچ از کرواسی گذشت و راهی مرحله نیمه نهاییی شد. گرایی در این مرحله در یک کشتی نزدیک و با نتیجه ۶ بر ۵ مغلوب تاماس لورینچ قهرمان جهان و دارنده مدال نقره المپیک از مجارستان شد و به دیدار رده بندی رفت. وی در این دیدار با نتیجه ۱۳ بر ۳ مغلوب شوهی یابیکو از ژاپن شد و به عنوان پنجم رسید.
در وزن ۹۷ کیلوگرم محمدهادی ساروی در دور اول به مصاف آدم بودجملین از الجزایر با نتیجه ۹ بر صفر به پیروزی رسید. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۶ بر صفر کریل میلوف از بلغارستان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل آرتور الکسانیان قهرمان جهان و المپیک از ارمنستان با نتیجه ۴ بر ۱ مغلوب شد و به دیدار رده بندی رفت. وی در این دیدار مقابل آروی ساوولاینن از فنلاند در یک کشتی زیبا با نتیجه ۹ بر ۲ به پیروزی رسید و به مدال برنز دست یافت.
رده بندی انفرادی این دو وزن به شرح زیر است:
۷۷ کیلوگرم: ۱- تاماش لورینچ (مجارستان) ۲- آکژول محموداف (قرقیزستان) ۳- شوهی یابیکو (ژاپن) و رفیق حسین اف (آذربایجان) ۵- محمدعلی گرایی (ایران) و کاراپت چالیان (ارمنستان)
۹۷ کیلوگرم: ۱- موسی اولویف (روسیه) ۲- آرتور الکسانیان (ارمنستان) ۳- محمدهادی ساروی (ایران) و تادیوز میچالیک (لهستان) ۵- آروی ساوولاینن (فنلاند) و الکس زوکه (مجارستان)
محمدهادی ساروی موفق شد در وزن ۹۷ کیلوگرم با غلبه بر کشتیگیر فنلاندی به مدال برنز دست یابد تا اولین مدال برنز کاروان ایران بدست آید. کاروان ایران که پیش از این توسط جواد فروغی به مدال طلا رسیده بود، با این برنز از رتبه ۵۳ به رتبه چهل و هشتم صعود کرد.
تا این لحظه کاروان ایران با یک مدال طلا و یک برنز در کنار کشورهای بلاروس، استونی، فیجی، ازبکستان در رتبه چهل و هشت قرار دارد.
محمدهادی ساروی پس از کسب مدال برنز المپیک توکیو در رقابتهای کشتی فرنگی اظهار داشت: مسابقه خوبی بود و توانستم خداراشکر مدال برنز بگیرم هر چند که من برای کسب مدال طلا به این مسابقات آمده بودم.
وی تاکید کرد: دوست داشتم دست پر به ایران برگردم، تشکر میکنم از همه مردم کشورم که در این شرایط سخت من را دعا کردن و امیدوارم با این مدال برنز دل مردم کشورم را شاد کرده باشم.
در وزن ٩٧ کیلوگرم محمدهادی ساروی در دور اول با نتیجه ٩ بر صفر آدم بودجملین از الجزایر را شکست داد. وی در دور بعد نیز با نتیجه ۶ بر صفر از سد کریل میلوف از بلغارستان گذشت و راهی نیمهنهایی شد. وی برای حضور در فینال به مصاف آرتور الکسانیان، دارنده ۵ مدال طلای جهان و المپیک از ارمنستان رفت که با نتیجه چهار بر یک مغلوب شد و شانس کسب مدال طلا را از دست داد.
ساروی در رده بندی مقابل ساوولانیان از فنلاند ایستاد و در نهایت با نتیجه ۹ بر ۲ خریفش را شکست داد تا به مدال برنز المپیک دست پیدا کند.
پیش از این محمدعلی گرایی در ۷۷ و میرزازاده در ۱۳۰ کیلو به عنوان پنجمی رسیده بودند و نجاتی نیز در وزن ۶۰ کیلو از دور مسابقات کنار رفت.
محمدرضا گرایی در ۶۷ کیلو نیز راهی فینال شده است.
مسابقات کشتی فرنگی بازیهای المپیک در سالن ماکوهاری در حال پیگیری است که توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک تماشاگر ویژه این رقابتهاست. وی در کنار نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی، رقابتهای روز سوم کشتی فرنگی را دنبال میکند.
محمدرضا گرایی پس از صعود به فینال مسابقات کشتی فرنگی اظهار داشت: کشتی مدنظر خودم را گرفتم. در مسابقات امیدهای جهان با این کشتیگیر گرجی مسابقه داده بودم و شناخت خوبی از وی داشتم. کشتیگیر گرجی فنی و قدرتمند بود و صبح قهرمان المپیک از کوبا را شکست داده بود.
وی افزود: از ایران با برنامه کار کرده بودم و خداراشکر با کشتی حساب شده برنده شدم. المپیک است و قرعه برای من معنایی ندارد، هدفم کسب مدال طلاست و فردا به دنبال این هستم با کشتی حساب شده و کسب مدال طلا دل مردم را شاد کنم. سه کیلو وزن کم کردن برای من مشکلی ندارد و فردا با آمادگی به مصاف حریف خود در فینال خواهم رفت.
رضا صالحی امیری به همراه نصرالله سجادی، پیمان فخری معاون کاروان، رغبتی و فرخی اعضای کادر سرپرستی پیش از برگزاری دیدارهای رده بندی اوزان ۷۷ و ۹۷ کیلو گرم با حضور در سالن گرم مسابقات کشتی بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو با ملیپوشان و کادر فنی تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان دیدار و برای آنها آرزوی موفقیت کردند.
احسان حدادی و حسن تفتیان دو دونده کشورمان به همراه مسئولین فدراسیون دوومیدانی لحظاتی پیش در میان استقبال مسئولین ورزش کشور و فدراسیون دومیدانی وارد فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) شدند.
تاکنون ورزشکاران رشتههای تیراندازی، شمشیر بازی،قایقرانی،تیروکمان،تکواندو،تنیس روی میز،بوکس،بسکتبال،شنا، بدمینتون ، دوچرخه سواری و دوومیدانی در میان استقبال مسئولان کمیته ملی المپیک، فدراسیونها و خانواده هایشان به کشور بازگشتهاند.
مراسم قرعه کشی اوزان 57 و 86 کیلوگرم رقابت های کشتی آزاد المپیک برگزار شد و نمایندگان کشورمان حریفان خود را شناختند.
در وزن 57 کیلوگرم رضا اطری در دور نخست به مصاف سلیمان آتلی از ترکیه می رود و در صورت پیروزی بر این حریف در دور بعد با برنده کشتی میان آرسن هاروتونیان از ارمنستان و بخبایار اردنبات از مغولستان کشتی می گیرد. زائور اوگویف قهرمان جهان از روسیه در گروه اطری حضور دارد. در این وزن 16 نفر حضور دارند.
در وزن 86 کیلوگرم حسن یزدانی در دور نخست با جاورایل شاپیف از ازبکستان کشتی می گیرد و در صورت پیروزی بر این حریف در دور دوم به مصاف برنده کشتی میان استفان ریچموت از سوئیس و فاتح بنفردجلا از الجزایر می رود. آرتور نایفونوف از روسیه در گروه یزدانی حضور دارد. دیوید تیلور آمریکایی در آن سوی جدول کشتی می گیرد و تا دیدار فینال با یزدانی روبرو نخواهد شد. در این وزن 16 نفر حضور دارند.
رسول جزینی مربی تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در خصوص عملکرد رضا گرایی و صعودش به نیمه نهایی گفت: دیدار مقابل حریف آلمانی همراه بود با ناداوری مشهود که خوشبختانه رضا توانست با شایستگی و قابلیت های خود این مسابقه را به نفع خود تمام کند.
وی ادامه داد: در داوریهای روز گذشته هم بارها این موضوع را دیدیم که مانع از رسیدن ملی پوشان مان به حقشان شد اما گرایی بدون توجه به وضعیت داوری کار را مقابل این قهرمان عنوان دار جهان یکسره کرد.
جزینی عملکرد گرایی را رضایت بخش عنوان کرد و گفت: حریف نیمه نهایی رضا حریفی قدرتمند است که سعی می کنیم در فرصت باقیمانده تا دیدار ذهنش را آماده این دیدار سنگین کنیم.
وی در پایان گفت: انشالله در رقابتهای عصر علی گرایی و ساروی بتوانند با کسب دو برنز این تیم جوان را که در آینده حرفهای زیادی برای گفتن دارد به موفقیتی نسبی برسانند و دل مردم را شاد کنند.
غلامرضا محمدی، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد گفت: شرایط بچهها خیلی خوب است. امروز یک جلسه تمرین داشتیم. تا لحظاتی دیگر به مراسم قرعهکشی میرویم. آماده حضور در مسابقات هستیم.
وی تاکید کرد: قرعه حسن یزدانی و رضا اطری برای فردا مشخص خواهد شد و امیدوارم آن چیزی که در توان دارند از خود نشان دهند.
محمدی گفت: بچهها خوب زحمت کشیدند و امیدوارم نتیجه خوبی کسب کنند. ما مهیای حضور در المپیک هستیم و امیدوارم بچهها جنگنده در تشک حاضر شوند.
مهدی علینژاد، معاون قهرمانی وزارت ورزش، کیکاووس سعیدی، دبیر کل کمیته ملی المپیک بههمراه افتخاری و رحیمی اعضای هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک صبح امروز و همزمان با آغاز رقابتهای کشتی وزن ۶۷ کیلوگرم بازیهای المپیک ۲۰۲۰ در سالن موکاهاری توکیو و برای تشویق گرایی نماینده کشورمان در این وزن حضور یافتند.
گفتنی است، گرایی پس از استراحت در دور اول در دور دوم حریفی از کلمبیا را از پیش رو برداشت و سپس با غلبه بر حریف نامدار آلمانی گام به نیمهنهایی گذاشت.
در وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی فرنگی محمدرضا گرایی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه ٨ بر صفر مقابل هورتا از کلمبیا به پیروزی رسید.
وی در دور سوم با نتیجه ۵ بر ۵ از سد فرانک استابلر قهرمان جهان از آلمان گذشت و گام به نیمهنهایی گذاشت. گرایی در این مرحله با نتیجه ۶ بر یک از سد راماز زویدزه از گرجستان گذشت تا با حضور در فینال اولین مدال کشتی ایران قطعی شود.
در گروه گرایی اسماعیل بوررو قهرمان جهان و المپیک از کوبا نیز حضور داشت که در دور اول در کمال شگفتی مغلوب نماینده گرجستان شد تا اتفاقی بزرگ رقم خورده باشد.
پیروزی گرایی مقابل حریف آلمانی را در زیر مشاهده نمایید:
در قایقرانی نیز علی آقامیرزایی در مرحله گروهی کایاک ١٠٠٠ متر مردان به میدان رفت. وی در نهایت با ثبت زمان ۳:۴۸:۶ پنجم شد و از راهیابی مستقیم به مرحله نیمهنهایی مسابقات بازماند. آقامیرزایی در گروه اول مسابقات با ثبت زمان ۳:۵۲:۸ در جایگاه چهارم ایستاد و شانس مجدد خود را برای رسیدن به مرحله نیمهنهایی از دست داد تا از بازیهای المپیک خداحافظی کند.
در وزن ٧٧ کیلوگرم کشتی فرنگی محمدعلی گرایی در دور نخست با نتیجه ٧ بر ٣ یوسوانیس پنا فلورس از کوبا را شکست داد. وی در دور بعد هم با نتیجه ۵ بر ۵ بوزو استارسوویچ از کرواسی را شکست داد و گام به نیمهنهایی گذاشت. گرایی برای حضور در فینال به مصاف تاماش لورینچ، قهرمان جهان و نایب قهرمان المپیک از مجارستان رفت که با شکست ۶ بر ۵ از صعود به فینال المپیک باز ماند. وی عصر فردا برای کسب مدال برنز در دیدار ردهبندی به میدان خواهد رفت. در این وزن ١۶ نفر حضور دارند.
امین میرزازاده در ۱۳۰ کیلوگرم نماینده کشورمان بود. وی در دور اول مقابل مین سئوک کیم از کره جنوبی پیروز شد، اما در مبارزه با میجان لوپز از کوبا شکست خورد تا به شانس مجدد برود. میرزازاده امروز مقابل آلن الکسیوس سیوراریو از رومانی پیروز شد، اما در دیدار ردهبندی مقابل رضا کایالپ باخت و با عنوان پنجمی به کار خود پایان داد.
روز یازدهم رقابت های المپیک در حالی پیگیری شد که ورزشکاران ایران نتوانستند مدال و عنوانی را کسب کنند.
نمایندگان ایران در دهمین روز بازیها در رشته های کشتی، قایقرانی و تیراندازی به میدان رفتند که مدالی به ورزشکاران کشورمان نرسید.
ایران با تک مدال طلای تیراندازی، در جایگاه پنجاه و یکم مشترک جدول توزیع مدالهای المپیک توکیو قرار دارد.
در این روز چین با 62 مدال (29 طلا، 17 نقره و 16برنز) همچنان صدرنشین است و باز هم اختلاف خود را با سایر تیم ها از جمله آمریکا و ژاپن افزایش داده است.
آمریکا با 64 مدال ( 22 طلا، 25 نقره و 17 برنز) در جایگاه دوم حضور دارد و ژاپن میزبان مسابقات با 33 نشان ( 17 طلا، 6 نقره و 10 برنز) و نزول یک پله ای سوم شد.
استرالیا جایگاه خود در رده چهارم را تداوم بخشید و با 14 طلا، 4 نقره و 15 برنز در این مکان قرار دارد.
روسیه زیر پرچم کمیته ملی المپیک این کشور هم با 12 طلا، 21 نقره و 17 برنز در مجموع 50 مدال بدست آورده است و در جایگاه پنجم ایستاده است.
کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، کره جنوبی و هلند در جایگاه های ششم تا دهم قرار دارند.
در المپیک توکیو یکهزار و ۵۸ مدال طلا، نقره و برنز توزیع میشود که از بین مجموع مدال ها ۳۳۹ مدال طلا، ۳۳۹ نقره و ۳۸۰ برنز است. تاکنون در بین جایگاه مدالی زنان چین با (١٤ طلا، ۵ نقره و ۶ برنز) اول است و استراليا با ١٠ طلا، يك نقره و ٦ برنز جاي امريكا نشست و آمریکا (با ۹ طلا، ۱٦ نقره و ١٠ برنز) از جايگاه دوم به سوم نزول كرد.
در بین جایگاه مدالی مردان، امریکا با (١١ طلا، ۴ نقره و ۴ برنز) يك پله صعود كرد و دوم شد و ژاپن با (٨ مدال طلا، ٣ نقره و ٣ برنز) جايگاه سوم جدول را در اختیار دارند.
ایران در المپیک ریو ۲۰۱۶ با کسب سه طلا و یک نقره و چهار برنز در وزنهبرداری، تکواندو، کشتی در جایگاه بیست و پنجم ایستاد.