صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انعقاد تفاهمنامه سه جانبه برای توسعه هوشمندسازی مزارع کشاورزی

۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۰:۲۲
کد خبر: ۷۴۲۴۹۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
تفاهمنامه سه جانبه مشترک برای پیاده سازی پروژه پایش هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء در مزارع کشاورزی کشور میان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شرکت ارتباطات مبین نت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء منعقد شد.
- بنا به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، ارژنگ جوادی درباره اهداف از انعقاد این تفاهم نامه مشترک گفت: با امضای این تفاهمنامه دو ساله اهدافی همچون مصرف بهینه و موثر از نهاده‌ها و انرژی به ویژه آب، افزایش بهره وری تولید و کاهش هزینه‌ها در مزارع هوشمند را دنبال می‌کنیم.
 
معاون پژوهشی و فنآوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: با توجه به این که بیشترین اتلاف و هدر رفت نهاده‌های کشاورزی در مزارع اتفاق می‌افتد از این رو، اولویت در فرآیند هوشمندسازی با مزارع است.

وی ادامه داد: در مزارع نمونه یا پایلوت، مراحل مختلف تولید محصولات کشاورزی مانند خاک ورزی، کاشت و برداشت از طریق فناوری‌های نوین، هوشمند می‌شود.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در عین حال اظهار داشت: در فاز‌های بعدی، طرح‌های پایلوت هوشمندسازی در بخش دام و طیور، شیلات و باغات اجرا خواهد شد.

وی گفت: به زودی طرح پایلوت هوشمندسازی را نیز در چند سالن پرورش طیور اجرا می‌کنیم و در این راستا چند واحد پرورش طیور شناسایی شده است.

جوادی درباره جزییات بیشتر تفاهمنامه اذعان داشت: بر اساس این تفاهمنامه مشترک سه جانبه، تمام زیرساخت‌های ارتباطی، اینترنتی و دیجیتالی توسط شرکت ارتباطات مبین نت فراهم می‌شود و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز شناسایی و تعیین عرصه، تهیه اطلاعات و داده‌ها و آنالیز داده‌ها را از نظر فنی انجام می‌دهد.

وی با بیان این که همزمان با کار‌های پژوهشی و اجرای طرح‌های پایلوت هوشمندسازی مزارع در نقاط مختلف کشور، کار‌های ترویجی هم انجام می‌شود، گفت: ما از کشاورزان پیشرو و خبره دعوت می‌کنیم که از مزارع هوشمند بازدید کنند و از نزدیک با فواید و نتایج هوشمندسازی در بخش زراعت آشنا شوند.

جوادی با بیان این که وزارت جهاد کشاورزی رویکرد توسعه هوشمندسازی و فنآوری‌های نوین در بخش کشاورزی را با جدیت پیگیری می‌کند، اذعان داشت: از سال گذشته اقداماتی را به صورت پایلوت‌های فناوری در حوزه هوشمندسازی با شکل گیری ستاد هوشمندسازی در سطح مزارع و با همکاری شرکت مبین نت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء آغاز کرده ایم و نتایج موفق این همکاری منتج به انعقاد تفاهم نامه همکاری سه جانبه شد.

وی از رونمایی نخستین شالیزار هوشمند برنج در آمل در روز سه شنبه این هفته خبر داد و گفت: با اجرای این طرح پایلوت در یک هکتار از شالیزار‌های برنج، هوشمندسازی در اراضی زراعی شمال کشور توسعه پیدا خواهد کرد.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در این رویداد ملی هوشمندسازی اراضی زراعی، کشاورزان پیشرو نیز حضور خوهند داشت.

وی با بیان این که کشاورزان به هوشمندسازی علاقه زیادی نشان می‌دهند، گفت: در استان‌ها توسعه و نفوذ اینترنت بسیار مورد توجه قرار گرفته و حتی در دشت‌های کشور دسترسی به اینترنت مهیا شده است.
 
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *