صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ سرد سایبری آمریکا و روسیه؛ شواهد چه می‎گویند؟

۰۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۴۴۹۸۹
طی سال‌های اخیر و به خصوص در پی اتهام زنی واشنگتن به مسکو مبنی بر دخالت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، تنش میان ۲ کشور در زمینه سایبری افزایش یافته است.

- «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به تازگی در اظهاراتی مسکو را به انجام حملات سایبری علیه واشنگتن متهم کرد.

رئیس جمهور آمریکا می‌گوید «حمله سایبری می‌تواند به جنگ تمام عیار میان آمریکا و روسیه منجر شود.»

این اتهام زنی و تهدید روسیه از سوی بایدن در حالی انجام می‌شود که طی یک سال اخیر نهاد‌های دولتی آمریکا و شرکت‌های تجاری این کشور هدف حملات سایبری بسیار گسترده‌ای قرار گرفته‎اند.

پایگاه «کانورسیشن» در گزارشی با عنوان «جنگ سرد سایبری؟ روسیه و آمریکا با لحنی تند واکنش نشان می‌دهند، اما تنها دیپلماسی می‌تواند این تهدید را از بین ببرد»، به تنش‌های آمریکا و روسیه در زمینه سایبری پرداخته است.

این گزارش می‌گوید «طی سال‌های اخیر تنش‌ها میان روسیه و آمریکا بالا گرفته است؛ نه از نظر تسلیحات نظامی متعارف بلکه در حوزه سایبری؛ این تنش طی ماه ژوئن و در نشست ژنو به اوج خود رسید، زمانی که جو بایدن تهدید به حمله انتقام جویانه علیه روسیه به دلیل حملات سایبری کرد.»

این گزارش می‎گوید «این رویارویی برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ مورد توجه جهان قرار گرفت، زمانی که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گزارش داد که روسیه به طور مستقیم در انتخابات آمریکا دخالت کرده است.»

در سال ۲۰۲۰ نیز حمله سایبری بسیار گسترده «سولار ویندز» روی داد که در پی آن بسیاری از نهاد‌های دولتی آمریکا از جمله پنتاگون و وزارت امنیت داخلی آمریکا تحت تاثیر قرار گرفتند.

«برد اسمیت»، رئیس مایکروسافت این حمله سایبری را «بزرگترین و پیچیده‌ترین حمله سایبری مشاهده شده در جهان تاکنون» توصیف کرد.

روسیه هرگونه دخالت در حمله سایبری «سولار ویندز» را رد کرده و این اتهام را «تلاش‌های بی اساس رسانه‌های آمریکا برای اتهام زنی علیه روسیه به دلیل حمله سایبری به نهاد‌های دولتی آمریکا» توصیف کرد.

«کانورسیشن»، می‌نویسد «در نهایت این حمله به گروهی به نام نوبلیوم، نسبت داده شد که پیش از این نیز حملاتی را انجام داده بود؛ هیچ شاهد آشکاری مبنی بر ارتباط این گروه با کرملین وجود ندارد.»

این گزارش در بخش دیگری می‎گوید «فضای سایبری بعد از زمین، دریا، هوا و فضا پنجمین حوزه جنگی به شمار می‌رود، اما واقعیت این است که سیستم‌های فناوری اطلاعات چنان فراگیر شده‎اند که به طور قاطع در چهار حوزه دیگر نیز جای گرفته‎اند؛ به این معنا که یک حمله سایبری موفق می‌تواند دشمن را از بسیاری جهات تضعیف کند.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *