قالیباف: طرح ملی تولید صنعتی ساختمان مردمیسازی شود/ مسکن در اولویت مجلس
رئیس مجلس با بیان اینکه مسکن امروز امنیت اجتماعی و روانی را از بین برده است گفت: مسکن از اولویت مجلس و برنامه هفتم توسعه است و امیدواریم این صنعت مردمیسازی شود.
- «محمدباقر قالیباف» در مراسم بهرهبرداری از کارخانه صنعتیسازی ساختمان بیان کرد: در مجلس شورای اسلامی موضوع مسکن به عنوان یک صنعت پیشران اقتصادی و بسیار مهم مورد توجه قرار گرفته است به نحوی که چند ماه گذشته قانونی برای تولید یک میلیون مسکن در سال تثبیت شد تا در برنامه هفتم در دستورکار قرار بگیرد.
رئیس مجلس با بیان اینکه ما از نبود امکانات و پول رنج نمیبریم بلکه رنج اساسی ما در حوزه مدیریت و باور است گفت: بنده در اولین نظارت میدانی از مناطق محروم به استان خوزستان رفتم، بسیاری تعجب کردند که مگر خوزستان منطقه محروم است! اما واقعیت تلخ این است که این استان با وجود امکانات فراوان، استانی محروم و بحران آب در این منطقه بسیار جدی است.
وی افزود: در نظارت میدانی ۴ روزه به استان خوزستان مشخص شد که ۷۴۰ روستا با تنش آبی روبه رو هستند. برای حل این معضل مهم، روستاها مشخص و وزارتخانه متولی رفع این معضل هم تعیین شد. هزار میلیارد تومان اعتبار قطعی هم برای مشکلات خوزستان تعیین شد و بنا بود بخشی از کار شروع شود، اما سیستم بروکراسی، اداری و مدیریت این قدر این موضوع را چرخاند و چرخاند تا امروز تبدیل به آنچه شد که میبینیم و امروز میبینیم که هنوز اندر خم یک کوچه هستیم؛ درحالی که یک گره به راحتی باز میشد آن را تبدیل به یک مشکل کردیم.
قالیباف با تاکید براهمیت اینکه ما میتوانیم، گفت: دوستان نظامی میدانند در دوران دفاع مقدس با همین بحثی که حضرت امام (ره) فرمودند ما توانستیم کار را پیش بردیم.
رئیس مجلس اضافه کرد: اما جوانان کشور ایستادند و امروز شاهد هستیم در حوزه همان آتش با ظرفیت موشکی خود ۲۰۰۰ کیلومتر از خاک خودمان برای نقطه مدنظر میتوانیم تصمیم بگیریم که این برای بازدارندگی و همان باوری است که میگویم به آن اعتماد داشته باشیم. امروز با همان روحیه بالاست که ماهواره را در مدار زمین قرار میدهیم و وارد کشورهایی شدهایم که پرتاب ماهواره انجام میدهیم درحالی که ۳۰ سال قبل برای پرتاب آتش خمپاره دچار مشکل بودیم و این مهم دستاورد باور ما است.
وی تصریح کرد: بحث مربوط به مسکن نشان داد با توجه به اینکه در کشور زلزلهخیز هستیم هنوز تبعات یک زلزله را جمع نکرده نقطه دیگر کشور زلزله اتفاق میافتد. آن را جمع نکرده جای دیگر سیل را شاهدیم. ما جزو ۱۰ کشور نخست حادثهخیز دنیا هستیم. این موضوع نشان میدهد باید در ایمنسازی، سرعتسازی، کیفیت ساختمان و قدرت انتقال ساختمان در بحثهای مربوط به اقتصادی بودن در این تکنولوژی، در لبههای علم و تکنولوژی دنیا قرار بگیریم.
قالیباف افزود: ما ساختمان را صنعتیسازی و بومیسازی کردهایم، اما اگر این صنعت را مردمیسازی نکنیم در نطفه خفه میشود. پس ساختمان باید مردمیسازی شود. اگر میتوانیم شش هزار واحد در سال در یک اشل ۱۲ طبقه دنبال کنیم باید در جغرافیاهای متفاوت کشور بر اساس نیازها، بحثهای ژئوتکنیکی و آییننامههای موجود، بحث شهر و روستا، قیمت تمام شده و نیازهایی که در این سازهها ضرورت دارد باید مردمی سازی شود یعنی صنعتگران ما همه باید وارد این صحنه شوند.
قالیباف گفت: طبق آنچه که در مجلس برای طرح مسکن تصویب شده، قرار نیست دولت یک میلیون مسکن بسازد. دولت یک مسکن هم نباید بسازد. چون دولت هم گران میسازد و هم به جای یک میلیون، ۱۰۰ هزار مسکن هم نمیتواند بسازد. باید این را به طور کامل مردمیسازی کنیم و اجازه دهیم جوانان و سرمایهگذاران پای کار بیایند. زمین ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه یک ساختمان است ما صندوق زمین و مسکن را در این قانون در مجلس شورای اسلامی پیشبینی کردهایم یعنی دولت بیاید با پرداخت بیشترین وام در بخش زمین آن را جبران کند.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز مسکن در فرهنگ ما و در شرایط اقتصادی کشور ما تنها یک سرپناه نیست و آسایش و آرامش مردم و امنیت روانی و اجتماعی جامعه ما را تحت تاثیر قرار داده است. در این شرایط سخت کرونایی هر دو طرف صاحبخانه و مستاجر در استرس و ناراحتی هستند. صاحبخانه آپارتمان کوچکی دارد که به عنوان دارایی میخواهد زندگیاش را اداره کند از آن سو مستاجر در یک شرایط سخت در آن خانه زندگی میکند صاحبخانه ناگزیر است اجاره را بالا آورد مستاجر توان ندارد و هر دو آسیب میبینند.
وی ادامه داد: مسکن امنیت روانی و اجتماعی جامعه ما را از بین برده است. چه بخواهیم چه نخواهیم یکی از اثرهای مهم در حوزه سرمایه، خانه است و با این تورم رو به رشد اگر کسی امروز صاحبخانه نشود هیچ وقت صاحبخانه نمیشود.
طرح ملی صنعتیسازی ساختمان توسط وزارت دفاع به عنوان یک طرح استراتژیک برای تغییر ریل ساختمانسازی کشور در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که با حمایت ستاد کل نیروهای مسلح از مهرماه سال ۹۸ آغاز شده و طی آن کشور به دانش طراحی ساخت و نصب ساختمانهای مدولار که تاکنون در انحصار دو یا سه کشور بوده است دست یافته است.
در این طرح، چرخه احداث یک ساختمان ۱۲ طبقه با زیر بنای حدود ۱۱ هزار متر مربع با ظرفیت تقریبی ۷۰ واحدآپارتمان از ۳ سال به حدود ۶ ماه کاهش مییابد.
این طرح مطابق با آییننامههای روز دنیا طراحی و از نظر کاهش مصرف انرژی، عایق بندی صوتی و حرارتی، زلزله و آتش سوزی بسیار مناسب است و قیمت تمام شده آن نیز مناسبتر از سایر روشهای مرسوم است.
در معماری این ساختمانها آرامش، آسایش، سبک و الگوی جدیدِ مطابق با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی رعایت شده است. با ایجاد حجمهای هندسی مناسب در پلان، نمای ساختمان از مطلوبیت بصری برخوردار گشته و قابلیت تطابق با بافت و اقلیم مناطق مختلف کشور نیز مدنظر قرار گرفته شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *