صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عوارض دراز مدت کرونا؛ از تنگی نفس تا بدن درد

۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۴۶۱۱۹
بسیاری از افراد پس از منفی شدن تست کرونا، روند بهبودی را به سختی طی می‌کنند. برخی عوارض مدت‌ها با بهبودیافتگان همراه است و در بلند مدت بهبود می‌یابد.
_ ایسنا نوشت: از درگیر شدن ریه گرفته تا احساس خستگی دائمی، بسیاری از افراد جوان و سالم نیز مدت‌ها پس از منفی شدن تست کرونا، روند بهبودی را به سختی طی می‌کنند.
 
به غیر از خطر ابتلا به کووید طولانی که متخصصان را سر در گم کرده، مطالعات و تحقیقات بالینی ثابت کرده است علائم خاصی از این بیماری وجود دارد که بر طرف شدن آن‌ها ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد:
 
روزنامه "تایمزآو ایندیا" در گزارشی به برخی علائم این بیماری که ممکن است تا طولانی مدت ادامه داشته باشند، اشاره کرده که به شرح زیر است:

تنگی نفس

در بیمارانی که عوارض تنفسی مرتبط با بیماری کووید-۱۹ را تجربه کرده اند، مشکل در تنفس عارضه شایعی است. با این حال، در بسیاری از موارد این علامت می‌تواند نشانه‌ای باشد که بیماری طی یک بازه زمانی طولانی برطرف شده و اغلب باعث می‌شود بدن به دستگاه تنفس مصنوعی متکی شود. این علامت در بین بیمارانی که به دلیل ابتلا به نوع دلتا سطح بالایی از درگیری ریه را دارند، صرف نظر از سن بیمار، شایع است.

احساس خستگی

احساس خستگی مفرط می‌تواند یکی از اولین علائم بیماری کووید-۱۹ و به طور خاص نوع دلتای کرونا باشد. این علامت از بیماری نیز در مدت زمان طولانی بر طرف می‌شود. برخی از بیماران هفته‌ها پس از بهبودی همچنان احساس خستگی دارند، در حالیکه برخی از آنان ممکن است ماه‌ها تحت تاثیر این علامت از بیماری باشند. نه تنها بدن در واکنش به ویروس، آنتی بادی تولید می‌کند و باعث خستگی می‌شود، بلکه سیستم ایمنی بدن می‌تواند سیتوکین تولید کند که ممکن است منجر به علائم شدید مانند احساس خستگی طولانی شود.
 
به یاد داشته باشید که احساس خستگی گرچه در بیماری‌های ویروسی شایع است، مقابله با خستگی و ضعف ناشی از بیماری کووید-۱۹ یکی از علائمی است که نیاز به استراحت دارد. مصرف مواد غذایی سالم، حفظ آب بدن و صبر کردن برای بازگشت روند عادی زندگی از فاکتور‌های مهم برای مقابله با این علامت از بیماری است.

تغییر در صدا و طولانی شدن احساس التهاب مزمن در گلو

بسیاری از افرادی که دچار نوع شدید بیماری کووید-۱۹ هستند و از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی رنج می‌برند ممکن است پس از بهبودی، صدای آنان دچار تغییراتی شود. این تغییر همراه با سرفه‌های طولانی مدت، التهاب مداوم و گرفتگی صدا، نشانه التهاب گسترده است و مدتی طول می‌کشد تا برطرف شود.

فیبروز ریه و درگیری شدید آن

فیبروز ریه که می‌تواند پس از ابتلا به کووید-۱۹ ایجاد شود، یکی از جدیدترین علائم آزاردهنده این بیماری است. با گسترش موج دلتای کرونا، درگیری شدید ریه به یکی از علامت‌های جدی عفونت تبدیل شده و اغلب می‌تواند آسیب دائمی ایجاد کند. بسته به شدت عفونت و عوارض آن، گاهی اوقات بهبودی عارضه تنفسی مانند فیبروز ریه ممکن است مدت زیادی طول بکشد.

بدن درد

درد عضلانی همراه با بیماری کووید-۱۹ می‌تواند بدن را کاملا ناتوان سازد و طبق شواهد موجود ممکن است درمان آن در طولانی مدت اتفاق افتد. التهاب ناشی از تولید سیتوکین‌ها می‌تواند منجر به درد حتی پس از مبارزه با عفونت شود. یکی از بهترین توصیه‌ها برای تسریع بهبودی، استراحت و مصرف دارو‌های تجویزی است.

برچسب ها: کرونا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *