صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«ژن» در تست کرونا تاثیر دارد؟

۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۴۴۱۲۰
«ژن‌ها تاثیری در منفی کردن تست‌های کرونا ندارد.» رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی کشور با بیان این جمله عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد نمونه‌های ما از قسمت بینی گرفته می‌شوند که می‌تواند حساسیت زیادی را در پاسخ تست ایجاد کند.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: علیرضا ناجی، درباره منفی شدن تست‌های PCR با وجود مبتلا شدن اظهار کرد: ژن‌ها نمی‌توانند تاثیری در منفی کردن تست‌های کرونا داشته باشند یعنی درواقع مشکلات تکنیکی وجود ندارد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی کشور افزود: حساسیت تست‌های PCR به چند عامل بستگی دارد. یکی از این عوامل نوع نمونه‌ای است که حساسیت را بالا می‌برد، برای مثال تست‌هایی که از بینی گرفته می‌شوند، بهتر از تست‌هایی است که از دستگاه‌های تنفسی فوقانی گرفته می‌شوند.

او گفت: البته که حساسیت تست‌هایی مانند سوآب بینی (بینی حلقوی) و یا قرقره گلو، عمومی‌ترین نمونه‌هایی هستند که ما در مورد بیماری کووید ۱۹ از آن‌ها استفاده می‌کنیم. نمونه‌های دیگری که از سیستم دستگاه‌های تنفسی تحتانی گرفته می‌شوند هم بیشتر برای افرادی که در بیمارستان‌ها با شرایط حادی بستری هستند، صورت می‌گیرد.

ناجی بیان کرد: تست دستگاه‌های تنفسی تحتانی به صورت شست و شوی ریوی و مکش ترشحات خلط است که البته زیاد انجام نمی‌شوند. بیش از ۹۰ درصد نمونه‌های ما از قسمت بینی گرفته می‌شوند که می‌تواند حساسیت زیادی را در پاسخ تست ایجاد کند. البته زمان تست که از فرد گرفته می‌شود هم اهمیت دارد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی کشور گفت: در تمام دوره‌های بیماری کووید ۱۹ که ما تست PCR گرفتیم، تاثیر و حساسیت ۶۰ الی ۷۰ درصدی نسبت با نمونه‌های دستگاه‌های تنفسی فوقانی از خود نشان دادند که البته این هم وابسته به دوره بیماری دارد.

او ادامه داد: نمونه‌های دیگری که می‌توان مورد بررسی قرار دهیم نمونه مدفوع است. البته ویروس هنگام دفع مدفوع به مدت یک هفته ممکن است در بدن ظاهر نشود، به همین دلیل تست‌ها معمولا تا یک هفته مثبت نمی‌شوند. پس از یک هفته ممکن است به مدت طولانی ویروس دفع شود و حساسیت بالاتری نسبت به این موضوع داشته باشد.

ناجی تصریح کرد: یکسری از سندروم‌هایی مانند گوارش وجود دارد که ممکن است با توجه به علائم مشترکی که با کووید ۱۹ دارند تست گرفته شود، ولی پاسخ عکسی دهند. این مشکل نقطه ضعف PCR نیست بلکه به دلیل سیستم بدنی افراد و علائم دیگری مانند مشکلات گوارشی اتفاق می‌افتد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *