تاکید دستگاه قضایی بر پیشگیری از بروز جرائم خشن
چهارمین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فاروج استان خراسان شمالی در سال جاری با محوریت پیشگیری از بروز جرائم خشونت آمیز به ریاست جعفری، رئیس دادگستری و با حضور صفدری، دادستان عمومی و انقلاب و دیگر اعضاء در این شهرستان برگزار شد.
- چهارمین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فاروج استان خراسان شمالی در سال جاری با محوریت پیشگیری از بروز جرائم خشونت آمیز به ریاست جعفری، رئیس دادگستری و با حضور صفدری، دادستان عمومی و انقلاب و دیگر اعضاء در این شهرستان برگزار شد.
جعفری، در این نشست با بیان اینکه دنیا طلبی و هوای نفس از مهمترین گرفتاریهای بشر و در واقع سرمنشاء بسیاری از گناهان است؛ تصریح کرد:سرقت، ربا و صدها گناه دیگر از جمله مفاسدی است که عمدتا با دنیا طلبی انسان همراه است.
وی با اشاره به نقش مهم باورها و اعتقادات دینی و اخلاقی در کاهش میزان آسیبهای اجتماعی گفت: تقویت آموزههای دینی و اخلاقی و عمل به آنها در سطح جامعه نقش مهمی در کنترل خشم و رفتارهای خشونت آمیز دارد.
جعفری تصریح کرد: هرچقدر گرایشها و باورهای دینی و مذهبی مردم در جامعه به طور عمیق و قلبی افزایش یابد طبعا گرایش و تمایل مردم به کجروی و ناهنجاریهای اخلاقی و اجتماعی کمتر خواهد بود.
رئیس دادگستری فاروج در استان خراسان شمالی در ارزیابی مبانی شکل گیری خشونت در جامعه اظهار کرد: اگر شاهد افزایش خشونت و وقایع تلخ و ناگوار در جامعه هستیم ریشه بسیاری از آنها را باید در کاهش آستانه تحمل مردم و عدم بکارگیری مهارتهای کنترل خشم جستجو کرد.
وی، امر به معروف و نهی از منکر را یکی از عوامل مهم پیشگیری از وقوع جرم برشمرد و بیان کرد: برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقاء سلامت اجتماعی نباید از امر به معروف و نهی از منکر غافل شد.
جعفری، خاطرنشان کرد:یکی از علل عمده مؤثر بر نرخ رشد جرائم در جامعه، کمرنگ شدن نقش عوامل نظارتی و مراقبتی بر رفتار اشخاص در سطوح مختلف جامعه به ویژه کم شدن نظارت همگانی در مناسبات اجتماعی است.
وی در ادامه بر ضرورت فرهنگ سازی در خانوادهها، مدارس و دانشگاهها در جهت کاهش خشونت در جامعه تأکید کرد.
سید حجت صفدری، دادستان عمومی و انقلاب فاروج نیز در این جلسه گفت: اعمال خشونت درونمایه بسیاری از عناوین مجرمانه مطرح در پروندههای وارده به دادسرا است که عمدتا با توهین، تهدید، درگیری و تنش و ضرب و جرح همراه است و در قالبهایی اینچنینی ظاهر میگردد.
وی با تأکید مضاعف بر ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه در این حوزه به نقش عوامل فرهنگی و اجتماعی در این خصوص نیز اشاره و عنوان کرد:مشکلات فرهنگی و اجتماعی در جامعه بعنوان زیربنای شکل گیری برخی جرائم خشن به شمار میرود که این مسأله نیز ناشی از علل و عوامل مختلفی است و به نظر میرسد بهترین راه حل برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تمرکز دقیق حول محور سازوکارهای آموزشی از جمله در بین دانش آموزان در مدارس باشد.
دادستان عمومی وانقلاب فاروج عنوان داشت: باید با پرهیز از موازی کاری و تمرکز بر کارهای کیفی ضمن هدفمند ساختن فعالیتهای فرهنگی از هدر رفت بیت المال جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی باید برای جلوگیری از موازی کاری در مسیر اجرای برنامههای فرهنگی با یکدیگر همراه و هماهنگ باشند.
سنجش کمی و کیفی آمار مصادیق اعمال خشونت نسبت به زنان و کودکان و بررسی تدابیر بازدارنده، هماهنگ سازی نحوه اقدامات، شفاف سازی فرایندها و انسجام عملکردها در ابعاد فرهنگی و اجتماعی و ارائه آموزشهای لازم و بهبود شاخصهای عملکردی در این حوزه به ویژه استفاده بهینه و هدفمند از ظرفیتها و امکانات فضای مجازی از جمله مصوبات این جلسه بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *