نمایندگان با بررسی طرح «حقوق کاربران در فضای مجازی» بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند
- بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضایمجازی و ساماندهی پیامرسانهایاجتماعی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گرفت.
رضا تقیپور در جریان بررسی این طرح در صحن علنی مجلس گفت:نام این طرح طبق توافقات صورت گرفت تغییر کرده و این طرح به نام طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» شناخته می شود.
وی بیان داشت: این طرح فرصتهای زیادی برای کسب و کار ایجاد میکند.
تقیپور تصریح کرد: در رابطه با این طرح شبهاتی مطرح میشود که از فردا گوگل یا موضوعات دیگر مسدود میشود که باید گفت اینطور نیست لذا تا زمانی که پلت فرم داخلی رشد نکنند هیچ چیزی دست نمیخوردند. چراکه موضوع این طرح مدودسازی نیست.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهارداشت: هدف از این طرح توسعه کسب و کار را در کشور است.
وی گفت: بر اساس این طرح، صندوقی برای حمایت از کسب و کارها تشکیل میشود. کسب و کارهای داخلی برای تأمین منابع مورد نیازشان مشکلات جدی دارند. در سال ۹۶ برای حمایت و ساماندهی پیامرسانهای داخلی، شورای عالی فضای مجازی مصوبهای داشت و کل حمایت ما از پیامرسانهای داخلی، اعطای پنج میلیارد تومان وام بود.
وی تاکید کرد: چه ضرورتی دارد که ما طرحی را برای محدود کردن فضای مجازی در مجلس مطرح کنیم و اختیارات را به یک کمیسیون بدهیم. کمیسیون محترم درباره این طرح چندین پیشنهاد را مطرح کرده است لذا مشخص است این کمیسیون به یک چارچوب مشخصی درباره این طرح نرسیده است و این یکی از ایرادات اساسی این طرح است.
این نماینده مجلس اظهارداشت: ما باید همه نمایندگان مجلس را در کارهای مهم دخیل کنیم لذا چرا باید بحث فضای مجازی را در اختیار یک عده از نمایندگان قرار دهیم بنابراین ضرورت ندارد با بررسی این طرح در قالب اصل ۸۵ موافقت کنیم.
وی تاکید کرد: ما به چند دلیل موافق اصل ۸۵ شدن این طرح هستیم یک اینکه قوانین مدنظر در این کمیسیون به صورت آزمایشی است. یعنی بین سه تا ۵ سال اجرای آزمایشی دارد و ما میتوانیم معایب این قانون را اصلاح کنیم.