«امامت و ولایت» در نگاه قرآن کریم
حجت الاسلام علی هاشمی نژاد در گفتوگو با پیرامون اهمیت دهه ولایت و امامت گفت: دهه امامت و ولایت نقطه واسطه وحدت جامعه اسلامی محسوب میشود دشمنان اسلام از زمانی که ولایت را به عنوان مرکز وحدت امت اسلامی تشخیص دادند همواره در تلاشند تا این امر مهم را کم رنگ جلو داده و به تفرقه افکنی بپردازند.
***هزینه عظیم دشمن برای عدم یکپارچگی امت اسلامی
وی در همین راستا ادامه داد: حرکت و حضور مسلمین حول محور ولایت یکپارچگی امت اسلامی را در بر دارد و این تهدید برای دشمنان محسوب میشود لذا آنان هزینه عظیمی را برای پراکندگی امت اسلام و فاصله گرفتن از ولایت و امامت انجام داده اند و این مهم در طول تاریخ اسلام نیز بسیار دیده شده است.
هاشمی نژاد تاکید قرآن کریم بر ولایت و امامت را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: در قرآن کریم پیرامون تکیه بر امامت و ولایت تاکیدات ویژهای انجام شده است در آیه ۵۵ سوره مائده بیان شده است: «إِنّما وَلیکُمُ اللهُ و رَسولُهُ والّذینَ ءَامَنوا الَّذینَ یقِیمُونَ الصَّلوةَ و یؤتُونَ الزَّکوة و هُم راکِعونَ، ولی شما فقط خدا، پیامبر و مؤمنانی هستند که نماز را به پا داشته، در رکوع زکات میدهند»؛ این آیه به صراحت، ولی جامعه پس از رحلت «پیامبر اکرم (ص)» را بیان کرده است.
*** ولایت و امامت در نگاه قرآن کریم
وی پیرامون ولایت و امامت در نگاه قرآن کریم بیان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم پیرامون ولایت بیان فرمودهاند که اولین، ولی شما بندگان خداوند متعال و سپس «پیامبر اکرم (ص)» است، همچنین کسی که به دستور پروردگار به وسیله «خاتم النبیین (ص)» معرفی شد «امیرالمومنین (ع)» است این مهم در کنار واقعه تاریخی غدیر بیانگر جریان ولایت و امامت است البته ایشان تنها، ولی بعد از «پیامبر اکرم (ص)» نیستند و این مسیر هدایت تا زمان ظهور «امام زمان (عج)» ادامه یافته است.
***روی دیگر سکه ولایت وحدت مسلمانان است
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون اهمیت ولایت بیان کرد: روی دیگر سکه ولایت وحدت مسلمانان است چیزی که دشمن همواره از آن در ترس و اضطراب به سر میبرند البته امر ولایت برای مسلمانان با انقلاب ایران رنگ و بوی ویژه به خود گرفت تا ادامه این راه به تحول و ایجاد نظمی جهانی منتهی شود نظمی که پایههای ظهور منجی عالم بشریت را رقم بزند، ظهور برای تحقق نیازمند امنیت اجتماعی و تبیین و اعتقاد است.
هاشمی نژاد وظیفه مسلمانان را در دهه امامت و ولایت مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: تدبر و تفکر پیرامون امر ولایت و امامت بسیار ضروری است این مسیر سعادت جامعه بشری را در بر دارد و میتواند به رشد و توسعه جامعه بپردازد، اما وظیفه هر فرد ایجاب میکند که در مقابل ولایت و امامت بی تفاوت نباشد، در مکتب اسلام بی تفاوتی معنا ندارد و همه مردم بخشهایی از پازل جامعه اسلامی محسوب میشوند.
***وحدت عاملی ارزنده برای جامعه اسلامی
این کارشناس علوم قرآنی وجود وحدت را عاملی ارزنده برای جامعه اسلامی دانست و افزود: ولایت و امامت گزینهای ارزنده برای وحدت و عقلانیت اجتماعی محسوب میشود به عبارت دیگر جامعه عقلانی به، ولی نیاز دارد و در ادامه وحدت و آرامانی که سعادت دنیا و آخرت را به دنبال دارد همان اهدافی که «نبی مکرم (ص)» بر آن تاکید داشتند.
وی در همین راستا بیان کرد: مبحث نبوی به ترسیم، ولی و امام باز میگردد به فردی همانند «امیرالمومنین (ع)» که سر چشمه بالندگی محسوب میشوند ایشان همواره جامعه را به اتحاد دعوت کرده و برای این مهم دشواری بسیاری را تحمل کردند تا آرمان «نبی اکرم (ص)» که اتحاد امت اسلامی بود را به جهان منتقل کنند.
*** امتداد رشد جهان اسلام
هاشمی نژاد امتداد رشد جهان اسلام را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: «ائمه معصومین (ع)» همواره بر ترویج مکتب اسلام متمرکز شدند تا تا گفتمان اسلام ناب محمدی را ترویج و توسعه دهند تا به گوش جهانیان برسد ما باید این موج را ادامه دهیم تا به نظم جهانی و ظهور نزدیک شویم.