صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دولت باید حقوق ایامی را که برق قطع می‌شود و کارگر بیکار می‌ماند را پرداخت می‌کرد

۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹:۱۲
کد خبر: ۷۴۵۶۰۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
دبیر شورای راهبردی اشتغال و تامین اجتماعی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: دولت باید حقوق ایامی را که برق قطع می‌شود و کارگر بیکار می‌ماند را پرداخت می‌کرد تا تحمیل بر قیمت کالا نشود.
مرادخان مرادپور در گفت‌وگو بامیزان، در خصوص تأثیر قطع برق بر تولید و اشتغال در کشور گفت: ما در سال‌های اخیر به‌خصوص در دولت دوازدهم همواره با تأکید مقام معظم رهبری برای حمایت و افزایش تولید و سوق دادن سرمایه‌ها به‌سوی سرمایه‌گذاری مولد در کشور مواجه بودیم که بی‌دلیل هم نبوده است.
 
وی افزود: تنها راه برون‌رفت ما از این وضعیت وخیم اقتصادی افزایش تولید سرانه در کشور است؛ نه افزایش سرمایه و ثروت، این افزایش به معنای توسعه نیست بلکه ما نیاز به توسعه اقتصادی داریم.
 
مراد پور ادامه داد: به‌عنوان مثال درآمد سرانه در کشور عربستان به‌صورت حدودی بالغ‌بر ۳۰۰ هزار دلار در سال است که از محل فروش نفت و سایر موارد تأمین می‌شود. با این حجم سرمایه و ثروت، ما کشور عربستان را جزکشورهای توسعه‌یافته نمی‌دانیم و طبق تعاریف بین‌المللی هم جز این دسته از کشورها قرار نمی‌گیرد.
 
دبیر شورای راهبردی اشتغال و تأمین اجتماعی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: اما کشور هندوستان با درآمد سرانه ۳۱ دلار در سال جزو کشورهای توسعه‌یافته محسوب می‌شود، اگر به شاخص‌های تولید در این ۲ کشور دقت کنید. مشخص می شود که هندوستان از محل افزایش تولید سرانه خودش را در باشگاه کشورهای توسعه‌یافته قرار داده است.
 
وی ادامه داد:  لذا تأکید مقام معظم رهبری بر تولید ثروت از محل توجه به تولید داخلی کاملاً موضوعی علمی است.

مرادپور گفت: در کشور ما بزرگ‌ترین هزینه درهر واحد تولیدی پرداخت حقوق و دستمزد کارگران است زیرا سیستم‌های خطوط اتوماتیک که کاملاً مکانیزه هستند در ایران وجود ندارد، و عموماً تولید ما مبنی بر فعالیت نیروی انسانی است، یعنی در قیمت تمام‌شده هر کالا بیشترین سهم را  پرداخت هزینه دستمزد کارگران دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: قانون کار ما می‌گوید اگر کارگری توسط کارفرما به‌کار گرفته شود، اما زمینه‌های موردنیاز جهت تولید برای او فراهم نباشد و از این محل فعالیت نداشته باشد کارفرما مکلف است حقوق و دستمزد کارگر را کامل بپردازد.
 
وی گفت: با توجه به موارد ذکرشده در حال حاضر  معضلی به نام قطعی برق داریم که در زمان قطع برق کارفرما بدون این‌که از کارگر کار بگیرد و کارگر خروجی برای او داشته باشد باید حقوق و دستمزد او را بپردازد. با این حساب بیشترین هزینه یعنی پرداخت حقوق و دستمزد به کارفرما تحمیل می‌شود و این مستقیماً  روی قیمت تمام‌شده کالاهای تولیدی اثر می گذارد و وقتی این قیمت افزایش بی‌رویه پیدا می‌کند، کالای تولیدی قدرت رقابت‌پذیری را در بازار از دست می‌دهد.
 
مراد پور گفت: کالای گران در مقایسه با کالای چینی ارزان‌قیمتی که در بازار به‌وفور یافت می‌شود دیگر نایی برای رقابت ندارد بنابراین کالای تولیدی کارفرما روی دستش مانده و کارفرما با مشکلاتی از قبیل انباشت بدهی‌ها، حقوق معوقه، بحران مالی مواجه شده و نهایتاً از مدار تولید خارج می‌شود.
 
دبیر شورای راهبردی اشتغال و تامین اجتماعی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: واحد تولیدی پس از تعطیل شدن، هزاران نفر کارگر شاغل آواره می‌شوند، حالا دیگر تبعات اجتماعی و ... بماند.
 
وی گفت: در میدان عمل شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی هستیم و دستگاه اجرایی کشور اولویت‌بندی درست ندارد، و مسائل مربوط به وین در اولویت اول است..

مرادرپور ادامه داد: برای آن‌ها مهم بود که چگونه نفت بیشتری بفروشند. خام فروشی نفت که افتخار ندارد کشورهایی مثل چین نفت خام ما را می‌خرند و به صنایع پتروشیمی و موادی تبدیل می‌کنند که دوباره  ۱۰ برابر قیمت نفت خام به خودمان می‌فروشند.

وی بیان کرد: این‌ها آن چیزهایی است که مغفول مانده و کتمان شده بود و حاصل آن بحران‌های موجود در کشور است بنابراین قطعی برق صرفاً این‌که ما مصرف بیش از نیاز داریم نیست و همه می‌دانیم که بیشترین مصرف برق در واحدهای صنعتی و تولیدی است.

مرادپور گفت: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در امر تولید برق را برنتافتند، چند شرکت بزرگ و شخصیت حقوقی داخلی کشور برای تاسیس نیروگاه‌های برق اعلام آمادگی کردند، اما نگذاشتند این اتفاق بیفتد.
 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *