صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تجهیز ۲۵۰ شعبه قضایی به تجهیزات دادرسی الکترونیک در کرمان

۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۴:۴۵
کد خبر: ۷۴۴۱۱۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که از مجموع ۲۸۲ شعبه رسیدگی کننده در استان کرمان، ۲۵۰ شعبه به تجهیزات دادرسی الکترونیک مجهز شده‌اند، گفت: در این راستا هزینه‌های سنگینی برای تامین زیرساخت‌ها و سخت افزار‌های مورد نیاز صرف شده و استان کرمان در این زمینه جایگاه ویژه‌ای دارد.

- مهدی بخشی، معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان در نشست خبری با اصحاب رسانه در استان با موضوع آخرین دستاورد‌ها و خدمات غیر حضوری قوه قضاییه با تاکید بر این مطلب که ۷۰ درصد سند تحول قوه قضاییه از طریق هوشمندسازی و فناوری اطلاعات اجرایی می‌شود، بیان داشت: این کار سنگین بر عهده معاونت فناوری اطلاعات قوه قضاییه است تا خدمت رسانی به مردم حتی در دورترین نقاط استان کرمان تسهیل شود.

وی ضمن تاکید بر این مطلب که بسیاری از مشکلات در زمینه دادرسی الکترونیک در میدان عمل حل شده است، تاکیدکرد: با توسعه دادرسی‌های الکترونیک کرامت مراجعان نیز به شکل بهتری حفظ شده است.

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان گفت: موضوع اجرای فیبر نوری نیز در استان کرمان به صورت جدی دنبال شده است و ۷۴ نقطه از مجموع ۸۴ نقطه به فیبر نوری متصل شده اند.

بخشی، در ادامه با اشاره به این مطلب که در مواد قانونی ۱۱۳ تا ۱۱۹ برنامه ششم توسعه کشور وظایفی بر عهده قوه قضاییه گذاشته شده و به موضوع هوشمندسازی توجه ویژه‌ای شده است، تاکید کرد: در سند تحول قضایی تاکیدات، برنامه ها، راهبرد‌ها و راهکار‌های زیادی برای رفع مشکلات مردم وجود دارد و تمامی این موارد برای رضایت مندی مردم و افزایش دستیابی آن‌ها به عدالت است.

وی با بیان اینکه کاهش مراجعات به دستگاه قضایی، دسترسی آسان مردم به عدالت، شفاف سازی، کاهش اطاله دادرسی، امکان بررسی آنلاین روند پیگیری پرونده‌های قضایی و. از مزایای توسعه هوشمندسازی در قوه قضاییه به شمار می‌رود، تاکید کرد: در گذشته اخطاریه‌ها به صورت دستی و فیزیکی در اختیار طرفین قرار می‌گرفت و در این اخطار‌ها جنبه محرمانه بودن این اطلاعات چندان حفظ نمی‌شد که این نقص با راه اندازی سامانه ابلاغ الکترونیک رفع شده است.

معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان بیان کرد: در سال گذشته دو میلیون و ۲۱۵ هزار ابلاغ الکترونیک در استان کرمان انجام شده است که با این اقدام بین ۴ تا ۵ میلیارد تومان صرفه جویی شده است و این امر از مصادیق اجرای اقتصاد مقاومتی در حوزه قضایی به شمار می‌رود.

بخشی، با بیان اینکه در حال حاضر در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ۱۴ خدمت را به جامعه ارائه می‌کنند، اظهارداشت: هم اکنون ۱۰ دفتر خدمات در مرکز استان و ۵۵ دفتر در سراسر استان راه اندازی شده است و مردم باید برای انجام هر خدمت قضایی به این دفاتر مراجعه کرده و از خدمات آن‌ها استفاده کنند.

وی تصریح کرد: طی سال گذشته ۳۱۷ هزار نفر برای ارائه دادخواست و ۱۱۹ هزار نفر برای ارائه لایحه خود به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده اند و این موارد عینا در پرونده منعکس شده است.

وی بیان کرد: با ارسال مدارک به صورت الکترونیکی به مراجع قضایی پرونده‌ها الکترونیکی شده و از سوء استفاده و جعل و مفقودی این آثار جلوگیری می‌شود.

لزوم بهره گیری حداکثری از ظرفیت‌های دادرسی‌های الکترونیک

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان تصریح کرد: دادرسی الکترونیک در دادگستری استان کرمان آغاز شده است و در این راستا هر فرد که وقت رسیدگی دارد می‌تواند به صورت الکترونیکی با شعبه مربوطه ارتباط برقرار کرده و از حضور فیزیکی در شعب جلوگیری کند و این امر در دوران کنونی با توجه به شیوع بیماری کرونا از اهمیت ویژه تری برخوردار است.

بخشی ادامه داد: دادرسی الکترونیک، چون اجباری نیست، کمتر از سوی مراجعان مورد استقبال قرار گرفته است و این در حالی است که تفاوتی در نحوه رسیدگی به پرونده‌ها به صورت الکترونیک و فیزیکی وجود ندارد.

وی با اشاره به این مطلب که اعزام و بدرقه مددجویان زندان‌ها به دادگاه‌ها به صفر رسیده است، عنوان کرد: استان کرمان از استان‌های پیشتاز در بدرقه زندانیان بوده است و با ایجاد ارتباط ویدئو کنفرانس بین شعب دادگاه‌ها و زندان‌ها از اعزام و بدرقه فیزیکی مددجویان زندان‌ها جلوگیری شده است.

وی با اشاره به این مطلب که ۱۲ زندان در استان کرمان به سامانه ویدئو کنفرانس متصل شده اند، اظهارداشت: یکی از موارد مهم در حوزه هوشمندسازی، انجام استعلامات الکترونیک است و در این راستا باید توجه داشت که انجام استعلامات به صورت فیزیکی بسیار زمان بر بوده است، اما با بهره گیری از سامانه استعلامات، این اقدامات در کمترین زمان ممکن و به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

رتبه برتر استان کرمان در ایجاد زمینه ملاقات الکترونیکی زندانیان

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: بخشی از ملاقات زندانیان در استان کرمان نیز به صورت الکترونیک انجام می‌شود و تلاش می‌شود که این اقدام به صورت کامل تری انجام شود و ملاقات‌ها به صورت الکترونیکی و مجازی انجام شود.

بخشی گفت: در حال حاضر استان کرمان رتبه اول کشوری در زمینه ملاقات مجازی را دارد و در حال حاضر تلاش‌ها دراین راستا است که این ملاقات‌ها در بستر‌های الکترونیک امن تری دنبال شود.

وی گفت: کار ایجاد ارتباط الکترونیک بین دستگاه قضایی و مراجع قضایی با پیگیری رئیس کل دادگستری استان کرمان انجام شده و تاکنون ۲۷ مرجع قضایی با پشتیبانی فرماندهی انتظامی استان و همکاری استاندار کرمان به این سامانه متصل شده اند و در این راستا پرونده‌های این مراجع قضایی به صورت آنلاین به مراجع انتظامی ارسال می‌شود.

بهره گیری از ظرفیت‌های سایت عدل ایران و اپلیکشین عدالت همراه

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان با اشاره به فعالیت سایت ADLIRAN.IR و اپلیکشین عدالت همراه عنوان کرد: در این سایت خدماتی از جمله ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه، نوبت دهی الکترونیک قضایی، سامانه ثبت دارایی مسئولان، نوبت دهی دفاتر خدمات قضایی و دانلود اپلیکیشن عدالت همراه قابل دسترسی است.

بخشی تصریح کرد: در سایت ADLIRAN.IR ارائه و پیگیری درخواست عفو، محاسبه هزینه دادرسی، محاسبه هزینه تعرفه خدمات، سامانه احراز هویت برخط قوه قضاییه، سامانه ثبت نام الکترونیک قضایی، سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی، سامانه خدمات ویژه مقام قضایی، سامانه وکلا و کارشناسان، سامانه دفاتر خدمات قضایی، سامانه اشخاص حقوقی و نیز استعلام وضعیت کارشناس، استعلام وضعیت وکیل، استعلام مدرک قضایی و استعلام سابقه طرح دعوای مرتبط با چک قابل دسترسی است.

وی به قابلیت‌های تعیین شده در اپلیکیشن عدالت همراه به منظور توسعه خدمات الکترونیک قضایی اشاره و بیان کرد: استان کرمان در استفاده از این اپلیکشین نیز نیاز به کار بیشتری دارد و باید این ظرفیت‌ها هر چه بیشتر به جامعه ارائه شود.

رضایت ۷۰ درصدی مراجعان از دستگاه قضایی استان کرمان

معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان با اشاره به این رضایت ۷۰ درصدی مراجعان دستگاه قضایی استان کرمان، عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۷۰ سامانه در قوه قضاییه راه اندازی شده است و یکی از این سامانه ها، سامانه سها (سامانه هدایت الکترونیک) است که در این سامانه اطلاعات مختصر و ارشادات لازم به مراجعان درباره دعاوی مورد نظر به افراد ارائه می‌شود.

وی اظهار داشت: در سامانه سهام نیز ظرفیت‌های لازم برای استعلامات مورد نیاز در اسرع وقت انجام می‌شود و به عنوان مثال در پرونده‌های بدهی مالی، میزان دارایی‌های فرد به میزان بدهی وی مشخص شده و در اختیار مرجع قضایی قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: با راه اندازی سامانه ساما شناسایی شهود حرفه‌ای و مجرمان حرفه‌ای به شکل کاملی شناسایی شده و اطلاعات آن‌ها در اختیار قضات و مراجع نظارتی قرار می‌گیرد.

تعیین داشبورد‌های نظارتی برای نظارت بهتر بر عملکرد دستگاه قضایی و تکریم ارباب رجوع

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان یادآور شد: با استفاده از داشبورد‌های نظارتی خدمات قضایی به صورت ریز در تمامی حوزه‌های قضایی مورد کنترل قرار می‌گیرد و با این اقدام در بسیاری از زمینه‌ها کیفیت و سرعت خدمات قضایی افزایش چشمگیری داشته است.

بخشی ادامه داد: با استفاده از داشبورد‌های نظارتی عملکرد قضات و کارکنان دستگاه قضایی نیز مورد سنجش قرار می‌گیرد و با ارسال پیامک‌های نظرسنجی نظر مراجعه کنندکان دریافت شده و ثبت می‌شود.

تشریح بخش‌هایی از عملکرد معاونت فناوری دادگستری کل استان کرمان

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم در قوه قضاییه موضوع مانده پرونده‌ها است که در بازه زمانی سال‌های ۹۶ تا ۹۹ در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است، تاکید کرد: در سال ۹۹ علی رغم اینکه ورودی پرونده‌ها در کشور افزایش داشته؛ در استان کرمان چهار درصد کاهش یافته است.

بخشی گفت: هدف پیش بینی شده در قانون برای قوه قضاییه کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها ۱۰۰ روز تعیین شده بود که در حال حاضر این میزان در استان کرمان فراتر از هدف تعیین شده به ۸۹ روز رسیده است.

وی بیان کرد: دادگستری استان کرمان در راستای اجرای طرح پایش زندانیان با موضوع کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها رتبه چهارم کشوری را به خود اختصاص داده است.

معاون قضایی دادگستری استان کرمان افزود: تعداد پرونده‌های مسن در استان کرمان در ابتدای طرح، ۲۵ هزار و ۱۸۵ پرونده بوده است و این تعداد تا پایان سال ۹۹ به یک هزار و ۷۶ پرونده کاهش یافته است.

وی یادآور شد: هدف تعیین شده برای ابلاغ الکترونیک تا پایان سال جاری، ۵۰ درصد بوده است که این میزان در استان کرمان به ۹۰ درصد رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: دادگستری استان کرمان در راستای توسعه دادرسی‌های الکترونیک چندین دادگاه بین المللی را برگزار کرده و این رابطه دادرسی الکترونیک بین طرفین پرونده‌ها در آمریکا، استانبول و منچستر برگزار شده و از رفت و آمد‌های غیرضروری در این زمینه جلوگیری شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *