صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راه‌حل مسائل افغانستان نشستن پای میز مذاکره است

۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۴۳۹۷۲
دسته بندی‌: سیاست
معاون پیشین رایزنی فرهنگی ایران در کابل گفت: موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید دارد که راه حل مسائل افغانستان مذاکره بین‌الافغانی است و گروه‌های افغانی درگیر در منازعه افغانستان، باید پای میز مذاکره بنشینند و مسائل خود را حل کنند.

«مجتبی نوروزی» در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص جنگ نرم آمریکایی‌ها در افغانستان و در تشریح عوامل این جنگ نرم اظهار داشت: یک مورد مهم در این موضوع در واقع روایتی است که رسانه‌های هم سو با آمریکا در مورد کشور‌های منطقه، به ویژه جمهوری اسلامی، ایران ارائه می‌دهند و تلاش می‌کنند که مواضع ایران را طوری جلوه بدهند که گویی در کنار و همراه مردم مظلوم افغانستان نیست؛ چیزی که در ۴۰ سال گذشته واقعاً خلاف آن بوده است.

کارشناس مسائل افغانستان ادامه داد: مورد دیگر این که آمریکایی‌ها می‌خواهند خودشان را از شکست در افغانستان مبرا کنند و رسانه‌هایشان تلاش می‌کنند که بگویند شکست نخورده‌اند.
 
وی در ادامه ابراز داشت: در مورد سوم به نظر می‌رسد به همپیمانان جدید آمریکا در منطقه جلوه بدهند و بخواهند فضایی ایجاد کنند که مردم آن‌ها را بپذیرند و تحت تاثیر جریان سازی آن‌ها قرار بگیرند.

معاون پیشین رایزنی فرهنگی ایران در کابل با بیان اینکه به نظر می‌رسد که مواضع طالبان در یکی دو سال گذشته به مواضع آمریکایی‌ها نزدیک شده و منافع شان هم سو شده است، اضافه کرد: آمریکایی‌ها به استناد این که می‌توانند منافع خود را تامین کنند تصمیم به خروج گرفتند.

نوروزی با اشاره به نشست‌های تهران با حضور گروه‌های افغانستانی، و تاثیر آن در تحولات افغانستان، تصریح کرد: نشست‌های بین‌الافغانی که در تهران برگزار شد برای شروع مذاکرات و برطرف شدن برخی سوء تفاهمات خوب است؛ به هر حال موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران همواره این بوده که راه حل مسائل افغانستان مذاکره بین‌الافغانی است و گروه‌های افغانی درگیر در منازعه افغانستان، باید پای میز مذاکره بنشینند و مسائل خود را حل کنند.

معاون پیشین رایزنی فرهنگی ایران در کابل با بیان اینکه حجم بالای سوء تفاهمات و دیدگاه‌های منفی که گروه‌ها و طرف‌ها نسبت به یکدیگر دارند، همواره مانع حل مشکلات بوده است گفت: این نشست‌ها کمک می‌کند که برخی از این سوء تفاهمات برطرف شود.
 
نوروزی در پایان با تاکید بر اینکه تا زمانی که نقشه راه برای مذاکره واقعی و رسیدن به مسائل اصلی تنظیم نشود نمی‌شود خیلی به موفقیت امیدوار بود، خاطرنشان کرد: اما به هر حال این گونه نشست‌ها می‌تواند راه رسیدن به این نقشه راه را فراهم کند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *