عفاف و حجاب در جامعه نباید صرفاً به مساله پوشش محدود شود
دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: عفاف و حجاب در جامعه نباید صرفاً به مسئله پوشش محدود شود.
- محمد قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین در نشست هماندیشی که به مناسبت بزرگداشت هفته عفاف و حجاب، در سالن جلسات دادسرای مرکز استان قزوین برگزار شد، گفت: عفاف و حیا از صفات پسندیده انسانی است و اگر این دو صفت در بُعد شخصیتی هر فرد نهادینه شود، قطعاً آن فرد از بسیاری از اعمال ناپسند، غیرانسانی و آسیبهای اجتماعی دور خواهد ماند و اگر مرتکب اینگونه اعمال نیز شود، بیتردید دچار خسران و پشیمانی میشود و تبیین آموزههای دین مبین اسلام و تربیت صحیح در نهاد خانواده در تقویت این دو صفت بسیار موثر است.
وی افزود: مساله عفاف و حجاب در طی چهل سال گذشته آنطور که باید در جامعه تبیین نشده و در حق آن نیز اجحاف شده است؛ زیرا مصادیق عفاف و حجاب بسیار محدود شده و صرفاً به مساله پوشش تمرکز دارد، در صورتی که مصادیق آن گسترده است.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین در ادامه بیان داشت: تاکنون در حوزه عفاف و حجاب علیرغم تلاشها و اقدامات صورت گرفته، موضوع برخوردهای سلبی و قهری در اذهان عمومی شکل گرفته و همین موضوع مانع دستیابی به اهداف عالی آن شده است و باور عمومی جامعه نسبت به این حوزه، ذهنیت منفی دارد و این نوعی آسیب محسوب میشود.
وی همچنین تاکید کرد: مقوله عفاف یک مساله اجتماعی است و باید در حوزه فلسفه اخلاق مورد بررسی قرار گیرد و نیازمند فرهنگسازی صحیح در مصادیق آن است و بدون شک مسائل این چنینی با قوانین سخت و برخوردهای قهری به درستی در جامعه نهادینه نخواهد شد. ضمن اینکه در مواردی که برخی افراد به قصد مقابله با خواست عمومی جامعه، ناهنجاریهای اجتماعی و بی بند و باری را ترویج کنند، باید با برخوردهای قهرآمیز روبرو شوند و این نیز نوعی اقدام پیشگیرانه محسوب میشود.
قاسمی به مسئله امر به معروف و نهی از منکر اشاره و اظهار داشت: اگر این دو فریضه الهی؛ که در آموزههای دینی و سیره ائمه اطهار (ع) به آن تاکید بسیار شده، به درستی و با شیوه صحیح در جامعه تبیین، نهادینه و اجرا شود، یقیناً ریشه بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی از بین خواهد رفت؛ اما متاسفانه به دلیل برخی اقدامات گذشته باور و ذهنیت جامعه نسبت به این فرایض دینی و الهی نیز برخوردهای سلبی، قضایی و انتظامی است، در صورتی که دین مبین اسلام، دین رأفت و عطوفت است.
وی یادآور شد: علیرغم همه تلاشهای قابل تقدیر، اما وضعیت قعلی از حیث عفاف و حجاب مناسب جامعه اسلامی نیست و این نتیجه عدم انجام تکالیف قانونی و عدم مسئولیتپذیری اجتماعی توسط تمامی دستگاهها و نهادها بخصوص نهادهای متولی امر فرهنگ و همچنین آحاد جامعه است.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین با بیان اینکه اثرگذاری اقدامات فرهنگی زمانبر است، اذعان داشت: مسائل مربوط به حوزه عفاف و حجاب و فرهنگ عمومی باید از سنین کودکی و از مهدها و مدارس تا حضور در دانشگاه با برنامهریزی مستمر و هدفمند مورد توجه قرار گیرد، تا در بُعد شخصیتی فرد نهادینه شود و بدونشک اقدامات فرهنگی مقطعی و مناسبتی اثرگذاری لازم را ندارد.
قاسمی ادامه داد: متاسفانه امروزه انتظار و رویکرد دلسوزان این حوزه و خانوادههای مذهبی از دستگاه قضایی با مصادیق نقض عفاف وحجاب، برخوردهای سلبی است. اما این نگاه طی دهههای گذشته کارساز نبوده و از دستیابی به نتایج مورد نظر بازماندهایم و بازخوردها منفی بوده است و میبایست شیوه تبیین و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تغییر کند.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: رهبر معظم انقلاب نیز تاکنون بارها به مسئله شبیخون فرهنگی دشمن اشاره داشتهاند، زیرا دشمن در جنگ فرهنگی تضعیف بنیاد خانواده اسلامی-ایرانی را در دستور کار قرار داده و برای آن برنامهریزی بلند مدت دارد؛ زیرا به خوبی میداند اگر نهاد خانواده را با ترویج فرهنگ غربی و بی بند و باری به سمت فروپاشی سوق دهد، قطعاً به اهداف شوم خود نزدیکتر خواهد شد و لازم است در راستای مقابله با شبیخون فرهنگی دشمن، برنامهریزی صحیح صورت گیرد.
وی در ادامه بیان داشت: این نشستها در در دستگاه قضایی در راستای تحقق سند تحول قضایی برگزار میشود، تا با استفاده از ظرفیت تمامی دستگاهها و نهادها و سازمانهای مردم نهاد، در راستای پیشگیری از وقوع جرم و احیای حقوق عامه گام برداشته شود و تبعاً استمرار خواهد داشت و صرفاً به مناسبت هفته گرامیداشت عفاف و حجاب نیست و بر همین اساس کمیتهای در راستای فرهنگ عمومی با توجه به گستردگی مصادیق عفاف و حجاب در ذیل کارگروه صیانت از حقوق عامه در دادستانی مرکز استان قزوین تشکیل خواهد شد.
قاسمی ادامه داد: در این نشستها نباید به دنبال مقصر دانستن دستگاه یا نهادی باشیم، زیرا نتایج حاصله ناشی از غفلت و کوتاهی تمامی دستگاه و نهادها است، بلکه باید به یک ادبیات واحد در حوزه عفاف و حجاب دست یابیم، تا از اقدامات جزیرهای و گاهاً متناقض جلوگیری شود و ضمن بیان دغدغهها و نقطه نظرات و با استفاده از تجارب گذشته، باید به دنبال راهکارهای عملی و اجرایی برای از بین بردن ناهنجاریهای اجتماعی باشیم.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین در پایان خاطرنشان کرد: دامنه و آسیبهای ناشی از نقض عفاف و حجاب در جامعه بسیار گسترده است و متوجه اقشار خاصی از جامعه نخواهد بود و همه درگیر آسیبهای اجتماعی این حوزه خواهند شد و در این راستا ضروری است؛ تمامی دستگاهها و نهادها بخصوص نهادهای متولی امر فرهنگ، انجام تکالیف قانونی خود را با رویکرد برنامه ریزی بلند مدت در دستور کار قرار دهند و با توجه به اهمیت موضوع انتظار میرود، مدیران ارشد دستگاهها شخصاً در این نشستها حضور یابند و برنامهها و مصوبات را مجدانه پیگیری کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *