آغاز فعالیت ستاد صبر در استان مازندران
- حجتالاسلام والمسلمین اکبری، رئیس کل دادگستری استان مازندران در اولین جلسه ستاد استانی صبر که با حضور اعضاء این ستاد، صاحبنظران و اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شد، رفع خصومت را خط مشی اساسی دستگاه قضایی استان مازندران دانست و تأکید کرد: سه محور فعالیت دستگاه قضا پیشگیری از وقوع جرم، ایجاد صلح و سازش و صدور احکام قاطع و بازدارند و اجرای آن است.
رئیس کل دادگستری استان مازندران با اشاره به اینکه هر گونه اقدام قضایی در برخورد با جرم و ناهنجاری و فصل خصومت از جهات گوناگون اعم از بکارگیری نیروی انسانی، وقت، استهلاک ملزومات و تجهیزات اداری هزینههای بسیار سنگینی در برخواهد خواهد داشت، افزود: صلح و سازش از جنبههای گوناگون اجتماعی و فرهنگی هم برای فرد و هم برای جامعه آثار و برکات بسیاری خواهد داشت و لازم است بیش از پیش با بهرمندی از ظرفیت گسترده دستگاه عدلیه ارکان صلح، سازش و گذشت را در جامعه بنیان نهاد.
وی با اشاره به اینکه قضات در کلیه پروندههای قضایی تلاش خواهند کرد مقدمات و شرایط صلح و سازش را فراهم کنند، خاطرنشان کرد: ایجاد صلح و سازش در همه مکاتب و مذاهب توصیه شده و دین مبین اسلام به این امر خطیر و بارزش با نگاه ویژهای نگریسته و در آیات متعدد قرآن کریم و کلام معصومین (ع) به اشاعه فرهنگ سازش و گذشت اشاره شده است.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری شاکله فرهنگی ایران اسلامی بویژه استان مازندران را مبتی بر ایثار، گذشت، بزرگ منشی و صمیمیت مبتی بر مبانی اسلامی دانست و تصریح کرد: از دیرباز تاکنون اختلافات قومی، اجتماعی و فردی با حضور علما و اشخاص ذینفوذ و ریش سفید حل و فصل میشد که لازم است با بهره گیری از این ظرفیت بارزش گامهای موثری در ایجاد صلح و سازش برداشته تا همچنان نقطه پایان اختلافات دمیدن روح رأفت و مهربانی باشد.
وی ضمن توصیه و تأکید به اجرای دقیق و کارشناسی دستورالعمل ستاد ملی صبر از مسئولان و اعضاء این ستاد خواست تا با بهرمندی از ظرفیتهای گوناگون نظیر رسانه استانی؛ فضای مجازی و بسیج مستضعفین نهضت صلح و سازش را در سراسر استان مازندران ایجاد کرده و با همان ساز و کار تدوین شده در دستورالعمل این ستاد همه آحاد مردم اعم از علما، روحانیون، مسئولان، کارمندان، اصناف، دانشجویان را در گروههای تخصصی صلح و سازش بسیج عمومی کنند.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل نژاد معاون قضایی و رئیس شورای حل اختلاف دادگستری استان مازندران ضمن قرائت دستورالعمل ستاد استانی صبر اصلاح گری را نقطه شروع در ماموریتهای دستگاه قضایی دانست و افزود: دین مبین اسلام بالاترین و باارزشترین نظام حقوقی را در جامعه ارائه نموده که در آن تأکید فراوانی بر اصلاح گری مبتنی بر گزارههای قرآنی شده است.
دبیر ستاد استانی صبر، بکارگیری واژه صبر را برگرفته از سه کلمه صلح و سازش، بخشایش و رضایت دانسته و خاطرنشان کرد: ستاد استانی صبر دارای صلاحیت ترکیبی و توسعه یافته در ایجاد صلح و سازش خواهد بود.
اسماعیل نژاد با اشاره به ارکان ستاد صبر شامل صلح یاران، هیئت صلح، طلایه داران صلح و سفیران صلح؛ تصریح کرد: این گروهها در حوزههای تخصصی خود نظیر ادارات و سازمانها و سطوح مختلف جامعه فعالیت و نسبت به ترویج فرهنگ صلح و سازش اقدام خواهند کرد.
در پایان این جلسه احکام عضویت اعضای ستاد استانی صبر توسط رئیس کل دادگستری و رئیس ستاد استانی صبر اهداء و تعدادی از اعضا و صاحبنظران مدعو حول محور دستورالعمل ستاد و دستورکار جلسه مطالبی را عنوان کردند.