صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هر لحظه غدیر نور و سرور و پر از خیر و برکت است

۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۴۴۹۳۶
استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با توصیف عید غدیر خم گفت: هر لحظه آن نور و سرور و پر از خیر و برکت است؛ غدیر در خود پیام‌ها و درس‌هایی دارد که تضمین کننده سعادت و خوشبختی جاودانه همه انسان‏‌ها است.

_ روزنامه حمایت نوشت: روایات مختلفی در خصوص مضمون «ولایت» از نبی اکرم (ص) و اهل بیت (ع) نقل شده است. در یکی از این روایات گفته شده که تمام اعمال با معیار «ولایت» سنجیده می‌شود؛ در واقع سوال مهم از انسان در خصوص قبول «ولایت» است که پذیرفته شدن سایر اعمال با آن ارتباط دارد. باید اذعان کرد که درک واقعه غدیر به معنای بررسی یک واقعه تاریخی نیست؛ بلکه مفهوم بزرگی است که باید آن را به درستی درک کرد. علت اینکه اسلام با ولایت کامل می‌شود این است که رکن اساسی و مغز اسلام و ریشه تمام مسائل، ولایت است. در خصوص فلسفه این عید بزرگ، اعمال سفارش شده در آن روز، دلایل انحراف از مکتب غدیر با حجت‏ الاسلام «عزت‏ الله واعظی» استاد حوزه و دانشگاه به گفتگو نشسته که در پی می‎آید.

تعریف و توصیف شما از «غدیر» چیست؟

شناخت غدیر از ضروری‌ترین و زیباترین شناخت‎های اعتقادی است. غدیر روز اتمام نعمت است که البته قدر قهرمان غدیر را آنطور که باید، ندانستند. غدیر روز تکمیل دین و اتمام نعمت، تعیین مسیر هدایت تا قیامت و تداوم رسالت در امامت است. غدیر فراتر از یک نام، یادآور واقعه‎ای شورانگیز و حادثه‌ای پرافتخار و سرنوشت ساز است. غدیر قاموسی از معارف الهی است که بشریت را به راه حقیقت می‌خواند. غدیر در خود پیام‌ها و درس‌هایی دارد که تضمین کننده سعادت و خوشبختی جاودانه همه انسان‏هاست. عید سعید غدیر عید اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، برترین عید امت اسلامی و یکی از بزرگترین اعیاد الهی است. هر لحظه آن نور و سرور و پر از خیر و برکت است؛ چنانکه امام صادق (ع) فرمود غدیر عیدالله «اکبر» است و خداوند هیچ پیامبری را به رسالت مبعوث نکرد مگر آنکه غدیر را «عید» می‌گرفت و حرمتش را پاس می‌داشت. برابر روایات نام این روز در آسمان روز عهد معهود و در زمین روز میراث مأخوذ و جمع مشهود است.

در خصوص عظمت فضیلت غدیر سخنان بسیاری از بزرگان نقل شده است. از دیدگاه ائمه اطهار (ع) این روز چه جایگاهی دارد؟

به این روایت توجه کنید؛ امام صادق علیه السلام فرموده است: وقتی روز قیامت فرا رسد ۴ روز را آراسته نزد خداوند تبارک و تعالی می‌آورند؛ آن چهار روز عبارتند از روز عید فطر، روز عیدقربان، روز جمعه و روز عید غدیر. همانا روز عید غدیر در بین آن‌ها مانند ماه در بین ستارگان است. امام صادق (ع) همچنین در خصوص عقبه این عید بزرگ فرموده است: غدیر روزی است که خداوند توبه آدم را پذیرفت و حضرت آدم برای شکرگزاری این روز را روزه گرفت. غدیر همان روزی است که خداوند ابراهیم خلیل الله را از آتش نمرود نجات داد. غدیر روزی است که موسی کلیم الله برادرش هارون رابه جانشینی خود منصوب کرد و غدیر روزی است که عیسی مسیح رسالت خود را اعلام کرد و در نهایت غدیر روزی است که پیامبرخاتم نبی رحمت (ص) حضرت علی علیه السلام را از سوی خداوند به عنوان وصی و جانشین خود به مردم معرفی کرد. به گفته امام صادق (ع) عید غدیر، روز نماز خواندن، روزه گرفتن و احسان به برادران مومن است. روزی است که خشنودی خدا حاصل می‌شود. در خصوص فضیلت این عید بزرگ در بین ائمه اطهار (ع) هم به بیان دیگری از امام صادق (ع) اشاره می‎کنم. ایشان فرمود: برخورداری من از سرمایه و ولایت علی بن ابیطالب (ع) برای من محبوب‌تر از انتصاب من به اوست، زیرا ولایت امیرالمومنان برمن فریضه است و بار فرزندگی او بر من فضیلت. در حدیثی از پیامبرخدا (ص) هم آمده است که فرموده‌اند: روز عیدغدیر خم، برترین عید‌های امت من است و آن روزی است که خداوند تبارک و تعالی دستور داد برادرم علی را به عنوان پرچمدار و فرمانده امتم منصوب کنم تا بعد از من، مردم توسط او هدایت شوند و آن روزی است که خداوند دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد.

از سوی پیشوایان دین و علما، آداب و وظایفی برای بزرگداشت این واقعه مهم دینی و مذهبی ذکر شده است. اینطور نیست؟

برابر روایات، یک سلسله وظایف و اعمالی برای این عید بزرگ شیعیان ذکر شده که البته فراوان است:مثل غسل، عطر زدن لباس نو پوشیدن، غدیر را گرامی داشتن، جشن و سرور برپا کردن، دعا و نیایش -که دعا در این روز مستجاب است-، ذکر و سلام و صلوات که دارای برکات و پاداش فراوان است و نماز که در واقع شش نماز ۲ رکعتی است که در هر رکعت حمد و ۱۰ تا قل هو الله و آیت الکرسی باید خوانده شود. روزه گرفتن هم از مواردی است که حتی امام صادق (ع) در خصوص آن فرموده: روزه عید غدیر به شکرانه این نعمت ولایت و تشکر از خداوند دارای اجر، فضیلت و ثواب است. اطعام مساکین که امام رضا (ع) در خصوص آن فرموده‎اند: هرکس مومنی را در روز عیدغدیر اطعام کرده باشد، مثل آن است که همه انبیا و صدیقین را اطعام کرده. گشاده‎دستی، هدیه دادن، پیراستن و آراستن خود، چراغانی کردن محیط زندگی، دید و بازدید و صله رحم، آشتی کردن و دلجویی هم از تاکیدات بر این روز مهم است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *