راستی آزمایی ادعای بایدن درباره پایان حضور نظامی آمریکا در عراق
نگاهی دقیق به موضوع حضور نظامیان آمریکایی در عراق، پرده از حقایق بسیاری بر میدارد.
– بیانیه مشترک اخیر میان «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق مبنی بر تکمیل روند خروج نظامیان آمریکایی از این کشور تا پایان سال جاری میلادی، با استقبال و حمایتهای منطقهای و بین المللی روبرو شد؛ اما ادعای آمریکا مبنی بر عزم راسخ جهت پایان دادن به حضور نظامی در عراق، به دلایل کاملا متقن، یک فریب است.
به گزارش «ان بی سی»، «تحول قابل توجه» در ماموریت آمریکا در عراق که دولت بایدن بر آن تاکید دارد، یک مشکل عمده دارد؛ بیانیه اخیر آمریکا و عراق در مورد پایان حضور نیروهای رزمی آمریکا در عراق و تغییر ماموریت نظامیان آمریکا از اجرای عملیات به آموزش، مشاوره و ارتقای توانمندی نیروهای امنیتی عراق، تاثیری در روند عملیات نظامی آمریکا در عراق نخواهد داشت؛ چه برسد به پایان دادن به این عملیات.
آنچه کاخ سفید از آن به عنوان خروج نظامیان یاد میکند، بیشتر به بازآرایی نیروهایش شباهت دارد که طی آن نیروهای رزمی آمریکا به قامت مربی و مشاور ارتش عراق در میآیند؛ چرا که تعداد نیروهای آمریکایی در عراق در رقم فعلی ۲ هزار و ۵۰۰ نفر ثابت میماند و ماموریت نیز همان تلاش به ظاهر بی پایان برای ساختن یک ارتش کامل برای عراق خواهد بود.
در حالی که مقامهای امنیت ملی عراق، همچنان حضور نظامی آمریکا در عراق را براساس ایده ضد تروریسم و شکست «داعش»، توجیه میکنند، این هدف با استناد به ادعای خود واشنگتن قبلا محقق شده و داعش کاملا نابود شده است.
خلافتی که زمانی به وسعت انگلیس گسترده شده بود، اکنون در زباله دان تاریخ است و دیگر هیچ بخشی از اراضی عراق و سوریه را اداره نمیکند.
داعش از زمستان ۲۰۱۷، بر هیچ بخشی از عراق کنترل ندارد و در مقابل از همان زمان ظرفیت حرفهای و تاکتیکی نیروهای امنیتی عراق به شکل قابل توجهی رشد کرده است.
ارتش عراق در سال ۲۰۲۱ دیگر همان ارتش عراق در سال ۲۰۱۴ نیست.
با توجه به سرنگونی داعش، جای تعجب است که چرا همچنان حفظ ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در عراق همچنان به نفع امنیت ملی آمریکاست.
برخی از کارشناسان دلایل ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق را براساس موارد زیر تشریح میکنند:
- موقعیت استراتژیک عراق و قرار گرفتن آن در تقاطع خاورمیانه و شمال آفریقا
- تولید ناخالص داخلی ۳ تریلیون دلاری منطقه
- تامین خواستههای رژیم صهیونیستی به عنوان دوست آمریکا
- وجود تقریبا نیمی از ذخایر اثبات شده نفت جهان در خاورمیانه
- تولید ناخالص داخلی ۳ تریلیون دلاری منطقه
- تامین خواستههای رژیم صهیونیستی به عنوان دوست آمریکا
- وجود تقریبا نیمی از ذخایر اثبات شده نفت جهان در خاورمیانه
در نظر داشتن چند واقعیت در مورد ادامه حضور نظامیان آمریکایی در عراق به دولت بایدن توصیه میشود.
با وجود استقبال الکاظمی از ادامه حضور نظامیان آمریکایی در عراق برای آموزش و مشاوره ارتش این کشور، باید توجه داشت که عراق به سختی در قالب متحد و کشور دوست برای آمریکا قرار میگیرد و حتی این احتمال در آینده بعید است.
ضمن اینکه تا زمانی که فساد ساختاری در عراق از بین نرود، هیچ تلاشی برای پایان بحران در این کشور فایده ندارد؛ بنابراین اگر دولت بایدن میخواهد وضعیت آمریکا در عراق را واقعا تغییر دهد، باید فراتر از بازآراییهای موجود حرکت کرده و به حضور نظامی در عراق پایان دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *