صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تسهیل حمل بار معادن و کارخانجات با افتتاح راه آهن یزد _ اقلید/ ایجاد مثلث گردشگری ریلی در مرکز کشور

۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۱:۰۸
کد خبر: ۷۴۴۸۶۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
معاون ساخت و توسعه راه‌آهن گفت: با افتتاح راه آهن یزد _ اقلید مثلث گردشگری ریلی در مرکز کشور عملاً ایجاد می‌شود و از بُعد صنعتی و حمل بار این مسیر می‌تواند جابجایی بار را تسهیل کند.

عباس خطیبی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص افتتاح راه آهن یزد_اقلید گفت: راه اهن یزد_اقلید با طول ۲۷۰ کیلومتر از ایستگاه بافق یزد منشعب می‌شود و بعد از عبور از محدوده مهریز و ابرکوه به سمت ایستگاه اقلید به راه آهن اصفهان_شیراز متصل می‌شود.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن افزود: هدف از احداث این راه‌آهن ارتباط استان‌های جنوب غربی کشور با قسمت شمال شرق کشور است.

خطیبی تاکید کرد: این مسیر به عبارتی میانبر تلقی می‌شود و نزدیک به ۳۱۰ کیلومتر طول مسیر از استان‌های جنوبی به سمت شمال شرق کشور به ویژه مشهد مقدس را کاهش می‌دهد که حدوداً ۴ ساعت از لحاظ زمانی کاسته می شود.

وی افزود: این راه آهن فرصت مناسبی برای ارتباط استان‌های فارس و یزد ایجاد می‌کند و از سوی دیگر عملاً مثلث گردشگری بین استان یزد، فارس و اصفهان با افتتاح این راه آهن شکل می‌گیرد.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن گفت: در بُعد مسافری با ارتباط این راه آهن ۲۷۰ کیلومتری مثلث گردشگری ریلی در مرکز کشور عملاً ایجاد می‌شود.

خطیبی تصریح کرد: معادن و کارخانجاتی در مسیر این راه‌آهن وجود دارد که از بُعد صنعتی و حمل بار این مسیر می‌تواند جابجایی بار را تسهیل کند.

وی بیان کرد: پیش بینی می‌شود در سال اول بهره برداری از این راه آهن ۴ میلیون تن بار از این محور جابجا شود و در کنار آن جابجایی یک میلیون مسافر انجام خواهد شد.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن افزود: همچنین در سال افق این طرح میزان جابجایی بار به ۷ میلیون تن و مسافر به ۳ میلیون نفر خواهد رسید که اعداد قابل توجهی است.

خطیبی در خصوص هزینه ساخت این پروژه گفت: حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان تا به امروز در این طرح هزینه شده است که ارزش روز آن حدود ۶ هزار میلیارد تومان می‌شود.

وی در توضیح زمان تکمیل این پروژه گفت: این پروژه از اواخر سال ۹۰ آغاز شده و در سال‌های اخیر توجه به این طرح بیشتر شده و به مرحله بهره برداری رسیده است.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن در توضیح اینکه آیا در این پروژه از ریل‌های تولید داخل استفاده شده است، گفت: در حال حاضر اساساً در پروژه‌های ریلی همه محصولات داخلی است؛ در این پروژه نیز بخشی از ریل‌های استفاده شده از ریل‌های تولید داخل بوده است، اما بخشی از پروژه که مربوط به سنوات قبل بوده از ریل‌های وارداتی استفاده شده چرا که استفاده از ریل ملی حدود ۲ سال است که انجام می‌شود و این پروژه ترکیبی از ریل‌های وارداتی و تولید داخل است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *