صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روحانی: ایران باید توسعه یافته و به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شود

۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۱:۵۰
کد خبر: ۷۴۶۲۰۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس جمهور گفت: در طول هشت سال گذشته اختلاف سلیقه داشتیم، اما هر دو جناح به آینده امیدوار و با وجود فرازونشیب‌های فراوان همه متفق بودند که کشور باید توسعه یافته و به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شود و راه اصلی رسیدن به این هدف تعامل سازنده با جهان، منطقه و دوستان‌مان است.

- حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» ظهر امروز در نشست با مدیران ارشد دولت تدبیر و امید که در  سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: با اشاره به وضعیت کشور در روز‌های آغازین پس از انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و آغاز فعالیت دولت یازدهم گفت: در آن روز‌ها امید در سراسر ایران موج می‌زد و تدبیر دولت در سایه آن جاری بود. تدبیر در سایه امید آسان‌تر از تدبیر در فشار سایه جنگ و سختی‌ها است.

رئیس جمهور بیان داشت: آ‌ن روز روزِ امید مردم بود که آثار آن را می‌شد در انتظارات مردم مشاهده کرد. این آثار هم در داخل ایران و هم در افکار عمومی جهانیان قابل مشاهده بود و در همان امیدواری بود که کار‌های عظیم و بزرگ به ثمر نشست.

وی اظهار داشت: در اولین حضورم در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کردم منطقه ما با یک فاجعه بزرگ، خشونت و تروریسم عظیم مواجه است و قطعنامه جهان عاری از خشونت و افراط‌گری را پیشنهاد کردم که مخالفت چند کشور محدود با آن نیز بی‌اثر ماند. این قطعنامه به اتفاق آراء به تصویب رسید و نشانه‌ای از نگاه امیدوارانه جهانیان به رویکرد دولت جدید ایران در منطقه بود.

روحانی با بیان اینکه در روز‌های آغازین دولت یازدهم بدون اینکه دولت هنوز اقدام خاصی انجام داده باشد قیمت ارز شروع به پایین آمدن کرد، اظهار داشت: وقتی گفتیم در ۱۰۰ روز اول گام‌های مهمی برای حل مشکلات برمی‌داریم برخی‌ها خودشان را به راهی دیگر زدند که گویا نمی‌دانند معنای این حرف چیست و برخی هم گفتند که در ۱۰۰ روز چه کاری می‌شود انجام داد؟

رئیس جمهور تصریح کرد: اولین مصوبه دولت یازدهم احیای دریاچه ارومیه بود که در مجموع ۱۹ تصمیم برای آن اتخاذ شد و بلافاصله پس از آن اولین لایحه دولت را برای رفع موانع تولید با قید دوفوریت به مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم.

روحانی با بیان اینکه دغدغه‌های دولت تدبیر و امید از نخستین روز‌های فعالیت خود محیط زیست و رفع موانع از پیش روی فعالیت‌های اقتصادی بود خاطرنشان کرد: در همان ۱۰۰ روز نخست و حتی پیش از پایان ۱۰۰ روز، اولین نتیجه تعامل سازنده با جهان را در حصول توافق با قدرت‌های بزرگ شاهد بودیم.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه دیروز آخرین جمله علی‌برکت‌الله را در افتتاح طرح‌های عمرانی ملی بیان کردم که این جمله برگرفته از توصیه جبرئیل به پیامبر اسلام (ص) در سفر معراج بود، گفت: دیروز آخرین برکت‌الله را برای افتتاح ساختمان مرکز همایش‌های بین المللی اصفهان به کار بردم که به گفته شهردار این شهر بر مبنای تعامل سازنده و برای اجتماع مقامات بین‌المللی در مسیر تعامل سازنده ساخته شده است.

روحانی با بیان اینکه امروز نیز همانند سال ۹۲ اعتدال و تعامل سازنده در داخل و خارج را راه حل رفع مشکلات و نجات ایران می‌دانم، اضافه کرد: با افراطی‌گری و چنگ انداختن روی صورت هم و هتاکی نمی‌توانیم پیشرفت کنیم باید به این نتیجه برسیم که دوران افراطی گری به پایان رسیده و این راه اعتدال است که هیچ‌گاه به پایان نمی‌رسد.

رئیس جمهور اظهار داشت: در طول هشت سال گذشته اختلاف سلیقه داشتیم، اما هر دو جناح به آینده امیدوار بودند و با وجود فرازونشیب‌های فراوان همه متفق بودند که کشور باید توسعه یافته و به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شود و راه اصلی رسیدن به این هدف تعامل سازنده با جهان، منطقه و دوستان‌مان است.

 روحانی با بیان اینکه برداشتن هفت قطعنامه خطرناک علیه ملت ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد کار آسانی نبود، تصریح کرد: همه کسانی که در عرصه مذاکرات هسته‌ای حضور داشتند از ابتدا می‌دانستند که این کار آسانی نیست و روز‌هایی بود که همه دوستان ما از ادامه دادن مسیر خسته و مایوس می‌شدند، اما بنده همواره نسبت به موفقیت مسیر تعامل سازنده و مذاکره بر اساس آن اطمینان داشتم و بالاخره نیز این مسیر به ثمر نشست و قطعنامه ۲۲۳۱ خط بطلانی بر هفت قطعنامه خطرناک علیه ملت ایران کشید.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کمتر کسی بود که باور کند امکان برداشتن این قطعنامه‌ها وجود دارد، اما اراده ملت ایران و تلاش و تدبیر در سایه امید به نتیجه رسید و مذاکرات تحت هدایت مقام معظم رهبری و به پشتوانه حضور و حمایت مردم به ثمر رسید. در همان ایام وزیر خارجه آمریکا در میانه مذاکرات گفته بود که ما شاهد استقبال مردم اصفهان از دولت و رئیس جمهور ایران بودیم و این نشانه قدرت این دولت و مردم است و آن استقبال تاریخی در آن مقطع دنیا را تکان داد و البته حمایت همه مردم ایران بود که به دولت در میدان مذاکره قدرت می‌بخشید.

 روحانی با اشاره به این موضوع که ممکن است کسانی بگویند دولت در مسیر تعامل سازنده به موفقیت صددرصدی نرسیده است، گفت: در مذاکره و تعامل هر دو طرف به دنبال رسیدن به موفقیت صددرصدی هستند، اما طبیعی است که هیچ‌یک به این هدف نخواهند رسید.

رئیس جمهور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در ابتدای دولت دوازدهم بر «تعامل گسترده و سازنده با جهان» تصریح کرد: درست است که مذاکره کردن سخت است و مذاکره نکردن و ایستادن در بیرون گود آسان، اما راهی جز مذاکره و تعامل نداریم و دولت تدبیر و امید در همان ماه‌های نخست فعالیت خود با تکیه بر توانِ مذاکره کنندگان خود و با هدایت‌های مقام معظم رهبری کاری عظیم و بزرگ انجام داد.

روحانی با بیان اینکه کسانی را که می‌پرسند خاصیت برجام چه بود، به نتایج برجام واگذار می‌کنیم، گفت: می‌گویند هواپیما‌هایی که دولت مدعی است پس از برجام خریداری کرده کاغذی بودند؟! می‌توانید از مسافرانی که این هواپیما‌ها را سوار شدند بپرسید که این هواپیما‌ها کاغذی بودند یا واقعی؟ میلیارد‌ها دلار سرمایه پس از برجام وارد کشور شد و حرکتی عظیم و بزرگ شکل گرفت که نتیجه آن به پایان رسیدن فاز‌های پارس جنوبی، گسترش معادن، احداث خطوط ریلی و بزرگراهی در سراسر کشور، رونق بنادر، ساخت سد‌ها و ساخت و توسعه نیروگاه‌ها و هزاران اقدام دیگر در مسیر توسعه ایران بود.

رئیس جمهوری با بیان اینکه گسترش پهن‌باند در سراسر کشور نیز یکی از دستاورد‌هایی بود که در نتیجه گشایش حاصل از برجام ایجاد شد، اضافه کرد: اگر همچنان در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی می‌ماندیم این دستاورد‌ها بسیار سخت‌تر به دست می‌آمد، اما در نتیجه آن گشایش دیروز توانستیم احداث بیست و هفتمین سکوی دریایی در میدان عظیم پارس جنوبی را جشن بگیریم در غیر اینصورت همه این طرح‌ها نیمه کاره مانده بود و همچنان خاک می‌خورد.

روحانی اظهار داشت: این حرف من نیست که بگویم پس از برجام شاهد یک پیشرفت بزرگ در کشور بودیم بلکه آمار رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصدی در سال ۹۵ نرخ تورم تک رقمی برای چند سال، ایجاد ۷۹۰ هزار فرصت شغلی و مثبت شدن تراز تجارت غیرنفتی پس از ۶۰ سال گواه آن است که پس از برجام در اقتصاد کشور چه گذشت.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه طبیعی است تفاهم و توافق با هیچ کشوری چه دوست و چه دشمن نمی‌تواند دائمی باشد، تصریح کرد: خداوند خطاب به پیامبر خود می‌گوید که تو هر پیمانی که با کفار بستی از سوی آنان نقض شد، اما مساله مهم این است که ببینیم در زمانی که پیمانی را منعقد کردیم بهترین کاری که می‌توانستیم انجام دهیم کدام بود؟

 

 

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *