صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انواع گونه‌های مستند باید در رسانه ملی احیا شود

۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴:۰۳
کد خبر: ۷۴۵۲۳
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان - شب نکوداشت بزرگان و رونمایی از گنجینه‌های مستندسینمای ایران با عنوان «میم مثل مستند» در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.
بهدكتر سرافراز رئیس رسانه ملی، در آیین نكوداشت بزرگان مستند و رونمایی از گنجینه‌های مستند سینمای ایران كه با عنوان «میم مثل مستند» در مركز همایش‌های صداوسیما برگزار شد، در جمع سینماگران و هنرمندان با گرامیداشت یاد وخاطره خبرنگاران و مستندسازان شهید رسانه ملی گفت: شیوه قدردانی در این مراسم به شكلی مجازی بود كه مرا به یاد دنیای مجازی انداخت، دنیایی كه مخلوق رسانه‌های نوین است. رئیس رسانه ملی با بیان ویژگی‌های دنیای مجازی و تفاوت آن با دنیای حقیقی گفت: در دنیای مجازی عنصر زمان و مكان حذف شده است و این دنیا معارض دنیای حقیقی است. از این رو شما با كره‌ای مجازی شبیه كره زمین مواجه هستید و می‌توانید بدون بعد زمان به هر جایی در آن سفر كنید و لازمه چنین دنیایی این است كه بتوانیم در این دنیای پیچیده هویتمان را حفظ كنیم. چرا كه اگر در دنیای مجازی هضم شویم حذف خواهیم شد.

 دكتر سرافراز در ادامه با اشاره به نكاتی در زمینه مستند، گفت: انواع گونه‌های مستند باید در رسانه ملی احیا شود، به همین دلیل تصمیم گرفته شد تا شبكه مستند از شبكه‌ای تأمینی به شبكه‌ای تولیدی تبدیل شود.

 وی با اشاره به اینكه مستند كشف حقیقت از راه طرح واقعیت است  گفت: مستند با وجود تفاوت‌هایی كه با دیگر قالب‌های تولید محتوا نظیر داستانی و تركیبی دارد، در یك اصل تشابه دارد و آن اینكه باید داستان داشته باشد و از آغاز و پایان برخوردار باشد و صرفا نباید تصاویر كم ارتباط و بی ارتباط را بهم وصل كند. وی افزود: با تولید یك مستند می توانیم درباره یك شخص، تاریخ، طبیعت، زندگی، انسان و هرآنچه در اطراف ما به شكل واقعی می‌گذرد عمیق شویم.

 دكتر سرافراز در ادامه با اشاره به بازتاب جنگ سوریه،عراق و افغانستان و آوارگان جنگ در رسانه‌ها گفت: این روزها رسانه‌های مختلف به موضوع آوارگان جنگ اخیر پرداخته‌اند و یك مستند ساز زمانی كه می‌خواهد درباره موضوع آوارگان كار كند باید درآن عمیق شود وبپرسدكه چرا این موضوع چهارسال پس از آغاز  جنگ سوریه تازه مطرح شده‌است. باید به این حقایق توجه كه بانیان این جنگ چه كسانی هستند؟  اگر داعش است، چه كسانی از داعش حمایت كرده‌اند. چه عواملی باعث آوارگی مردم از این سرزمین شده‌است. این آوارگان با بسته شدن مرزهای تركیه برای نجات خودشان مجبور به عبور از راه‌های آبی شده‌اند و امروز صدها تن از آنان از بین رفته‌اند و كسی از سرنوشتشان باخبر نیست. باید فهمید كه چرا ناگهان یك عكس سوژه دنیا می‌شود، عكسی كه تنها بخشی از یك حقیقت است. دكتر سرافراز تأكید كرد: باید با تحقیق ابعاد حقیقت را شناخت فلذا مستند باید قائم به تحقیق باشد.

 رئیس رسانه ملی سپس باتأكید بر لزوم بهره‌مندی از دیدگاه پیشكسوتان این هنرگفت: از این تجارب باید برای باز شدن راه برای نسل جدید مستند ساز بهره برد، نسلی كه در آینده گنجینه خواهند شد. دكتر سرافراز با بیان اینكه باید از مستند اولی‌ها و تمام مستندسازان كشور  حمایت شود تصریح كرد: دانشجویان و علاقمندان به این رشته باید حمایت شوند تا آنها به مستندسازانی باتجربه وبا اثرگذاری بالا تبدیل شوند. وی سپس با بیان اهمیت طرح موضوع ایران در مستندها گفت: باید به ایران با تمام ظرفیت‌هایش از قبیل گردشگری، آداب و رسوم، مردم و تمام ویژگی‌هایش پرداخت. وی حمایت از تولید این مستندها را از وظایف و اولویت‌های شبكه مستند و رسانه ملی برشمرد و گفت: تولید مستندهای فاخر از اهمیت بیشتری برخوردارند و حمایت بیشتری می‌شوند.

 در این مراسم معاون سیما و مدیران شبكه‌های سیما و جمعی از هنرمندان و مستندسازان كشور نیزحضور داشتند.
 
 
 
 
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *