روشهای تهیه برنج رنگی رنگی برای تزیین
اکثر افرادبرای تزیین برنج از زعفران و زرشک استفاده میکنند، اما روشهای دیگری وجود دارد که میتوانند برنج را با رنگهای طبیعی، رنگی و تزیین کنند.
_ نمناک نوشت: برنج یکی از غذاهای اصلی ما ایرانیان است که همراه با کباب و انواع خورشت سرو میشود. کدبانوهای ایرانی برای دلپذیر نمودن غذا و تحریک کردن اشتهای اعضای خانواده و زیباتر کردن سفره، همیشه برنج را تزئین کرده و هنر و سلیقه زن ایرانی را به رخ میکشند.
علاوه بر استفاده از زعفران و زرشک برای تزئین برنج میتوان از روشهایی دیگر برای تزیین استفاده کرد.
علاوه بر استفاده از زعفران و زرشک برای تزئین برنج میتوان از روشهایی دیگر برای تزیین استفاده کرد.
روش تهیه برنج رنگی رنگی برای تزیین
برای تهیه برنج رنگی رنگی برای تزئین به روشهای زیر عمل کنید:
تزیین برنج با زعفران و زرشک (برنج زرد)
یکی از رایجترین تزیینات برنج تزیین برنج با زرشک و زعفران است که ظاهری دلپذیر به غذای شما میدهد. برای تزیین برنج با زعفران و زرشک:
زعفران آن را درون یک هاون کوچک ریخته و نرم کنید.
چند تکه یخ را درون ظرفی بیاندازید و زعفران را روی یخها بریزید.
زرشک را یک ساعت خیس دهید و پس از این زمان آبکشی نمایید.
زرشک را درون تابه با مقداری کره یا روغن تفت دهید و به آن شکر بیافزایید تا زرشک طعم بهتری داشته باشد.
حرارت را کم کنید، زیرا تفت دادن زرشک نیاز به زمان زیادی ندارد و زمانی که دانههای زرشک پف کرد، زرشک شما آماده است.
مقداری گلاب و زعفران دم کرده هم به مواد اضافه کنید و از این مخلوط برای تزئین برنج استفاده نمایید.
با مخلوط کردن برنج و زعفران، رنگ برنج زرد خواهد شد.
زعفران آن را درون یک هاون کوچک ریخته و نرم کنید.
چند تکه یخ را درون ظرفی بیاندازید و زعفران را روی یخها بریزید.
زرشک را یک ساعت خیس دهید و پس از این زمان آبکشی نمایید.
زرشک را درون تابه با مقداری کره یا روغن تفت دهید و به آن شکر بیافزایید تا زرشک طعم بهتری داشته باشد.
حرارت را کم کنید، زیرا تفت دادن زرشک نیاز به زمان زیادی ندارد و زمانی که دانههای زرشک پف کرد، زرشک شما آماده است.
مقداری گلاب و زعفران دم کرده هم به مواد اضافه کنید و از این مخلوط برای تزئین برنج استفاده نمایید.
با مخلوط کردن برنج و زعفران، رنگ برنج زرد خواهد شد.
تهیه برنج به رنگ قرمز
برای تهیه برنج رنگی قرمز:
یک چغندر تازه سرخرنگ را بشویید و پوست کنده و خرد کنید.
چغندر را داخل ظرفی ریخته و مقداری آب بر روی آن بریزید تا بخار پز شود.
پس از بخار پز شدن چغندر و غلیظ شدن آب آن شعله را خاموش کنید.
آب غلیظ شده چغندر را جدا کنید.
برنج دم کشیده را در ظرفی بریزید و از آب چغندر به میزان لازم به آن اضافه و برنج را مخلوط کنید.
از این برنج برای تزئین استفاده نمایید.
چغندر را داخل ظرفی ریخته و مقداری آب بر روی آن بریزید تا بخار پز شود.
پس از بخار پز شدن چغندر و غلیظ شدن آب آن شعله را خاموش کنید.
آب غلیظ شده چغندر را جدا کنید.
برنج دم کشیده را در ظرفی بریزید و از آب چغندر به میزان لازم به آن اضافه و برنج را مخلوط کنید.
از این برنج برای تزئین استفاده نمایید.
تهیه برنج به رنگ بنفش
برای تهیه برنج رنگی بنفش:
کلم برگ قرمز را بشویید و خرد کنید.
کلم برگ را در ظرفی ریخته و با ریختن مقدار کمی آب روی حرارت بگذارید.
با حرارت دادن، رنگ بنفش به دست میآید.
مقداری برنج دم کشیده را با آب کلم قرمز مخلوط نمایید تا برنج رنگی بنفش به دست آید.
کلم برگ را در ظرفی ریخته و با ریختن مقدار کمی آب روی حرارت بگذارید.
با حرارت دادن، رنگ بنفش به دست میآید.
مقداری برنج دم کشیده را با آب کلم قرمز مخلوط نمایید تا برنج رنگی بنفش به دست آید.
تهیه برنج به رنگ سبز
برای تهیه برنج رنگی سبز:
چند برگ اسفناج تازه را بشویید و کمی خرد کنید.
اسفناجها را درون ظرفی ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
زمانی که آب کمی ته ظرف باقی ماند و آب اسفناج غلیظ شد، برای تزیین و رنگ آمیزی آب به دست آمده را با برنج دم کشیده مخلوط کنید و برای تزئین از آن استفاده نمایید.
اسفناجها را درون ظرفی ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
زمانی که آب کمی ته ظرف باقی ماند و آب اسفناج غلیظ شد، برای تزیین و رنگ آمیزی آب به دست آمده را با برنج دم کشیده مخلوط کنید و برای تزئین از آن استفاده نمایید.
تهیه برنج به رنگ نارنجی
برای تهیه برنج رنگی نارنجی:
یک هویج را بشویید و خرد کنید.
درون ظرفی مقداری آب ریخته و هویج را در آن بریزید و شعله گاز را روشن کنید.
پس از مدتی رنگ نارنجی به دست میآید.
آب غلیظ شده هویج را با مقداری برنج دم کشیده مخلوط کنید.
درون ظرفی مقداری آب ریخته و هویج را در آن بریزید و شعله گاز را روشن کنید.
پس از مدتی رنگ نارنجی به دست میآید.
آب غلیظ شده هویج را با مقداری برنج دم کشیده مخلوط کنید.
نکات مهم و لازم
میتوانید مقدار بیش از حد رنگ تهیه شده خود را در فریزر نگهداری کنید.
مقداری گلاب برای خوش عطرشدن رنگ به آن بیافزایید.
رنگهای شما باید غلیظ باشند و به مقدار معین استفاده شوند.
برای تزئین برنج میتوانید از رنگهای مختلف خوراکی استفاده کنید.
در کنار تزیینات دیگر میتوانید از خلال بادام، خلال پسته استفاده نمایید.
برای دیزاین برنج میتوانید از قالبهای مختلف استفاده کنید.
مقداری گلاب برای خوش عطرشدن رنگ به آن بیافزایید.
رنگهای شما باید غلیظ باشند و به مقدار معین استفاده شوند.
برای تزئین برنج میتوانید از رنگهای مختلف خوراکی استفاده کنید.
در کنار تزیینات دیگر میتوانید از خلال بادام، خلال پسته استفاده نمایید.
برای دیزاین برنج میتوانید از قالبهای مختلف استفاده کنید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *